Preppers-Shelter.nl

nov
12
by Dutch Prepper1989 at 11:51
(647 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
22 Commentaren
Er zijn hier in Nederland volgens mij niet veel mensen die zich bezig houden met preppen en de mogelijkheid dat er een ramp kan plaatsvinden zoals dat in de geschiedenis van de Aarde zo vaak is gebeurd. De beschaving kan instorten door verschillende oorzaken. Een meteoriet van ca 6km doorsnee zou elk moment kunnen inslaan al is de kans wel heel erg klein maar de gehele maatschappij zou binnen een paar wekken volledig zijn ingestort. Ook kan een supervulkaan zoals Yellowstone elk moment uitbarsten. Dan hebben we nog klimaat verandering al veroorzaken een meteoriet en een supervulkaan natuurlijk ook klimaatverandering, het klimaat verandert sowieso. Ik ben er zelf alleen nog niet over uit of dit door CO2 uitstoot van de mens is of door zonnecyclussen en/of andere gebeurtenissen in de ruimte. De voedsel voorziening staat hierdoor op instorten en hier zijn tal van wetenschappelijke artikelen over te vinden waarvan sommigen zeggen dat dit door de mens wordt veroorzaakt en andere zeggen...
nov
11
by Dutch Prepper1989 at 09:17
(196 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
9 Commentaren
Hallo allemaal.
Ik heb dit jaar een gulle ontvangst van de natuur mogen ontvangen en ik heb zeker 10kg oftewel 2 grote dozen vol met hazelnoten. Tevens kun je de turkse hazelnoten nog steeds rapen die vaak woonwijken staan. Ik eet veel noten en ik heb dus ook heel veel schillen. Nu kan ik deze schillen weggooien maar deze schillen zijn natuurlijk ook als een energiebron te gebruiken door te verbranden. Ik wil graag mijn stacaravan verwarmen met een pelletkachel. Aangezien pelletkachels kleine stukjes geperst hout gebruiken dacht ik dat het misschien ook wel mogelijk is om notenschilletjes hierin te verbranden.
Is dit een goed idee? Ik vind het zonde om het weg te gooien want heb zoveel schillen en voor het weggooien moeten wij in onze gemeente ook nog eens per kg afval betalen (ook groen afval).
Hoe denken jullie hierover?
nov
07
https://distributor.golding.eu/ever...th-strap-silver-black-solid--19543103--hd.jpg
by miss-elliot at 19:51
(746 Weergaven / 1 Leuk bevonden)
41 Commentaren
Hallo iedereen,

Het is mij nu al 2x overkomen dat a een paar keer netjes/voorzichtig en lief gebruik van mijn thermoskannen zomaar ineens "lek" gaan en dus de thermoskan aan de buitenkant warm word en dus warmte verliezen.

Ik begrijp niet hoe dit komt gezien ik nooit 1 hebt laten vallen, of iets dergelijks.
Daarnaast zijn het rvs thermoskannen zoals op het plaatje hieronder.
Die kunnen toch nooit kapot gaan, alleen maar gedeukt...

ik heb altijd gedacht dat deze wel hufterproof waren gezien de hele fles van dubbelwandig rvs is gemaakt en niet meer van glas zoals vroeger...

Nou blijkbaar niet dus.:confused:. ik begrijp het niet...

(Bron foto: distributor.golding.eu)

[MOD]Hyperlink even omgezet in foto + bronvermeldig geplaatst.[MOD]
nov
06
4F791817-F71D-4A01-BC98-1B82B1DE5F1C.jpeg
by Jannes at 15:47
(391 Weergaven / 13 Leuk bevonden)
18 Commentaren
Dit jaar voor het eerst aardappels gepoot. Aangezien we geen ruimte hebben voor een moestuin, hebben we het in bakken gezet. Dit ging heel goed.

We hebben ca. 1 kg aardappels gepoot en er 7 kg weer uitgehaald.

Ik ben tevreden.
nov
06
by Dreutel at 06:23
(94 Weergaven / 2 Leuk bevonden)
0 Commentaren
De laatste ontwikkelingen op dit gebied:

nov
05
by Deleted member 2675 at 06:12
(663 Weergaven / 2 Leuk bevonden)
25 Commentaren
Hallo Ik ben nieuw op het forum maar niet nieuw in de zelfredzaamheids beweging ( Een term die gebruikt werd voordat Preppen populair werd)

Ik vraag mij af of iemand als eens voorgesteld heeft of onderzoek gedaan heeft of er intresse is bij een groep gelijkgestemde mensen gezamelijk een Camping te kopen.??

Dit kan gedaan worden door middel van het opzetten van een cooperatie waar alle leden mede eigenaar zijn. Vervolgens kan dit ofwel as bedrijf voortgezet worden ofwel als een prive club gedraaid worden.

Wellicht is het mogeljk om een betaalde baan te creeren voor een van de medeleden mits ze de benodigde ervaring hebben. Het zou mooi zijn als de groep gevarieerd is en ook nog bepaalde kennis / vaardigheden heeft ( Denk Lassers , Monteurs, (ex)politie/leger, arts, verpleegkundigen , brandweer, tuinierders etc)

Voordelen.
-Een gegarandeerde BOL in landelijk gebied met de infrastructuur die nodig is ( Denk z0nne boilers, Zonne Panelen, aggegraat met gas/diesel opslag landbouw...
okt
26
by zoompro at 23:59
(813 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
25 Commentaren
Paniek! De bezorgdienst van Albert Heijn had een storing waardoor boodschappen op zaterdag niet geleverd werden. Op zondag bezorgt AH niet, dus is er nogal wat ophef over.

https://nos.nl/l/2307811

Tijdens een Bug In is het natuurlijk de bedoeling dat het niet opvalt dat jij wel eten hebt terwijl iedereen verhongerd. Maar hoe doe je dat en hoe ga je om met mensen die om eten vragen? Met wie deel je wel en met wie niet? Kan je medelijden van je afschuiven en keihard nee zeggen tegen hongerige buren waar je al jaren goed mee omgaat?

Het lijkt me lastig om dit goed geheim te houden, hoewel ik wel een aantal dingen zal doen om niet op te vallen:
- restrictie in calorieën zodat ook ik magerder wordt. Maar de vraag is dan natuurlijk hoeveel? En als je omgeving bijna verhongerd met de bijkomende gezondsheidsproblemen, loop je er dan zelf nog fit bij? Of doe je net alsof je die problemen ook hebt?
- zoveel mogelijk geuren beperken, dus geen lange kooksessies en ramen en...
okt
23
by Dreutel at 17:41
(374 Weergaven / 8 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Deze knul heeft zich serieus voorbereid om de kwaliteit van het water uit een 65 jaar oud blik te testen:

okt
16
by zoompro at 23:07
(679 Weergaven / 3 Leuk bevonden)
26 Commentaren
Op YouTube kwam ik laatst dit filmpje tegen over opstapelbare Water bricks/aqua bricks.Lijkt mij ideaal voor in appartementen e.d. waar ruimte cruciaal is.

Iemand enig idee waar men in NL zoiets kan verkrijgen?
okt
15
by hans013 at 17:36
(632 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
22 Commentaren
De laatste tijd demonstreren de boeren natuurlijk in Nederland. Een recht waar ieder inwoner van ons land trots op mag zijn.

Helaas laten de beelden ook situaties zien die uit de hand lopen. Het omrijden van hekken en het rammen van deuren met tractoren.

Wat zou jij doen als je spontaan in een dergelijke situatie terecht komt waarbij een demonstratie gigantisch uit de hand loopt? Ik hoop met zijn allen een mooi draadje te kunnen maken met tips en tricks voor dit soort situaties.

Een begin:
  • Verken bij aankomst de omgeving, hoe en waar kan je weg
  • Loop niet tegen de menigte in, je valt op en wordt misschien gezien als een afhaker
  • Zorg dat je aan de rand van het protest komt, je kan makkelijker een zijstraat in
  • Kijk NIEMAND in de ogen, men zit al vol met adrenaline en je kan geen massa mensen tegenover je gebruiken
Wie vult aan???