Preppers-Shelter.nl

nov
30
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211130/39b976ba0724cba3387e1903dc8776e8.jpg
by zoompro at 21:52
(21 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
1 Commentaren
Om even voort te borduren op het topic over heaters op gas:

Ik heb vandaag de heater welke als opzetstuk op een gasstel gezet kan worden getest. Het geeft flink wat warmte straling af! Dit opzetstuk is dus te gebruiken op een camping gasstel. Ideaal om niet een aparte heater te hoeven kopen.

Het voordeel ten opzichte van het gastel gewoon aanzetten is dat de warmte beter benut wordt. Immers kan een gasstel door een opzetstuk nooit meer warmte produceren dan zonder opzetstuk. De geproduceerde warmte blijft hetzelfde.

Door het opzet stuk te verwarmen op het gasstel, wordt de warmte van het brandende gas omgezet naar warmte straling. Je maakt dus anders gebruik van de warmte.
Door alleen het gaspitje aan te zetten verwarm je de lucht in de kamer (welke ook nog eens opstijgt). Je warmt dus heel de ruimte op. Met het opzetstuk wordt de warmte omgezet naar straling. Deze verwarmt dus direct de omgeving, zonder de lucht op te warmen. Denk bijvoorbeeld aan een kampvuur, of de warmte...
nov
28
242352542_1765953093794154_7241151049434850732_n.jpg
by ReadyMom at 21:06
(112 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
5 Commentaren
Jaja, daar ben ik weer.

Wie het oude topic gevolgd heeft, weet al dat ik bezig was op de volkstuinvereniging hier in de buurt een tuin te verkrijgen.
Het heeft bijna 2 jaar wachten geduurd, maar het tweede aanbod kon ik aannemen eind september, en we zijn nu dan ook trotse eigenaar van een tuin van 238 m2. :eek::confetti:
Een flinke lap, maar er gaat nog wat vanaf door wat er al aanwezig is.

Er staat een kunstof tuinhuisje (in de nok een beetje lek, maar gelukkig blijven de rekken langs de wanden droog), watertank (regenpijp nog even gefixt zien te krijgen en dan vult die ook weer wat beter), een vijver, en er zijn al een aantal boompjes aanwezig. Een wat grotere pruim, flinke notenboom, iets van 8/9 kleine fruitboompjes (waarvan in elk geval 1 handpeer, 1 stoofpeer, en een appel, de rest zal ik pas later zien wat het is), een kleine vijg, 2 druif, 2 rabarber en her en der waarschijnlijk nog wat wildgroei.

De afgelopen tijd vooral bezig (geweest) met het voorbereidende werk;...
nov
20
by zoompro at 11:31
(399 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
17 Commentaren
Voor licht en koken op vakantie heb ik onlangs een campingaz gaslampje en een brandertje gekocht. Beide werken op de prik blikjes met butaan of butaan/propaan gas.

Aangezien ik wat familie leden aan het preppen heb gekregen, leek het mij handig om met z'n allen 1 soort gasblik te nemen.
Voor het koken op gas bij een bug in hebben we ook een grotere gasbrander, waarbij we ook allemaal dezelfde gaspatronen hebben. Voor licht zijn er een paar petroleum lampen en kaarsen, naast de nodige zaklampen en oplaadbare LED lampen.

Het gaat nu vooral om een backup, waarbij het handzame formaat en het gewicht belangrijk zijn, zodat het makkelijk meegenomen kan worden. We hebben geen zin om met een grote gasfles in onze rugzakken te lopen. [emoji14]

De kleine blikjes zijn makkelijk te verdelen, disposable en ook makkelijk te stashen.
De kosten van prikblikjes liggen lager dan de schroef versie, met het nadeel dat je een prikblik na het doorprikken in de lamp/stove niet meer los kan halen tot...
nov
19
by RockyFlats at 23:31
(395 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
25 Commentaren
Ik zie aardig wat relletjes de laatste dagen, zoals nu actueel in Rotterdam. Het lijkt wel oorlogsgebied al ik zo de filmpjes op Dumpert bekijk... En waarom? Voor menigeen om het "lekker kunnen rellen" zelf waarschijnlijk, met 1G, 2G of 3G als excuus. Grote griebels, van Corona en nog een aantal virussen gaan er nu eenmaal mensen dood, maar sommigen leven dan graag extra gevaarlijk en stappen ook nog rellend in de baan van politiekogels. En dan "auw" roepen...;)

Over het extra gevaarlijk de dag door komen, ook even even dit... Ik zie Corona zeker niet als het grootste gevaar dat nu de mensheid bedreigt, maar wel als iets om even zeer behoedzaam en verantwoordelijk mee om te gaan, tot we het (met wat weerstand ertegen) als "een soort zware griep" kunnen gaan beschouwen. Wie er anders over denkt, die beseft niet wat een zorginfarct en triage inhoudt. Nog even, en het is zover... Reden temeer om extra goed beschermd de dag door te komen.

Wat mij dan enorm verbaast, is het...
nov
19
239ECFB1-BE94-4AC7-BCBB-26ECDCDE86A8.jpeg
by Floshtf at 10:21
(379 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
1 Commentaren
Van het merk Danerolles zijn er Cinnamon Swirls te koop. Geen croissantjes maar kaneelbroodjes uit een koker. Kosten rond de €2,75. Hier moet je nog wat boter aan toevoegen.
Maar mocht je nu denken...prijzig, laat maar. Wat ik af en toe doe..

Bij de Lidl zijn regelmatig grote blikjes te koop. (Er zijn kleine en grote blikjes croissantdeeg in de handel)
Deze blikjes kosten daar €1,-
Kaneel en suiker is hier altijd op voorraad & de boter ook. Extra: klein handje rozijnen.

Leg je Lidl croissants deeg uit.
Smeer deze in met je eigen gemaakte mengsel van:
-60 gr zachte boter,
-2 eetlepels suiker,
-2 eetlepels kaneel
-klein handje rozijnen.
*kijken van wat je zelf lekker vindt*

Rol het deeg op tot een lange sliert.
Hier kun je 7 a 8 stukken van snijden....
Heteluchtoven: 14 min 175 graden.

Ook lekker als ze zijn afgekoeld.
nov
13
by Lai at 11:18
(73 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
4 Commentaren
Ik weet even niet goed onder welk deel van het forum past, eigenlijk in een aantal.

Maar plaats hem hier omdat het goed zelf te maken is.

Ik ben grote fan van Doug en Stacy van Off grid with Doug en Stacy op youtube.
En hier een mooie blog/vlog .... over een handmatige wasmachine die ze gekocht hebben en er eigenlijk wel als mooi home made project gemaakt kan worden voor bij langdurige stroom uitval, off grid leven.
En ook nog goed voor spiertraining van het boven lijf ;) Kind kan de was doen!Op de site van Lehnams.com is de moeite van een bezoekje waard, ook voor prep gerelateerde producten/ideeën.
nov
03
by Erny at 15:49
(383 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
19 Commentaren
Na wat Covid uitstel kwam het Foetsie kacheltje van @frans81 via @Jasje afgelopen jaar bij mij aan.
En eindelijk is het koud genoeg om hem te gebruiken en uit te testen.

Het is dus zo'n kacheltje:


Nou branden deed en doet ie goed. Lekker warm. Maar op een gegeven moment mocht ie weer uit en dat werd dus wat lastiger... wilde niet uit... echt niet... ojee... Dus die keer heeft ie op lage stand net zo lang gebrand totdat er niet genoeg brandstof meer inzat. Had er gelukkig maar 2 liter ingegoten.

Dus... gisteren dacht ik dat nog maar eens te moeten testen. Moesten eerst weer wat litertjes brandstof in en het kacheltje ging weer lekker aan. Koud buiten dus dat kwam goed uit.
En toen wilde ik hem weer uitdraaien... draai draai naar links... nog een stukje doordraaien (voelt bijna alsof ik iets doordraai) maar toch weer een stukje lager. Tot ie bijna uitging... maar niet helemaal dus. En de knop wil ook echt niet...
okt
31
by martin at 20:32
(947 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
25 Commentaren
Ik ben de laatste 3 maanden me aan het oriënteren op 2e hands zonnepanelen.
Het valt me op dat deze (tot 2 weken geleden) veelvuldig worden aangeboden tegen zeer scherpe prijzen.
Ik heb er ondertussen iets van 30 aangeschaft die variëren tussen de 120Wp en 200 Wp. De prijs per paneel zit tussen de 10 en 20 euro.
Nu begrijp ik heel goed dat je zonnepanelen het beste op het zuiden moet zetten onder een hoek van 33 graden. Maar....
Het verticaal bevestigen van een zonnepaneel is zoveel makkelijker dan het bevestigen op een plat dak of een schuin dak dat ik begonnen ben met het verticaal monteren. Ik gebruik als beugels de hoekprofielen van de Action die ik op maat zaag en onder de juiste hoek buig. Ik zet de panelen niet in serie maar parallel zodat de inverter het als 1 groot paneel ziet. Ik zet ze zowel op het oosten als op het westen. Hierdoor heb ik in het voorjaar en winter alsnog redelijk wat opbrengst.

Nu kan ik me voorstellen dat je denkt "waarom?, zet ze gewoon op het...
okt
31
by joepmeloen at 18:50
(775 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
24 Commentaren
Op ali heb ik deze gevonden:

https://m.nl.aliexpress.com/item/40...aesecadlieaa17cd7a02ddd102d2c629538727&gclid=

Voor 1/3 van de prijs van een sawyer mini. Nu zijn de reviews veelbelovend, maar lees er slechts 2 die aangeven het gebruikt te hebben.
Er hebben 23 nederlanders een review achtergelaten, allemaal positief maar ook niet gebruikt... waarschijnlijk een hoop mensen met toegang tot schoon...
okt
26
by Hermanusb at 10:04
(433 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
14 Commentaren
Ik heb net als veel anderen de “pech” dat mijn energiecontract gaat aflopen.
Eind dec.

Nu ben ik aan het kijken waar ik dit opnieuw kan afsluiten en uiteraard zo voordelig mogelijk.
Ik betaal 24 cent ongeveer voor stroom en 78 cent voor een kuub gas.

mijn aanbiedingen varieren van 3 jaar vast voor slechts 132 cent per kuub gas tot 184 cent per kuub gas voor 1 jaar vast.
Mijn rekening gaat van 150 per maand naar 300 per maand, daar kan die kort8ng van Rutte niet tegenop.
Kies ik voor 1 jaar vast gaat het naar de 380 a 400 euro per maand.

variabel kan ik nagenoeg nergens afsluiten en als ik er 1 gevonden heb zit ik o0 212 cent per kuub.

wie moet ook verlengen? En waar kun je een fatsoenlijke prijs krijgen?
Misschien mis ik nog wat goedkopere leveranciers