Preppers-Shelter.nl

aug
12
20200812_160226.jpg
by frans81 at 18:08
(105 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Ruim twee weken geleden was ik aan het zeilen op de Marktplaats plas .

En toen zag ik een rare groene ( hoe kan het anders haha ..Groen ) grote uitvoering Waterfilter. Na even gebeld te hebben was het al vlug duidelijk dat ie nog nieuw was . Vroeg toen aan de man wat ie er voor wou en bedrag werd genoemd . Een vrolijk bedrag . Maar ! Hoe naar hier pff . Uiteindelijk ook dat geregeld en na lang , zeer lang wachten vandaag geleverd . Een soort van preppertransport onder verkoper en collega die hier in de regio woont .

Het is dus een Berkeveld Waterfilter . Speciaal voor het leger . Je had zo'n model ook van Leitz , later meer hierover .

Alle toebehoren zitten links en rechts in specaal daarvoor bestemde ruimtes opgeborgen in onderste deel van dit filter .
Één kant de aanzuigslang met korf en andere zijde 3 x 8 stuks filterschijven .
Deze schijven dragen de Codes

Filter D9597
1K20812 00000 080
4330-12-334-6305

Dit type Berkeveld werkt middels een handpomp . Een hevel met korte...
aug
03
by Deleted member 2679 at 19:10
(307 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
13 Commentaren
Graag zou ik met jullie nadenken over het delen van een BOL met gelijkgestemden in je eigen omgeving. Misschien nog wel belangrijker: hoe vind je die BOL en/of hoe vind je die gelijkgestemden in jou omgeving?

Als eerste, waarom dit topic?
Ik ben web ontwikkelaar van beroep en wil als project een tool opzetten die het mogelijk maakt om mensen veilig en geïnformeerd bij elkaar te brengen. Dit stelt deze mensen in staat om een gedeelde BOL op te zetten waarbij de risico's rondom het delen van informatie beperkt blijven tot het minimum. De community's die hieruit voort kunnen komen zijn van onschatbare waarde.

Case
Ik ga uit van de volgende punten:
  • In Nederland is het vinden/opzetten van een geschikte BOL best lastig. We zijn een redelijk druk landje in veel gebieden
  • Het delen van een BOL kan heel veel voordelen opleveren
  • Het vinden van gelijkgestemden in jou omgeving om zo'n gedeelde BOL vorm te geven is niet eenvoudig
  • Het delen van informatie rondom...
aug
02
by Nlvc1988 at 20:01
(171 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
4 Commentaren
Heey vraagje ik kan voor 80 euro een Zibro rs 145 e turbo kachel op de kop tikken , mijn vraag is hij geschikt voor boven want ik vertik het om men energie leverancier te steunen met die belachelijke hoge gasprijzen hebben jullie nog tips waar moet ik op op letten verder gebruik ik nu al 2 jaar de Qlima sre8040c in de woonkamer bedankt voor jullie info
aug
01
by mrsjones at 22:32
(361 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
12 Commentaren
Bij mijn nieuwe huis is de tuin te klein voor een buiten gemaak. Wie heeft een composteren plee? Zelfgemaakte, gekocht? Give me all your shit stories. Ik zag ook eentje die de boel verbrand.. op Electra en denk niet dat ik daar mijn zonenergie voor ga gebruiken.
aug
01
by Ray at 20:03
(350 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
23 Commentaren
Kennen we dit al?

Survivorcord een type paracord waar tussen de individuele draden drie speciale draden verstopt zitten. Een visdraad, een metalen draad om strikken te maken en een waterbestendige draad die gebruikt kan worden om makkelijk een vuurtje te starten.

Totale treksterkte wat we kennen van paracord type 4, minimaal 280 kg.

Ik meende dat ik in een filmpje van Wranglestar had gehoord dat het nieuwste type geen monofilament maar gevlochten vislijn bevatte, maar zie dat zo snel niet terug op de site van de fabrikant. Een vislijn uit meerdere draden wordt niet makkelijk doorgebeten door roofvis met scherpe tandjes, in NL met name snoek en in mindere mate snoekbaars.

jul
30
Zonnepanelen.png
by Erik78 at 18:39
(287 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
16 Commentaren
Beste mensen,

Ik heb een probleem en ik weet niet goed waar ik naar een oplossing moet zoeken. Mijn situatie heb ik in een plaatje gezet, zie het bijgevoegde bestand.

Mijn omvormer van 24V valt soms uit. Op dat moment neem ik stroom af: een computer, beeldscherm speakers en wat licht. Ruim beneden de 1500 Watt van de omvormer. Hij valt uit op momenten dat het vrij zonnig is en de zonnepanelen vol in de zon staan.

Ik heb eerder een omvormer van 12V gehad, de accu's waren toen dus parallel geschakeld. Hier leek het probleem zich veel minder vaak voor te doen. Maar ook wel eens. De omvormer wordt goed geventileerd. Als ik meer stroom afneem dan gaan de ventilatoren ook netjes draaien.

Wat zou een oorzaak van dit probleem kunnen zijn? En wat zou een oplossing kunnen zijn? Elk idee is welkom.
jul
27
20200727_165501.jpg
by frans81 at 16:00
(410 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
14 Commentaren
Een totaal nieuw ontwikkelde Tarp en Camo patroon ( NFP Green Multitone ) zijn de redenen van dit Topic .

Vele preppers zijn er geregeld mee bezig . Camo / Camouflage.

Deze NFP Camo zou dus ook in Stedelijk gebied grote voordelen hebben .
TNO Is er lang mee bezig geweest . En het heeft bakken vol geld gekost en testversies genoeg die het uiteindelijk niet geworden zijn .

Nu pas en derhalve voor het eerst deze definitieve camo versie mogen bewonderen in deze Tarp .
De testfase is voorbij en er worden drie types uitgebracht die onderling combineerbaar zijn .
Dit zijn

NFP-Green voor bosrijke en stedelijke gebieden in West en Oost Europa .

NFP- Tan voor drogegebieden, steppes en savannen.

NFP - Navy voor boordpersoneel van Marine nog in ontwikkeling.

Ook word er nog nagedacht over een NFP- Arctic .
Zie oa filmpje KPU hieronder . En de beide links met uitgebreide info . Ik zou een hele lap tekst moeten gaan typen en derhalve de makkelijke weg en uitgelegd door juiste bronnen ....
jul
27
by RockyFlats at 12:01
(105 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
11 Commentaren
Beste mensen,

Ik zie dat er kennelijk nog niets over destilleren is geschreven (tjee, heb ik dat nog niet gedaan, ik twijfel...???), en dat is een gemis.

Dan maar even een all-in-one freubelpakket beschrijven, goed voor een Coronaviruszomer in de (wo)mancave.

Destilleren is het aan de kook brengen van vloeistoffen (meestal mengsels), waarbij het verdampte (gasvormige) deel door een koeler wordt geleid, condenseert en zo kan worden afgescheiden en opgevangen. Nu is het zo dat iedere component in zo'n mengsel wel zijn eigen kookpunt heeft, en dat "does the trick". Een component met het laagste kookpunt zal bij oplopende temperatuur als eerste uit het mengsel koken/verdampen en kan op die manier natuurkundig worden afgescheiden.

Zelf heb ik diverse destillatieapparaten gebouwd, en daar bijvoorbeeld etherische olie mee gewonnen, zoals lavendelolie uit lavendel. Hoe? Gewoon door lavendelbloemen in een ketel met water te stoppen, deksel erop en koken maar. Zolang het deksel maar...
jul
25
by Henk88 at 16:59
(52 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
4 Commentaren
Ik ben bezig met wat DIY klussen in de richting van zelf een aluminium frame maken voor een fietskar en een frame op de schuur waarop ik een zonnepaneeltje of klein windmolentje kan monteren

Ik loop echter een beetje vast op de maximale belasting van aluminium U en vierkante profielen. Is er iemand die daar wat meer over weet? Ik snap dat het berekenen van de sterke erg afhankelijk is van dikte, lengte en gebruik van het profiel. Maar ik zoek gewoon een beetje een grove indicatie,

Zelf heb ik al getest met 2 aluminium profielen uit de bouwmarkt die ik nog had liggen;
- Maar het 20x 20 mm U profiel van 1.5 mm dik kan bijna niks hebben, dat buig ik zo met mijn handen
- Een 25 x 25 mm U profiel van 2 mm dik kon mijn gewicht zittend van 40-50 kg wel hebben maar boog nog wel zichtbaar door.

Ik zat dus te denken in de richting van 30x30 mm 3 mm dik vierkantprofiel of een 40x40 mm 4 mm dik vierkantprofiel. Het gaat om overspanningen over ongeveer 100 - 120 cm en ik ben ik op zoek naar...
jul
24
by Ray at 16:13
(174 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
2 Commentaren
Het was weer raak met een kat die klem zat tussen het kantelraam, met ernstige gevolgen: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/161754/Kat-klem-in-kiepraam-kattenbaasjes-kijk-uit

Het is een bekende waar de dierenambulances en brandweer vaker voor uitrukken.

Door een goedkoop roostertje te plaatsen voorkom je dat, dit is een voorbeeld van dergelijke roostertjes: https://www.zooplus.nl/shop/katten/kattennet_kattenluik/kiepraambescherming