Preppers-Shelter.nl

sep
18
by zonnebrood at 19:23
(65 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
2 Commentaren
Je hebt zin om eens wat anders te doen dan met mooi weer onder je tarpje en je grenzen te verleggen. Je wilt jezelf en je uitrusting testen, kijken hoe ver je kan gaan op een veilige en misschien nog enigzins comfortabele manier. Voor vele zijn de meeste zaken vanzelfsprekend, voor andere totaal nieuw.

Dit topic is geschreven aan de hand van onze ervaringen mbt winterkamperen. Ik ga het hier hebben over wat simpele regeltjes en tips zodat je na een tocht nog enthousiaster bent geworden om vaker te gaan winter kamperen. :) Ook wijd ik een stuk aan uitrusting. Voel vrij om zaken toe te voegen en te bespreken over jullie ervaringen daar leren we alleen maar van :)

Iedereen is anders en kan dingen anders voelen en opleven. Een stukje eigen verantwoording is op zijn plaats tijdens het kamperen in de winter.

Bah Zonnebrood, wat ben je toch weer een zuurdesem kadetje had je dit topic niet leuker kunnen starten? Misschien wel haha. Nouja hier komt de rest, geniet, walg of huiver, mag je...
sep
18
by wildemossel at 19:04
(58 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
3 Commentaren
Voor preppers die het niet weten: op dit moment is er in NL een uitbraak van bacteriële meningitis https://nl.wikipedia.org/wiki/Hersenvliesontsteking.
De overheid zegt dat de grootste risicogroep ligt bij kinderen tussen de 14 en 18 jaar. Dat is echter niet helemaal waar. Kinderen ontvangen een vaccin op de leeftijd van 14 maanden, maar dit is maar 5 jaar werkzaam. Eigenlijk zijn dus alle kinderen tussen de leeftijd van 6 jaar en 2 maanden en 18 jaar een risicogroep!
Op dit moment zijn er dit jaar al tussen de 10 en 20 kinderen overleden, en een veel grotere groep heeft een amputatie van 1 of meerdere ledematen ondergaan.
Natuurlijk is dit afschuwelijk, en willen wij onze zoon in de risicoleeftijd niet dit risico laten lopen.
In Nederland heeft de overheid nu álle vaccins opgekocht, om te beginnen met de 14 jarigen te enten, vervolgens 15 en zo voort. Maar er is onvoldoende vaccin, en het productieproces kan niet versneld worden. Dit gaat dus een eeuwigheid duren....
sep
13
by Floesh at 16:39
(260 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
14 Commentaren
Topic is bedoeld om ervaringen met en aanbiedingen van gevriesdroogde maaltijden met elkaar te delen.

Ik ben zelf liefhebber van Mountain House, maar deze lijken steeds slechter verkrijgbaar te zijn in NL.
Sommige Adventure Food vind ik ook wel OK.

Nu kwam ik op Conserva.de (gratis bezorging naar NL) deze grote blikken tegen die mij redelijk gunstig gespijsd lijken t.ov. Mountain House, Adventure Food, Survivor Food etc.

https://shop.conserva.de/en/95-big-tins?orderby=price&orderway=asc&orderway=asc&p=2
sep
13
by MissDemeanor at 12:28
(422 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
36 Commentaren
Ook al wil ik liever thuisblijven, ik heb natuurlijk wel een ‘Plan B’ (en C en D)

Ik heb min of meer de beschikking over een zeeschip. Nee hij is niet van mij, en hij heeft nogal wat problemen, maar ook een aantal enorme voordelen.

Mijn twee zekerste bondgenoten zijn mijn broer en zijn beste vriend (die ik als halfbroer beschouw omdat hij zijn hele jeugd de helft van de week bij ons heeft gewoond.)
Zij bestieren samen, 3 maanden op en af en ze wisselen elkaar af, een zeeschip van 100 meter.

Op zich best ideaal, maar het moet wel meevallen. Langs de kade is het een bijna kogelvrije en onneembare vesting. Daarentegen is het schip niet altijd in de buurt, en gebruikt het ding zoveel diesel, dat is gewoon totaal onbetaalbaar. (Tanken kost je zo 50.000) maar als hij net volgetankt is en net water heeft gebufferd kun je er wel een paar maanden mee uit de voeten, en kun je haast heel Europa bereiken, van hoog in Noorwegen of Estland/Letland tot Malta en waar dan ook in de...
sep
12
Daslook3.jpg
by CrossbowClan at 13:18
(307 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
22 Commentaren
Omdat ik dit niet heb kunnen vinden op het forum zal ik hier een aantal eetbare wilde planten laten zien, vertellen welk deel je kunt gebruiken en hoe, aangeven wat er zoal in zit en welke vermeende geneeskundige werking de plant heeft. Ik zal tien planten per maand behandelen, deel 1 (jan.) tot deel 12 (dec.).

Doe zelf eerst je eigen onderzoek naar de plant die je wilt oogsten/eten !!!
Zie deze info als het beginpunt van je verdere onderzoek ;).

Ik heb geen kennis van de vermeende geneeskundige werking en toepassing van planten. Vragen hieromtrent kan ik niet beantwoorden. Hopelijk weten andere leden hier meer over :).

Onder het motto "Alles wat je uit de natuur haalt hoef je niet te preppen" volgt hier dan deel 1.

Deel 1 : Januari.

1. Daslook [BESCHERMD] - de knol, zit 20 cm. diep, te gebruiken als pittige smaakmaker. PAS OP: lijkt veel op de giftige herfsttijloos en lelietje-van-dalen....
sep
08
by Roel at 11:33
(1,089 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
65 Commentaren
Wat nou als je een week in het bos zou moeten doorbrengen om in de bewoonde wereld terug te komen?
En wat nou als je niets hebt dan de kleren aan je lijf en je zakmes? Hoe ga je dat aanpakken? Zoveel mogelijk dingen proberen te maken zoals onderkomen, graafstok, wandelstok(ken), drinkbeker, houten lepel/vork etc.
Of zou je beter af zijn door zoveel mogelijk niets te doen? Dus geen wandelstok maken, maar eens wat om je heen kijken naar een geschikte afgevallen tak? Een goed onderkomen bouwen of een plek zoeken die van nature al wat bescherming biedt en enkel een beetje aangepast hoeft te worden? Zo zijn er vast wel meer zaken te bedenken die je sneller en gemakkelijker kunt bereiken zonder echt iets te maken, maar door het te vinden...
Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden.
sep
06
20180414_101400.jpg
by frans81 at 15:41
(194 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
11 Commentaren
Ik weet inmiddels al een hele tijd dat er een Wilde Peer alhier langs de weg staat . Zeer slanke boom met kleine bladeren , en bijna 10 meter hoog denk ik .
Zeldzame boom voor zover begrepen .
In al die jaren heeft ie nu voor de tweede keer vruchten. Zeer kleine en heerlijk geurende peertjes .
Deze keer heb ik tevens de vruchten geraapt voor het zaad .

Even een wat grotere en andere soort die ik ook geraapt heb als voorbeeld .

Foto 1 is deze wilde Perenboom en vroeg in de lente . De enigste al in het blad . Foto 2 is in het hedendaagse Vandaag !

Zie Link met info

https://www.hunebednieuwscafe.nl/2017/01/wilde-peer-een-peer-in-een-appelvorm

20180906_163031.jpg 20180906_160853.jpg 20180906_163006.jpg 20180906_160844.jpg
sep
06
https://static.webshopapp.com/shops/212915/files/119602997/ex-defensie-kl-bivakzak-enkelboogs.jpg
by miss-elliot at 14:45
(186 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
5 Commentaren
in mijn ogen lijkt elke bivakzak hetzelfde maar toch een topic.

ik heb een slaapzakhoes die bij de m90 slaapzak hoort.
Deze hoes vind ik eigenlijk niks en wil eigenlijk een slaapzakhosd met zo'n boog zodat je ook je hoofd kan afsluiten
zoals dus dit:

Ik heb al gezien dat ze iets zwaarder zijn maar goed als ik in de zomer een extra muskieten net moet meeslepen naast de m90- slaapzakhoes voor tegen de muggen dan kom je op hetzelfde gewicht uit.

Nou vroeg ik me af, zit er nog kwaliteit, tussen de bivakzak?
welke word aangeraden?

Nog een vraag trouwens: als een bivakzak (of slaapzak) ademend is, verlies je dan niet een hoop warmte?
En dan nog 1: is een slaapzakhoes niet gewoon hetzelfde als een bivakzak?
En dan de laatste: De hoes moet altijd maat groter zijn dan de zak? (dus als slaapzak maat L heeft dan moet de hoes XL zijn?)
sep
06
by Harry Nack at 07:51
(436 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
24 Commentaren
Misschien kan dit een Sticky worden in de toekomst.

Het wordt steeds actueler de thuisaccu en veel mensen denken er al aan om hiermee energie onafhankelijk te worden, dan wel deels of volledig je eigen energie op te slaan en te gebruiken.

Nu de Lithium accu's steeds voordeliger worden en de capaciteit toeneemt kun je ervoor kiezen nagenoeg off the grid te gaan leven (met dank aan de elektrische auto's\Tesla). Waar ik op mijn boerderij momenteel nog 1700kg aan tractie batterijen heb staan, kun je nu met een Lithium accu van 150-200kg uit de voeten.

Er zijn echter verschillende fabrikanten en prijzen en ook hebben de thuisaccu's een verschillende levensduur, meestal van 10 tot 20 jaar. De prijzen zullen zich steeds blijven aanpassen dus die laat ik zoveel mogelijk buiten beschouwing. Daarnaast heb je naast de thuisaccu (opslagmedium) ook een lader en omvormer nodig die de energie uiteindelijk omzet naar bruikbare elektra.

Een aantal merken zal ik eens onder de loep nemen, maar er...
sep
05
20180905_143956.jpg
by frans81 at 14:06
(78 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
7 Commentaren
Vandaag tijdens zoeken kwam ik een schokbreker tegen van mijn Oude Koga Miyata Excellence .
Deze kon men oppompen met een speciaal pompje dat men op de schrader valve aansloot .
Dit middels een schroefdraad verbinding .

Met de veer doe ik niets ! Maar als ik die Schrade valve aansluit op een Stove ! Dan hoef ik niet met zo'n irritant minimaalpompstokje te werken .

De Shock Pump Psi 300 heeft een manometer :eek: . met tevens een lucht aflaat knopje .

Ik ga hier dus mee aan de gang binnenkort .
Eerst probeer ik het uit op de recent verkregen British no3 Burner die ik van @petroman heb gekregen .

20180905_144045.jpg 20180905_144053.jpg 20180905_144006.jpg 20180905_144110.jpg