Preppers-Shelter.nl

apr
09
by DeMol at 17:45
(335 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
13 Commentaren
Dag beste peppers.

Er heeft zich een kans voor gedaan in de provincie (niet stad) Groningen om een stuk grond te huren waar we met alternatieve bouw met een paar mensen legaal een mini community op kunnen richten met het oog op zelfvoorziening. Hierbij kunnen we samen laten zien dat de mens niet alleen op deze wereld leeft om alles stuk te maken.
Er is een aardig lapje grond beschikbaar, niet bouwrijp (septic tanks, weg, water en elektra moeten nog op eigen kosten aangelegd) waar we, wie dat ook maar worden een kans hebben om iets moois te maken.
We zijn op meerdere kanalen op zoek naar eventuele geïnteresseerden en uit eigen interesse voor preppen dacht ik kom, ik plaats hier ook eens een draadje.

Ligt er hier interesse of is dat wat ver gezocht?

Vriendelijke groeten
DeMol.

Ps. Ik zal proberen om vragen te beantwoorden, echter gaat het me eerst om een peiling.
apr
09
20210406_182341.jpg
by frans81 at 16:38
(163 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Gezien sommigen waaronder ik ons noodzakelijk bezig moeten houden met vooral leuks ! plaats ik maar eens een topic dat waarschijnlijk slechts weinigen interesseert !?

Mijn nieuwe aanwinst die ik via raar verloop heb verkregen staat nu dus in huis .

Het begon met het zeilen op het grote MP . Meteen op de homepage zag ik de,e Singer staan . Aangeboden met alle waar . Allemaal spullen om vooral Paardedekens te maken, Paardetuig , enz .
Het hoogste bod was iets van 85 euro . Echt mp pff , schaam schaam . In de middag tijdens hond uitlaten besloot ik even via het nummer contact te leggen met de verkoper . Vriendelijke oude man stond mij te woord en deelde mij mede dat er veel spullen bij de machine zaten en dat de Singer perfect werkte . Vraagprijs 700 € . Tja ... natuurlijk ver boven mijn budget haha . Had ik al verwacht .
Het werd ook al vlug duidelijk dat hij er geen haast mee had en dat diegenen die hem al benaderd hebben alleen de machine wilden .
Maar dat deed ie sowieso niet ....
apr
09
by Floshtf at 13:41
(230 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Keuringsdienst van waarde heet een aflevering gemaakt over waterfilters. Dit dan meer over de filters die mensen thuis gebruiken om hun kraanwater extra te filteren.
De conclusie zou zijn dat de thuis filters totaal onnodig zijn.
De filters zorgden dat er meer bacteriën aan het water werden toegevoegd.
Het Nederlandse water uit de kraan van erg goede kwaliteit is.
Aflevering: Waterfilters
apr
03
by joepmeloen at 12:14
(223 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Ik zit al een aantal weken met het volgende topic in mijn hoofd. Joepie zou natuurlijk joepie niet zijn als er geen knots gek idee achter schuilt... afijn de titel verraad het wellicht al;

Na het opruimen van de garage, ben ik diverse soorten speelgoed tegengekomen, met name k'nex en de mechano (schrijf ik dat goed) leken mij interresant om ondersteuning te bieden tijdens een shtf.
Lego leek mij iets minder interresant omdat het niet in elkaar haakt (technics lego is wellicht een optie, maar is in verhouding duurder dan knex en mechano en is tweedehands soms gratis te scoren).

Wat kun je allemaal maken van k'nex,
Genoeg de meeste tutorials gaan over het maken van achtbanen en knikker banen, dat is niet echt interresant..
Wat wel interresant is zijn bijvoorbeeld de diverse kruisbogen. Je zou ook kunnen denken aan een hengel, vervangen van tentstokken, vis fuik, diverse andere vallen, wind turbune of een water rad voor het opwekken van stroom. Het voordeel van knex is dat het...
mrt
31
by hans013 at 18:53
(620 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
17 Commentaren
Wij hebben een 4 persoons tent waar we mee weg kunnen wanneer we willen, lees: groene boekje is weer binnen.

Ik ben echter op zoek naar een simpel en vooral niet te groot kacheltje om de tent te verwarmen. Vanzelfsprekend niet elektrisch en dan kom ik dus al snel op gas of petroleum uit.

Hebben jullie een idee wat ik het beste kan zoeken?

Thanks alvast!
mrt
22
20210322_172922.jpg
by frans81 at 16:45
(264 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
4 Commentaren
Naar verzorgingshuis leverde mij wat spulletjes op die anders naar de kringloop gingen .

Oa dus deze lamp die ik niet ken . Wel het systeem al eerder gezien als backpack formaat .

Deze is van koper en weegt 3.5 kilo +-

Wie weet hoe oud zoiets is !?

Via de link toon ik een lamp die er behoorlijk op lijkt .

Mooie aanwinst voor de prep .

Een blijver .

20210322_172947.jpg 20210322_173007.jpg 20210322_151915.jpg 20210322_151933.jpg

https://andriesdejong.nl/products/kandelaar-dinnerlamp-voor-kaars
mrt
12
20210312_124210.jpg
by frans81 at 12:55
(182 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
2 Commentaren
Bij een tijdje terug Gratis ( wegens winkelhaak onderaan in doek ) verkregen De Waard Albatros zaten twee grote ( +- 5x3 ) vloerkleden . Zo'n beetje ruim op maat voor de grote Albatros. In eerste instantie wist ik niet wat voor spul het was . Ook had ik niet verwacht dat het een kwalitatief en doordacht stukje tent toebehoren is . Daarbij ook nog best prijzig . Oké het is maar wat je prijzig / Duur vind haha .

Het blijkt hier namelijk te gaan om Aerotex Tenttapijt .

Zie uitleg met specs via de link . Wanneer mijn Albatros lastig te repareren is kan ik deze tapijten gebruiken in de SCT Tent en zelfs nog voor bij de ( Erdman Kever ) Papillon Heidevlinder .

Uiteindelijk heeft die gratis tent al voordelen geleverd :rolleyes:

https://www.baxrecreatieshop.nl/kam...HJEWTNHM_f93KuWez-5jdmwWp0rSktLgaAkhvEALw_wcB

20210312_124245.jpg
mrt
08
by logan1202 at 09:10
(312 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
De laatste tijd wordt ik doodgegooid met reclame voor een "bushcraft bag". Een opvouwbare zak die aan je riem bevestigt zit en waar je van alles in kan verzamelen. En idd. lijkt het me een beter alternatief dan je zakken vol te proppen. Na gebruik uitschudden en opvouwen en klaar voor een volgende keer.
Een mooie en stevige uitvoering in leer en canvas.
Alleen de prijs ( ja, Hollander, alles is te duur). Een zakje van 24 cm bij 22 cm met verzendkosten voor "maar" 30 Euro.

Dan pak ik toch liever de naaimachine en een pijp van een oude broek. Niet zo "cool" maar net zo goed.
Voor de mensen die benieuwd zijn, https://pruplel.store/products/leather-and-canvas-bushcraft-bag?VariantsId=10678 ohh, hij komt ook nog in 2 kleuren.
mrt
07
by Flos at 16:49
(1,052 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
25 Commentaren
Om het fantastische topic van @RockyFlats over leven op jou vierkante meter in de stad minder te vervuilen open ik dit topic waar alles veel opener is maar het leven daarom niet minder zwaar moeilijker en of lastiger is.
Ik ben er opgegroeid en groot geworden.
Een leven dat van kinds af zwaar is. Omdat er altijd werk is en veel werk en omdat vele handen licht werk maken hoe klein de handjes ook zijn.
Zo weet ik dat er na schooltijd eerst voor de dieren gezorgd moeten worden en op het land moet worden gewerkt. Want van zodra het donker werd het werk verzwaarde.
Vroeger had men geen stallen met led verlichting waar het 's nachts helderder was dan overdag.
Wat ik mij het meest herinner uit mijn boere jeugd leven. Is stront scheppen. Want dat word door gelijk welk dier die je houd gratis geproduceerd. En vooral in de winter als de meeste dieren op stal staan heb je veel van die soms niet fris ruikende troep.
En al deed je het niet graag en zweerde bij alles wat jou...
mrt
06
by RockyFlats at 01:33
(1,192 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
44 Commentaren
Wonend in de randstad, zie ik dat wij hier redelijk dicht op elkaars lip zitten en gemiddeld gezien weinig eigen ruimte hebben. Misschien hebben we niet meer dan alleen een balkon, een overgebleven kamertje of een kelderbox.

Voor de gemiddelde stadsbewoner lijkt het dan moeilijk, zo niet onmogelijk, om zelf alle benodigde voedsel te kweken en verbouwen. Tenzij, men daarop is voorbereid misschien.... Nu hoeft dat in "een doorsnee crisis" waarschijnlijk ook niet, omdat er altijd wel iets van aanvoer vanaf het platteland zal zijn. Maar...

Kijk ik zo'n 75 jaar terug terug, de hongerwinter: toen was de samenleving behoorlijk ontwricht en was er ook nog eens een bezetter die het merendeel van het in Nederland geproduceerde voedsel roofde.
In die situatie verhongerden er mensen in de steden, en dat laat in ieder geval wel zien dat het volledig in de eigen voeding voorzien toen niet mogelijk was. Dat laatste gaat nog steeds op vermoed ik, of misschien nog wel meer omdat inmiddels elk...