Preppers-Shelter.nl

mei
20
Aqua2Go-mobiele-camping-douche.jpeg
by Petite Prepper at 14:53
(77 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Off-grid scenario, elektriciteit doet het niet meer, waterzuivering ligt plat en er komt geen water meer uit kraan. Uiteraard kun je ouderwets een teiltje en washandje tevoorschijn halen elke dag, maar af en toe een echte douche nemen en lekker je haren kunnen wassen, zonder moeilijk boven de teil te hangen met je haren en bekertjes water over je kop te spoelen, zou toch wel fijn zijn. Vind ik als vrouw met lang haar in ieder geval. Naast dat douchen gewoon makkelijker is, komt het je mentale ook nog eens ten goede.

In de meeste forums zal worden aangeraden zo'n solar douche aan te schaffen. Je weet wel, zo'n zwarte zak die je in de zon hangt, de zon zou het water op moeten warmen en er zit zo'n leuk draai dop met gaatjes aan waar dan het water uitkomt. Ik moet de eerste solar douche met goede reviews nog tegen komen. Er wordt veelal of geklaagd over slechte waterdruk die uit de plastic dop komt of over het feit dat op den duur de zak op de naden scheurt, omdat de kwaliteit toch...
mei
13
93472FDA-9D68-4922-B5A7-483A4213EAE7.jpeg
by Petite Prepper at 10:38
(229 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
10 Commentaren
Af en aan denk ik er wel eens over na om een regenton voor op het balkon aan te schaffen. Een kleintje van 100 liter bijvoorbeeld. Door de stevige betonnen nieuwbouw constructie zou mijn balkon dat gewicht makkelijk moeten houden. Immers zou het balkon vast en zeker niet instorten als er een persoon van 150kg op zou staan. Dus stel de ton zit helemaal vol, dan weegt het water zelf 100kg en een kunststof ton zal zelf max 20kg wegen neem ik aan?

Maargoed, het probleem is dat het gebouw geen regenpijpen heeft. Dat is namelijk “lelijk” en tast de “luxe uitstraling” van het gebouw en de buurt aan. De balkons lopen gewoon ietsjes schuin af, hebben over de breedte een grote ingegoten betonnen goot met een putje aan elk uiteinde. Vanuit het putje steekt een pijp uit die het regenwater regelrecht naar beneden op straat laat vallen. Daar wil je dus niet onderdoor lopen op straat tijdens en hoosbui. Domme constructie, maar dat terzijde.

Zodoende heb ik er altijd vanaf gezien, want zonder...
mei
03
by Kind van de Wereld at 20:43
(377 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Beste preppers,

Ik stook in mijn off-grid locatie met een klein houtkacheltje mijn huis (geïsoleerde container) warm.
Het dingetje is simpel van plaatstaal in elkaar geknutseld door een hobbyist.
Ik merk dat als de deurtjes dicht zijn er zeer weinig warmte vrijkomt.
Nu had ik bedacht om er mica raampjes in te maken aangezien de kachel verder dicht is.
Heeft hier iemand ervaring mee en kan iemand mij vertellen of het iets oplevert?

Alvast bedankt,

Perry

Verstuurd vanaf mijn moto g(9) power met Tapatalk
mei
01
by Mayo at 19:48
(329 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
12 Commentaren
Korte vraag:
hebben jullie een voorkeur voor een bepaalde houtsoort als haardhout en waarom?
Ik wil nog n paar kuub laten leveren en twijfel zelf tussen essen, beuken en eiken...
apr
27
by joepmeloen at 10:01
(327 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
10 Commentaren
Joepie opent in lange tijd zijn eigen topic over iets waar vreemd genoeg genoeg weinig tot niets over ge(p)rept is; dierenvoeding.
Nou komt het vaker voorbij in de topics om ook aan je huisdiertjes te denken en daar ben ik het natuurlijk mee eens, alleen heeft joep geen huisdieren...

Vanwaar dan dit topic? Nou ik wilde stoofvlees in blik online bestellen bij de buurt-super, gewoon voor de prep, Dus typte ik in stoof, helaas geen stoofvlees zoals ik die wel eerder zag in het schap vam diezelfde buurtsuper, maar wel een blik hondevoer kwam boven drijven voor een woeping €0,73,- voor 440gram. De inhoud; lam + pasta + groente. Dat komt een beetje er op neer wat ik zelf ook zomaar zou eten..

Dus de zoekopdracht; zou je dierenvoeding kunnen eten, in google geknikkert (ik wist eigenlijk het antwoord wel) daar kwam een interresant stukje naar boven, wat ik nog niet wist;...
apr
22
by marrid at 15:35
(484 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
13 Commentaren
Ik ben in het bezit gekomen van een pressure canner (presto 23). Ik vraag mij af of het ook mogelijk is om gebruikte potten bv van hak of van pastasaus hierin te gebruiken. Of dat je toch echt de mason jars van Ball nodig heb. Mocht iemand nog lekkere recepten hebben, laat het vooral weten.
apr
17
by martin at 22:19
(1,125 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
42 Commentaren
Een prepper zou vooruit moeten kijken en laat ik mijn glazen bol eens raadplegen op het gebied van de energie chaos die in mijn ogen dit jaar zal ontstaan tijdens de zomer.

Hoewel ik normaal gezien iedere zin voorzie van "ik denk" en "volgens mij" ga ik dit achterwege laten omdat het in mijn ogen een gegeven is. (en jullie mogen me in december 2022 compleet uitlachen indien ik de plank mis heb geslagen.)

Wat zijn de problemen ?
Ondertussen hebben flink wat huishoudens zonnepanelen en zoals bekend schijnt de zon alleen overdag. Nu hebben we tot nu toe het geluk dat de energiebehoefte overdag voor bedrijven hoger is dan in de nacht. Voor huishoudens is dat iets aan het verschuiven.

Vroeger ging de wasmachine aan in de avond. Tegenwoordig maakt het niks meer uit en gaat die wasmachine aan op het moment dat hij vol is.

Door de energietransitie krijgen we te maken met een enorme toename aan elektriciteit. Hieraan gekoppeld een flinke afname van gas en overige brandstof....
apr
15
by will at 17:21
(334 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Vaccinaties update/controleren

Hallo,

Hebben jullie hier (nog) wel eens over nagedacht?

Zijn jullie *vaccinaties nog up to date of heb jij ze wel/niet gehad.
bijvoorbeeld:
Tetanus
Hepatitis A
Buiktyfus
Rabiës

*aanvulling welkom.

Toch wel belangrijk om even over na te denken denk ik.

Groet,

Will
apr
12
by Mayo at 13:32
(523 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
15 Commentaren
Toevallig kwam ik via-via op de site van het Voedingscentrum uit en vond daar de info over
'Moet ik een noodpakket met eten en drinken in huis hebben?'
https://www.voedingscentrum.nl/nl/s...akket-met-eten-en-drinken-in-huis-hebben.aspx

Interessante stof!

Onderaan het stuk staat een link naar de column (2019) van Corné van Dooren: Crisis: houd je hoofd koel en je vriezer gevuld,
https://www.voedingscentrum.nl/nl/s...-houd-je-hoofd-koel-en-je-vriezer-gevuld.aspx

Daarin kun je weer doorklikken naar het rapport...
apr
08
by Postbezorger at 16:00
(716 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
30 Commentaren
Heeft er iemand hier ervaring met het aanleggen van een voorraad antibiotica?

Wat is de "Bang-for-buck" onder de antibiotica. Of de paar aan te raden antibiotica. Lijst is namelijk best groot en ook aanzienlijke prijsverschillen.

Factoren als:

  • T.H.T.
  • (Prepper's T.H.T.)
  • Werkzaamheid bij virussen (Zeer specifiek virus tot alle virussen).
  • Complexe gebruiksaanwijzing.
  • ..?