Preppers-Shelter.nl

feb
17
IMG_20200217_142437.jpg
by Candyman at 13:59
(99 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
8 Commentaren
Omdat ik af wil vallen eet ik bijzonder weinig koolhydraten maar ik eet wel graag pizza.
Op internet kwam ik een recept tegen om een pizzabodem te maken met weinig koolhydraten.
https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarme-pizzabodem-van-fatheaddeeg/
Het enige wat ik heb veranderd is dat ik lijnzaad heb vermalen tot meel en geen amandelmeel heb gebruikt.
Totale voedingswaarde:
999 calorieën
6.1gr koolhydraten
76,8gr vet
61,9 gr eiwitten
13,6 gr vezels
En dan moet er nog topping op :lol:
Maar het past wel in een koolhydraatarm dieet.
Het schoonmaken van de pan waarin ik de kaas heb gesmolten viel ook niet mee.
feb
13
https://www.ddhammocks.com/images/products/_ALL_PRODUCTS/TENTS/SL_Tarp_Tent/DD_SL_Tarp_Tent_gallery_0307.jpg
by De Bezorgde Burger at 15:55
(553 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
21 Commentaren
Beste preppers,

Ik heb inmiddels enige ervaring met rugzakkamperen en begin mezelf en het buitenleven een beetje te kennen. Omdat ik het mooi vind om letterlijk "in" de natuur te slapen (en bovendien het pakgewicht laag wil houden) heb ik op een gegeven moment gekozen om voor een bivakzak + tarp setup te gaan, waar vele mensen goed mee uit de voeten kunnen. Ook voor mij werkt dit allemaal best redelijk, op het kleine detail na dat ik zeer gebroken nachten heb in de bivakzak. Ik ben namelijk een zijslaper en/of benenoptrekker, en dat past eigenlijk niet als je in zo'n krap tunnelding ligt, en elke keer als ik wil gaan verliggen maar dat niet lukt, dan word ik wakker. Voor een enkele nacht op een weekenduitje vind ik dit niet eens zo erg, maar met mijn kampeerclubje willen wij nog wel eens een meerdaagse tocht doen in het buitenland, en dan weegt dat gebrek aan slaapcomfort toch wel behoorlijk zwaar.

Vandaar dat ik nu op zoek ben naar een 1-persoonstentje. Maar niet zomaar een...
feb
12
by buzz at 17:38
(317 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
7 Commentaren
Vandaag heb ik de sterk uitgedunde prep voedsel voorraad weer wat meer op peil gebracht.Vrijwel alles uit deze voorraad wordt regulier gebruikt waaronder de droge zaken zoals zilvervliesrijst en volkorenpasta alsmede potten en blikken.

In het topic https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/hoe-droog-bulk-voedsel-het-beste-bewaren.3297/ staat veel nuttige info. Met name de opmerking : Je hebt ook mensen die een soort gevulde kast willen samenstellen waar ze daarna de komende 25 jaar niet meer naar om willen kijken is voor mij reden om hier op door te borduren. In aanvulling op de roulerende voorraad zoek ik ook wat extra buffers.

Ik vind de dure spullen met 25 jaar houdbaarheid niet nodig maar een jaar of 5 zou wel leuk zijn. De voorkeur gaat uit naar veel calorieen voor weinig geld die ook nog eens lang houdbaar zijn. Tegen de tijd dat het niet meer bruikbaar is gaat het de container in en koop ik nieuwe voorraad.

Zo heb ik een paar 5kg baaltjes...
feb
01
by Ray at 12:34
(634 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
33 Commentaren
Ik zoek vegetarische opties voor de hoofdmaaltijd. Zonder soja producten, peulvruchten of noten.Geen zoetigheid, salades is geen probleem voor mij.

Ik heb het probleem dat ik last krijg van soja producten als tofoe, vleesvervangers met soja en uiteraard sojasaus. Een klein beetje gaat wel, maar in de zomer als het warm is, krijg ik al soms eczeem van een roerbakmix kuipje of zakje met sojasaus erin, laat staan dat ik het moet wagen een ons tofoe op te eten.

Peulvruchten, verreweg de meesten, daar gaan mijn darmen dusdanig van op de hobbel, dat het geproduceerde gas niet netjes het lichaam verlaat, wat resulteert in pijnen zoals ik ooit had, toen ik last had van een spastische darm. Tot en met creperend op de grond liggen, lijkwit worden en omstanders die de ambulance willen bellen.

Kikkererwten gaan wel, maar dat zijn eigenlijk ook geen peulvruchten. Doperwtjes ook nooit last van gehad, maar bruine bonen, kievitsbonen (dus ook die Italiaanse naam daarvoor), kidneybonen,...
jan
23
by Ray at 20:33
(7,927 Weergaven / 3 Leuk bevonden)
254 Commentaren
Het zal mensen niet ontgaan zijn dat de wereld in de ban is van een nieuw type corona virus, het 2019-nCoV.
Zie ook het nieuwsberichten draadje: https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/corona-virus-in-china.4897/

Na SARS en MERS lijkt het wederom te gaan om een kruisbesmetting tussen dier en mens.

Nu zijn virussen dankzij hun simpelheid in staat om snel te muteren, vandaar dat verspreiding zo snel mogelijk moet worden tegen gegaan en China dus hele steden in quarantaine heeft gezet. Ondanks de gigantische economische impact wat dat gaat hebben.

Behalve de bekende mondkapjes, bij voorkeur van minimaal FPP3 standaard, vaak en veel je handen wassen, hoe zouden preppers hier mee omgaan als dit ook de realiteit in Europa wordt?

Ik denk dat alweer de bug-in optie een hele goede keuze is en preppers hebben thuis de voorraden zodat ze niet elke keer naar de supermarkt moeten, of via de afhaal en thuisbreng maaltijden alsnog contact maken...
jan
22
20200122_223520.jpg
by DirtyDutchman at 20:18
(470 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
15 Commentaren
Hallo allemaal! Tijdje niet op het forum geweest.. Ik hoop dat het goed gaat met jullie! :wave: Ik vond dat het tijd werd voor een kleine update. We hebben namelijk niet stilgezeten het afgelopen jaar :)

De situatie was als volgt: ik heb jaren geleden een rugzak aangeschaft omdat ik graag ging hiken, kamperen, kajakken, noem het maar op. Uiteindelijk raakte ik aan het preppen en werd deze rugzak dus tevens tot BOB gebombardeerd. Echter, ik ondernam nog regelmatig eerder genoemde activiteiten, waardoor ik continu de BOB "leende". Uiteindelijk merkte ik dat hij eigenlijk nooit geheel compleet was doordat hij dus regelmatig werd geplunderd voor wat betreft eten, brandstof, en andere zaken. Dit irriteerde me zo dat ik een nieuwe rugzak heb aangeschaft, en deze langzaamaan ben gaan vullen met exact dezelfde uitrusting als in de oude BOB. Dure grap, maar voor mij heeft dit de volgende voordelen:

-Ik weet zeker dat ik altijd een complete BOB heb.
-Het materiaal in mn "oude"...
jan
22
IMG_20200122_105111.jpg
by zonnebrood at 17:48
(160 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
1 Commentaren
Dit is echt mijn favoriete taart, welke ik ook wel eens de diabetes taart noem vanwege de hoeveelheid suiker wat er in gaat. Deze taart is heel erg lekker met stoofpeertjes en een bolletje vanille ijs.

Wat heb je nodig:

Soeppan
Drie losse bakjes
Mixer
Lepel

  • Halve liter Guinness bier
  • 500gram roomboter
  • 150gram cacao
  • 800 gram suiker
  • 300ml zure room
  • 4 ei groot
  • 2 theelepels vanille extract
  • 450gram bloem
  • 5 thee lepels koolzure soda
Verwarm de oven op 180graden

Zet de drie bakjes naast elkaar en mix de volgende ingrediënten samen:
Suiker met cacaopoeder
Room met de eieren en vanille
Bloem met de soda.

Vet een bakvorm of diep bakblik in en bekleed deze met bakepapir.

Zet nu de pan met daar in het bier en de in kleine stukjes gesneden boter op laag warmte. Wanneer de boter is gesmolten kan je de suiker cacao mix in de pan doen. Roer het goed door elkaar totdat het mooi egaal is.

Kijk of het niet te warm is want nu gaat de...
jan
21
by JaïrSterre at 20:22
(355 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
16 Commentaren
Hey, even voor een nieuw draadje, dit kon ik verder op het forum niet vinden :)

Sommige blikjes hebben wel eens een zeer dunne plastic binnenkant, dit is voornamelijk het geval bij frisdranken en koolzuurhoudende dranken, dit is om oxidatie tegen te gaan van het blik. Dit betekent dus dat roest niet in je drinken zal komen, en in het geval dat het rond het lipje zit kun ej ergens anders 2 gaten prikken om het drankje eruit te halen.

Deze zijn daardoor dus erg goed houdbaar, en door erg hoge suikergehaltes hebben ze vaak lange houdbaarheidsdata en geven ze vaak een goede energie-boost(Oke en de low daarvan is niet erg geweldig maar als je snel hout moet hakken of wat dan ook is het best handig)

Ik denk dat dit best straight-forward is maar ik zag een tijdje terug iemand die niet wist wat hij in moest slaan voor drinken. Ik heb zelf nu 72 blikjes suikervrije energy staan(THT 05-2020, maar die gaan dus echt veel langer mee)(Sorry moest er even mee pronken:thumbsup:)

Zijn er meer...
jan
21
by Preppertt at 10:47
(614 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
18 Commentaren
Ik zou graag een keer of twee per jaar een lange afstandshike gaan doen, 80 - 120 km in 5 dagen bijvoorbeeld. Nu weet ik dat er allerlei bestaande routesloor heel Europa liggen en die wil ik ook zeker gaan uitproberen. Het lijkt mij alleen erg leuk om zelf routes uit te stippelen, bijvoorbeeld met de trein naar Maastricht (een voorbeeld) en dan van daaruit richting een vooraf bepaalde slaapplaats te lopen om zo een X aantal kilometers per dag te lopen.

Mijn vraag, aangezien er hier een aantal fervente hikers rondzwerven (@De Bezorgde Burger bijvoorbeeld), hoe pak ik dit aan? Ik ben al bezig uiteraard om mezelf vertrouwd te maken met het lopen met bepakking, dus de training is begonnen. Maar ga ik aan de slag met een kompas en kaart, neem ik een GPS mee, plan ik vooraf de route of kan ik dat per dag in de ochtend voor de tent doen? En zijn daar goede cursussen voor?

Welke gear is echt onmisbaar voor in de tas, lopen jullie bijvoorbeeld met stokken of is dat echt...
jan
20
IMG_0017.jpg
by Marcogs at 08:13
(613 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
24 Commentaren
Ik heb nu een paar keer gereageerd op een draadje over de pelletkachel. Daar heb ik ook de vraag gesteld of er mensen zijn met een rocketstove of mensen die daar ervaring mee hebben.
Na een paar berichten kreeg ik van een van de beheerders de vraag om een apart Rocketstove draadje te openen. Dat was misschien niet eens zo'n gek idee.

Ik heb het dus over de pelletkachel zonder elektronica. Daar is dit draadje eigenlijk voorbedoeld.
De pelletkachel die je in de winkel koopt is prima, maar ik wil zoveel mogelijk onafhankelijk zijn van externe faktoren die mijn "gepruts" kunnen verstoren. Geen spanning is geen kachel is geen warmte met die dingen!!

Begrijp me goed, ik ben geen expert in rocketstove's, maar wel al jaren bezig met de bouw ervan. Ik ben beroepshalve redelijk handig met verschillende lastechnieken en heb een heerlijke grote werkplaats. (die ook verwarmd moet worden uiteraard:))))

Om die reden dit draadje. Gewoon eens kijken of er meer mensen zijn die de mogelijkheden...