Preppers-Shelter.nl

jan
09
by Stuudje at 21:06
(183 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
5 Commentaren
Koen Arts (38) en zijn vrouw Gina (34) voelden dat ze de verbinding met de natuur aan het verliezen waren. Die haalden ze terug met een experiment. Ze leefden 365 dagen buiten. Arts schreef een boek over hun avontuur: Wild Jaar.
https://www.gelderlander.nl/mill-en...-schreef-er-een-boek-over-wild-jaar~a6cb36e4/

Die 365 dagen buiten was op zijn minst 12 uur buiten per etmaal. ,,Buiten zijn, maar toch de dagelijkse dingen.” op Natuurcampings en in achtertuinen van vrienden. Niks Bali of Zuid-Amerika
,Bouw een vuurtje en ga daarbij zitten in plaats van op de bank. Het primitieve vuurtje in jezelf gaat dan ook branden. Je hoeft geen wildernis te hebben om wildheid te vinden.”
jan
07
upload_2021-1-7_21-23-35.png
by logan1202 at 20:53
(471 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
22 Commentaren
Ik kreeg deze simpele uitleg toegestuurd in een andere taal, en hij komt waarschijnlijk uit het Engels. In jip en janneke taal.

Een prachtig verklaarde uitleg tegen over hoe een modern mRNA-vaccin werkt. Precies wat het grote publiek zou moeten kunnen lezen. Dus ik dacht dat het de moeite waard zou zijn om te vertalen:
"mRNA-vaccins (Pfizer en Moderna) zijn wetenschappelijk briljant vanuit wetenschappelijk oogpunt. Maar wat u eerst moet weten, is hoe het immuunsysteem werkt. Simpel gezegd, uw immuuncellen vallen alles aan wat uw lichaam vreemd is. Als ze een eiwit opmerken, een virus , bacteriën of iets dat ze niet herkennen, zal een aanval lanceren.
Als ze bijvoorbeeld een virus bestrijden, duurt het even voordat ze kracht hebben voor een effectieve aanval. Ze moeten eerst uitzoeken welk deel van het virus het beste kan worden aangevallen, zodat ze de stoffen kunnen gaan produceren die ze nodig hebben. Dit kan een paar dagen duren. En ondertussen vermenigvuldigt het virus zich...
dec
26
by Stuudje at 07:44
(386 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
11 Commentaren
De oude regeling is nog net deze week aan te vragen.

Vanaf 1 januari is er een nieuwe manier om het energielabel van een huis vast te stellen.
Nu kun je online een energielabel voor je huis aanvragen door vragen te beantwoorden en documenten en foto's te uploaden, die dan door iemand gecontroleerd worden. Maar vanaf 1 januari is dat niet meer toegestaan. Dan moet je een energieadviseur laten langskomen. Die controleert wat voor een isolatie, glas en verwarming je hebt. Op basis daarvan krijgt je huis dan een label dat gaat van G tot A++++.
https://nos.nl/artikel/2362056-nieu...s-minder-fraudegevoelig-maar-ook-te-duur.html
dec
25
by frans81 at 16:10
(668 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
27 Commentaren
Tja titel zegt genoeg :(
Maar waar wil ik heen !

Nee niet dat :eek: maar wel :eek::oops:

Jou kostbare en al minder wordende tanden . Stress haalt jou immuun systeem onderuit . In bovengenoemde situaties nog harder .

Oplossings gericht denken is wakker en al langere tijd .

Een nog eigen ( gedeeltelijk ) gebid kan een heus probleem zijn en worden in zo'n nare situatie . Dat is het zelfs nu al voor velen . En dat tijdens nog alle opties en middelen in verzorging en APK onderhoud aanwezig .

Ik zit er dus sterk aan te denken om na een bepaalde periode of bij het juiste gevoel mijn resterende tanden te laten vertrekken .

Ook dat hoort bij nadenken en voorbereiden op .
Dit is natuurlijk voor iedereen anders en het zal moeilijker in keuze zijn wanneer nog een mooie volle mond glimmend gereedschap. Oj ja hoor ik heb mooie schone tanden . Sterk en goed verankerd .

Mijn boompjes staan tijdens een mega storm nog vast in de grond .

Hiep hoi shtf en no power .
Zie de niet smakelijke...
dec
23
by Porta at 09:24
(462 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
14 Commentaren
Hallo preppers,

Waar gaan jullie voor als de SHTF? Wordt het tactical of grey? Als je op JoepTjoep verschillende preppers bekijkt zie je evenveel pro,s en con,s. Waarschijnlijk zal het ook met je locatie te maken hebben, maar toch.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar tactical. Waarom? Degelijk, prijs technisch over het algemeen redelijk gunstig en uitgebreid getest in het veld. Ter verduidelijking: dus niet als Rambo over straat lopen, maar toch een degelijke cargobroek en softshell jack. (ook leger onderkleding is trouwens top).

Maar uiteraard heb ik ook wel ergens een Northface jas hangen. (en laat ie nou toevallig grijs zijn) :D

Ben benieuwd hoe jullie hier in staan.

Porta
dec
21
by Roel at 11:50
(188 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
20 Commentaren
Ik heb een oud houtdraaibankje waar ik een klauwplaat op wil zetten.
Het leek me M18 schroefdraad, maar na opmeten kom ik op een dikte van net geen 19 mm.
Is dit een Engelse maat o.i.d. en zo ja welke?
Ik zit niet zo in het buitenlandse matengedoe.
Maar er lopen hier de nodige handige Harrie's rond...dus wie weet...?
dec
21
DSCF3596.JPG
by Roel at 09:51
(23 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
0 Commentaren
Gisteren een oude guts, gered van de oudijzerboer, van een nieuw heft voorzien.
Stukje essenhout was precies goed.
dec
20
by buzz at 09:55
(1,137 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
28 Commentaren
Mijn prepvaardigheid en activiteit heeft vooral betrekking op het aanhouden van voldoende voorraad en het goed volgen wat er om je heen en in de wereld gebeurd. Daarnaast vergaar ik kennis en ideeen door o.a. op dit forum te zijn.
Met die insteek ben je al beter voorbereid dan 98% van de bevolking denk ik. Bij het uitbreken van de corona pleuris in februari/maart van dit jaar was het daarom slechts een kwestie om, voor de meute aan, de boel even weer wat op orde te brengen.

Inmiddels zitten we in de 2e of 3e golf met een nieuwe lockdown en je merkt nauwelijks nog ongerustheid in de samenleving. Zie het ook bij me zelf, er is nog genoeg voorraad en meer dan een globale check daarop heb ik verder niet gedaan.
Het systeem van productie en logistiek is blijkbaar minder kwetsbaar dan menigeen dacht. Misschien staan we toch wel wat voor aap met onze voorbereidingen :)

Beide dingen knagen een beetje. Aan de ene kant wil ik me niet ongeruster maken dan nodig is een aan de andere kant...
dec
20
by marzman at 09:40
(407 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
16 Commentaren
Heeft iemand hier ervaring met regenwater (ongefilterd van plat dak) te gebruiken voor een hogedrukspuit? Kan ik gewoon een filtertje voor mijn hogedrukspuit er tussen zetten en een tuinslang langs bovenlangs er ingooien en die via het filter aansluiten op de hogedrukspuit?

Op zich moet dat gebruik wel een beetje te plannen zijn met regenbuien dat de ton niet te lang leeg blijft.
dec
16
by E Van den berg at 15:26
(310 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Hoop dat iemand een oplossing heeft voor het volgende probleem. heb afgelopen weekend de kous vervangen van mijn zibro rca 66 kachel.
Nu is het probleem dat zodra de kachel aan staat dat er een onregelmatige vlam is, hij klappert zeg maar. Iets wat je zou verwachten als de lont versleten is.
Met de oude lont/kous was er wel een regelmatige vlam.(maar die vlam kwam niet meer zo hoog in het glas)

iets zegt me dat een zuurstof issue is, maar geen idee hoe ik het op kan lossen.