Preppers-Shelter.nl

apr
19
PX_1500_web.jpg
by petroman at 18:10
(66 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
2 Commentaren
Het is 20 graden boven nul, je hebt je korte broek aan, wat ga je doen ?
Nou een petroleum kachel vullen en opstoken natuurlijk, nu kan je lekker buiten sleutelen zonder kans op bevroren vingers

Ergens in de 60tiger jaren bedacht de fa. Graetz te Altena, Duitsland, dat het tijd was om de wereld te veranderen. veel mesnen dann twee dingen te veel als je licht, warmte en wilt koken zonder vaste of losse nuts voorzieningen.
Dus werd de Petromax (lamp), Petromax (kooktoestel) en Petromax (nieuw) samengebouwd tot een nieuwe universeel model : de Petromax 1500 en toestel waarmee te tegelijk licht en warmte had en op kon koken. Basis is de Petromax 500cp +/-500W lamp. Zet daar een wat bredere kop op, bedenk een soort ding dat warmte uitstraalt als het opgestookt wordt: tada:...
apr
16
20190416_193514.jpg
by frans81 at 19:05
(90 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
3 Commentaren
Vandaag in de regio een voor mij totaal onbekende lamp opgehaald .

Een Veritas P350 Benzine vergasser , die er ook met Kerosine vergasser is .

Deze Veritas is dus een Defensie verstrekking en in het groen .

Erbij zitten een trechter met zeetje en een gereedschap .

Originele Instructiekaart ( Ik 10-505 ) zit er zelfs bij .
Deze vermeld wel de Kerosine- vergasser in de tekst .

Lamp mist helaas het glas ,( misschien dat @petroman mij kan helpen ) , maar de prijs was daar ook naar .

Of ik het aan de praat krijg weet ik nog niet .

Tank zit nog vol met benzine .

Weer een leuk lampje dat ik nog nooit eerder gehad heb .

Lamp is nog in zeer nette staat en na reiniging oogt ie derhalve nog beter .

20190416_193530.jpg 20190416_193628.jpg 15554384700717823714643545886911.jpg
apr
15
Afrika 2.jpg
by Marcel Peut at 17:54
(222 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
11 Commentaren
Zout maken

Graag zou ik twee leermomenten met jullie delen wat ik gezien heb bij een traditionele stam in Oeganda.
Het eerste is dat ze een traditionele hut maken met een kleine opening dicht bij de grond dat betekend dat als je de hut gaat betreden dat je eerst je achterhoofd aanbied op het moment dat je naar binnen gaat, als je niet gewenst bent is het makkelijk om je schedel in te slaan. Het tweede leermoment is zout maken. Dat doen ze doormiddel van een mok met een aantal kleine gaatjes in de bodem te vullen met as van een houtvuur en dan kokend water op te schenken net als met koffie zetten. Dit water wordt opgevangen en gebruikt om bijvoorbeeld bonen te koken. Door het zout in het water koken de bonen sneller en is er minder brandstof nodig. Bijzonder om te zien hoe deze mensen met zo weinig spullen en geld kunnen overleven.
apr
15
IMG_20190406_212523.jpg
by De Bezorgde Burger at 01:21
(305 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
11 Commentaren
Beste preppers,

Vorig weekend ben ik weer eens wezen kamperen met nog drie makkers, die in het echt geen Jan, Piet en Klaas heten. Met dit gezelschap ga ik binnenkort een lang weekend wildkamperen in Schotland, en dit weekend was soort van de laatste (en in sommige aspecten tevens de eerste) oefening voordat we daar straks met ons vieren in het wild zitten. Met Klaas was ik al een paar keer eerder wezen kamperen, met Jan en Piet was deze keer voor het eerst.

Als je geïnteresseerd bent in mijn eerdere boskampeeravonturen, kijk dan eens bij:
Dit verhaal begint op zaterdagmiddag 6 april jl. We verzamelden in de buurt van treinstation Driebergen, met het plan om daarvandaan door de bossen naar paalcamping Austerlitz te lopen met de rugzakken, ongeveer 8...
apr
12
by Nomad at 09:26
(81 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
2 Commentaren
Onlangs heb ik mijn Moby Dick gevonden; een Lowe Alpine Strike in OD Green.

Op zich in redelijk goede staat, gezien het een tas uit 2002 is. Het rubber is een beetje aan het loskomen in het hoofdcompartiment en in één zijtas is het heel erg aan het loslaten. De andere zijtas heeft nog een nette rubbercoating maar... daar zitten 2 scheurtjes in het Cordura.

Nou heb ik al even op internet zitten zoeken hoe ik dat het beste kan repareren. Veelal wordt het gelijmd omdat Cordura niet te naaien zou zijn. De belangrijkste reden daarvoor is dat de tas dan niet meer waterdicht is.
Nou lig ik persoonlijk niet wakker van de waterdichtheid. Het is een oude tas en de rubberlaag is toch al niet 100% meer. Dus waarom zou ik me daar zorgen over maken.
Er zijn andere manieren om de tas waterdicht/afstotend te maken (binnentas en coaten/wassen met waterafstotend product).

Ik zelf voel dus meer voor het dichtnaaien van de scheurtjes. Beide scheurtjes zijn redelijk recht en de langste is net geen...
apr
11
by Candyman at 18:39
(232 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
14 Commentaren
Ik wil een biolite basecamp gaan kopen met bijbehorende pizza steen.
Maar zou die pizza steen ook op een gasfornuis gebruikt kunnen worden?
https://www.bioliteenergy.com/products/pizzadome
apr
05
by Jannes at 08:25
(297 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
13 Commentaren
Hoi!

Hier op het forum zijn zeker mensen die een voedseldroger hebben en gebruiken.
Ik wil er graag een aanschaffen. Welke zouden jullie aanraden? Ik zie door de bomen het bos niet meer....
Er zijn voedseldrogers van €30,- en ook van vele malen duurder.
Wat vinden jullie fijn aan de droger die je hebt? En wat niet? Als je opnieuw zou moeten kiezen, kies je dan dezelfde of toch een andere? Is het raadzaam er eerst eentje van €30,- te kopen en als het bevalt pas eentje die wat meer opties heeft (indien nodig)?
Weet iemand of je ook yoghurt zou kunnen maken in een voedseldroger? Dit ivm de constante temperatuur van ca 35 graden.

Vragen, vragen en vragen. Hulp gevraagd. :)
apr
03
20190403_185219.jpg
by frans81 at 17:55
(333 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
15 Commentaren
Hierbij even een Link met boordevol info over de toch wel bekende MRE rantsoenen ( Meal ready to eat ) .
Vooral ook een Code Coverter die jou precies uitrekend wanneer deze gemaakt zijn ( zie link 2 ) .

Link 1 is een verwijzing naar de Site die bomvol info staat .

Je hebt als militar 3 van die menu's per dag nodig . Via Www is exacte info op te vragen .

Vegetarische menu's zijn moeilijker te verkrijgen dan andere .

https://www.mreinfo.com

https://www.mreinfo.com/mres/mre-date-converter/

Filmpje 1 en 2 laat menu inhoud zien dat ik inmiddels in huis heb .







Filmpje 4 laat zien waaraan je kunt zien hoe jou MRE'S zijn opgeslagen . Zie indicator op doos wanneer je een hele doos koopt . 100 % Garantie is er niet , en derhalve zullen jou zintuigen de eindbeoordeling doen .
Er zijn al MRE'S verorberd van meer dan 15 jaar oud ....
apr
02
by Jannes at 10:34
(186 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
2 Commentaren
Misschien een goede tip voor pastasaus.
Velen van ons hebben verschillende lang houdbare dingen in voorraad, zoals pastasaus in pot en soep uit een pakje of uit blik.
Wanneer je pastasaus wilt maken, maar je hebt alleen soep uit een pakje, neem dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid water en je hebt een prima saus voor je pasta. Of natuurlijk voor bij de rijst. Werkt heel goed bij champignonsoep en waarschijnlijk ook bij andere soorten soep.
mrt
23
by Niels at 23:24
(1,277 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
43 Commentaren
Zoals velen van jullie heb ik ook een mes, waarschijnlijk niet zo veel als jullie, maar ik heb er toch een paar.

Ik verdwijn de bossen in om daar van alles te doen, fikkie stoken, beetje survivalen en hiken om te zien of ik mezelf red.
Toen ik mijn eerste "survival" mes kocht een Schrade SCHF52 kad ik het idee dat ik steeds scheef liep vanwege het gewicht. Veel te lomp overkill mes vond ik.
Voor batonnen handig, er is altijd genoeg metaal om te raken. Haast een klein zwaard :lol:.
Anyways, die brak (net als alle Schrade SCHF52's :lol:), dus er kwam wat anders, kleiner...
Een SteelWill Druid 200, prima mes, ook helemaal tevreden over, en kan hem iedereen aanraden, maar persoonlijk vind ik hem net te groot voor mij en mijn bezigheden (hiken, rugzak wandelen, wildkamperen).

Ik orienteer me nu op wat kleiners wat horizontaal aan de riem kan, en zit over een Esee 3 te denken.
Echt een baton koning zal het niet zijn, hij is ook wat dunner... oke, maar beter voor het fijnere werk....