Preppers-Shelter.nl

feb
17
by Mayo at 16:49
(190 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
16 Commentaren
Naar aanleiding van de challenge van vorige maand vandaag 2 regentonnen aangeschaft van 250ltr (elk). ;)

Is er iemand die iets aan de regenwater-opslag doet om algen te voorkomen?

Ik heb dat tot nu toe nooit gedaan, maar met deze hoeveelheid zal het water waarschijnlijk langere tijd in de tonnen zitten en dan krijg je ongetwijfeld algen. Op zich niet dodelijk, maar als ik het kan voorkomen zou dat weer schelen :)
feb
11
by Henk88 at 16:44
(148 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Beste Preppers,

Recent ben ik begonnen met zelf brood bakken (zowel met de hand als met een broodbakmachine) om weer iets meer afhankelijk te worden te worden van de verse bakker.

Nu heb ik ook recent de Dutch Weed Burger op (aanrader voor wie hem niet kent), dit is een vegetarische Burger van zeewier met een broodje verreikt met algen. Klinkt apart, is erg lekker. (https://dutchweedburger.com/).

Nu ben ik eens gaan zoeken en het blijkt dat algenpoeder ook populairder aan het worden is bij Bakkers in het algemeen (https://www.foodvalleysociety.com/groeiende-belangstelling-voor-nederlandse-algenburger/ ). Het schijnt een uitstekende eiwit vervanger te zijn voor dierlijk eiwit, kan milieuvriendelijk worden geproduceerd en het zit vol vitamine en jodium, wat handig is omdat thuisgebakte broden vaak minder jodium bevatten. Daarnaast is het een goede vervanger voor zout en suiker in brood, wat natuurlijk gezonder is.

Het probleem is echter dat ik bijna nergens...
feb
11
by zonnebrood at 08:09
(212 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
4 Commentaren
Al een tijdje bezig om de 72uurs tas van mini onder de loop te nemen en te verbeteren. Deze tas gebeuken we eigenlijk dagelijks wanneer we er met mini op uit gaan, daardoor krijgen we genoeg inzicht over of het werkt en/of nuttig is wat er in zit. Daarnaast veranderd de tas op deze manier mee met iedere groeifase.

Aller eerst de tas, wij gebeuiken een zogenaamde patrouille tas van een onbekend merk. Deze tas kan met riempjes aan de onderkant van de rugtas van meneer Zonnebrood of aan de mijne gemaakt worden of als schoudertas gebeukt worden. Een ander groot voordeel van deze tas is, is dat je de binnenkant dmv losse schotjes zo kan indelen dat jij het het makkelijst vind.

Van schoonzus Zonnebrood kregen we met kerst een set zogenaamde baby traveler tasjes waar op geborduurd staat wat er in zit. Change me, feed me, dress me etc. Je kan natuurlijk ook gewoon losse plastictasjes of ziplock zakjes daar voor gebruiken.

Ook met dank aan @Pignonwiel, voor het idee...
feb
10
by Jannes at 11:24
(175 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
8 Commentaren
Hier in huis heb ik een paar pakken met noodrantsoen van het merk Seven Oceans. In 1 zo’n doosje zit genoeg voedsel voor 1 volwassen man (2500 calorieën) voor 1 dag. Het is verdeeld in 9 repen van elk 2 tabletten.

Je mag echter maar 6 tabletten per dag eten staat er op de verpakking.

Weet iemand waarom dat is?
Is dat omdat je anders verstopt ofzo raakt of is het op een andere manier ongezond óf, en dat lijkt me de beste reden, is het omdat je zuinig aan moet doen met het voedsel? De reden dat ik voor die laatste optie kies is omdat er ook op vermeld staat dat je maar een halve liter water mag drinken per dag.
feb
10
by imker at 10:02
(327 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
13 Commentaren
Goedemorgen,

wat vinden jullie de beste BOD, oftewel wat voor hond heb je graag bij je in tijden van misère? Ik heb veel interesse in uw motivatie.

Groeten, imker.
feb
09
by imker at 18:45
(143 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
1 Commentaren
Goedenavond,

hierbij een link naar een basisverwarming voor woning, schuur of BOL. Deze techniek met dit systeem heeft zich duidelijk bewezen in duurzaamheid en betrouwbaarheid. Tegenwoordig maken ze wel minder geluid. Mocht ik ooit gaan (ver-)bouwen zou ik persoonlijk dit verkiezen boven een palletkachel. Een losse houtkachel zou ik er sowieso bij houden.hierbij de werking in schematische weergave

https://www.garn.com/how-garn-works-full/

Groeten, imker.
feb
08
https://www.witgoeddiscounter.nl/pix/product/afbeelding-Bosch-GCM34AW30-Vrieskist.jpg
by miss-elliot at 13:23
(291 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
19 Commentaren
ik heb momenteel een defecte vrieskist staan.
Is een mooi dingetje en vind zonde om deze weg te doen maar aan de andere kant heb ik totaal geen idee wat ik ermee moet.
iemand ideeën?

voorbeeld hoe die eruit ziet:
feb
06
by imker at 13:30
(147 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
6 Commentaren
Goedemiddag,

op dit moment ben ik een nieuwe houtkachel aan het maken voor in mijn werkplaats. Deze kachel wordt gemaakt van autovelgen. Voor de mensen die dit interessant vinden hierbij een link van een voorbeeld.Gebruik stalen velgen, veel beter te lassen en gaat langer mee.

Groeten imker.
jan
31
11111.jpg
by Henk88 at 23:38
(916 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
36 Commentaren
Beste Preppers,

Ik loop al enkele jaren rond met het idee/de droom om zelfvoorzienend te leven in een ‘tinyfarm’. Een zelfvoorzienend tinyhouse, betaalbaar in prijs, eenvoudig in bouw met voldoende grond voor ook wat vee en een flinke moestuin. Zodat je daadwerkelijk grotendeels onafhankelijk wordt van supermarkten, stroom, gas etc.

Het idee is deels ontstaan omdat ik een deel van mijn inkomen verdien met werken op afstand (webdesign werkzaamheden en dergelijke). Als ik mijn vaste lasten zouden kunnen terugbrengen (geen huur, minder maandelijkse boodschappen) zou ik op termijn onafhankelijk kunnen leven van die werkzaamheden zonder de noodzaak voor een baan in loondienst en voldoende tijd hebben voor het telen van bijvoorbeeld mijn eigen groente en het bakken van mijn eigen brood.

De laatste reden is dat de leefstijl mij erg aanspreekt, ik leef nu al erg minimalistisch en heb eigenlijk alleen een rijwoning in plaats van een appartement omdat ik hou van enige ruimte en rust om me...
jan
30
20190130_164506.jpg
by frans81 at 16:42
(133 Weergaven / 0 Leuk bevonden)
5 Commentaren
Ik heb vandaag voor een flut bedrag dit zeer oude Apparte olie lampje gekocht .

J.Maisonneuve Paris Constructeur staat er op het ingeslagen stempel .
Bovenkant brander is afneembaar middels bajonet sluiting . Verder krijg ik het nog niet los .
Origineel dopje van het tankje ontbreekt .
Tevens is er een scharnierende bovenzijde die niet veel Apparts daaronder laat zien .
Ook bevind er zich aan één zijkant een ( Duim ) ring .
Het is zeer degelijk gemaakt en volgens mij al meer dan oud .

Wie kent dit prachtige ding en kan een afbeelding vinden waar dit model in wordt getoond .

20190130_164525.jpg 20190130_172627.jpg 20190130_163321.jpg 20190130_163253.jpg