• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Kleine rugzak met waterreservoir

Jannes

Prepper goeroe
De laatste tijd probeer ik regelmatig een stuk wandelen. Natuurlijk neem ik dan drinken mee, maar soms is het zo’n dorstig weer dat telkens je fles water uit een rugzakje halen niet praktisch is. Dus hou ik ‘m in m’n hand en laat de fles gedurende een wandelen 2x uit mijn handen kletteren.


Ik ben me nu dus aan het oriënteren op een rugzak met drinksysteem. We hebben er al eentje in huis, maar die is veel te groot.

Ik zoek een rugzak waar naast de waterzak een klein beetje ruimte is voor bijv. een portemonnee, iets eetbaars ed. Geen complete backpack.


Heeft iemand tips voor mij? Heb je er zelf eentje? Welke voor- en nadelen kleven daaraan?
 

Ray

SHTF Expert
Datzelfde probleem heb ik opgelost met Vapur 'anti bottles'. Een soort zak ipv fles en met de clip hang ik die aan een lusje aan m'n broek. Als het niet echt hoeft, loop ik namelijk toch het liefste zonder rugzakje. Telefoon, verrekijkertje, zakmes en tasje voor de portemonnee en wat ander klein spul hangt ook allemaal aan de riem.

Moet je broek wel een beetje goed zitten en niet makkelijk afzakken uiteraard.

Wat jij bedoelt wordt vaak op z'n Amerikaans 'Camelbags' genoemd. Handig als je veel water wilt meenemen (vaak 2 of 3 liter) en tijdens het lopen via een slangetje wilt drinken.

Wat ik een nadeel vind is het schoonmaken van die grote 'Camelbags', de 0,7 liter Vapur zakken ververs ik vaak meerdere keren per dag zodat je nauwelijks kans hebt op bacteriën.
 

Sieb

Survivor
Zelf gebruik ik een heuptas met bidonhouder 0,5 liter voor korte afstanden. Daarin net als in camelbak ruimte voor klein flesje, sportdrank in mijn geval en wat klein spul.

Tijdens lange wandeling of hardloop evenementen , fietstochten een camelbag.
Je kunt ook losse " waterzakken " kopen die je evt. ook in je eigen rugzak kunt gebruiken .
Google

Tip.
Om levensduur van m'n " Camelbag " te verlengen vul ik de alleen met water. Bij tijdelijk verminderd gebruik, geen of weinig verontreiniging.
 

zoompro

Specialist
Camelbak soortgelijke drinksystemen heb je ook los voor 2 tientjes. Die kan je gewoon in een bestaande rugzak doen. Vaak hebben rugzakken al een gat om de drinkslang naar buiten toe te laten.



Grtz,

Zoom
 

Lai

Prepper goeroe
En zo'n mooi hoofddeksel met 2 of vier houders voor blikjes dan??? (de bierhelm :cool:) Slangetje per blikje, kan je ook drankjes mixen :thumbsup: (pet flesjes met water kan natuurlijk ook)

upload_2019-6-29_12-4-26.jpeg :fluit: Je hebt je handen vrij en vallen doen ze niet snel :lol: Tenzij jij omvalt.

(Sorry last van de warmte ;))
 

Jannes

Prepper goeroe
En zo'n mooi hoofddeksel met 2 of vier houders voor blikjes dan??? (de bierhelm :cool:) Slangetje per blikje, kan je ook drankjes mixen :thumbsup: (pet flesjes met water kan natuurlijk ook)

Bekijk bijlage 16232 :fluit: Je hebt je handen vrij en vallen doen ze niet snel :lol: Tenzij jij omvalt.

(Sorry last van de warmte ;))

Whahaha! :lol::thumbsup:
 
F

frans81

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Wat ook zeer fijne en mooi doordachte reservoirs zijn ! De Hydrapak Elite Reversible 3 liter . Het is een Military Grade versie . Ze zijn verstrekt binnen het Korps Mariniers en Kct .

Destijds voor een prikkie gekocht op Carboot ( 2 stuks ) Zie link met product info van een 1.5 L Burger versie .
De slang van mijn 3 Liter types is voorzien van dikke neopreen isolatie . Burger gerichte versies hebben dit niet .

Ben er blij mee en het past perfect in mijn Camelbak Rimrunner type Dag rugtas .

Het reinigen en drogen gaat veel beter bij dit type .

https://www.tacticalairsoftgear.nl/nl/elite-reservoir-15-liters.html

20190705_172037.jpg 20190705_172127.jpg 20190705_172211.jpg 20190705_172311.jpg
 

Jannes

Prepper goeroe
58A05B49-2EF3-4DF0-A23E-06FF814AEF85.jpeg

Dames en heren,

Het is gelukt hoor! Ik heb een mooie rugzak met waterzak van @frans81 kunnen overnemen. Het was precies wat ik bedoelde. Niet een asociaal grote rugzak met waterzak (die hebben we al), maar een rugzak met een 2 L waterzak en een aantal vakken om het 1 en ander in op te ruimen.
Ik heb ‘m even getest met bijna 2 liter water en hij zit lekker op m’n rug. Uiteraard nog even testen met wandelen, maar dat gebeurd vast binnenkort.
 
Bovenaan