• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Het grote covid-19 topic

drent

Diehard Prepper
Nieuwe medicijnkandidaat, Ivermectine, een middel dat normaal wordt ingezet tegen parasieten en ook zeer effectief bleek tegen bv. het zika virus.

In het petrischaaltje doodt dit middel binnen 48 uur tijd het coronavirus, de grote vraag is natuurlijk hoe dit bestaande medicijn in het menselijk lichaam tegen corona werkt. Omdat het reeds een goedgekeurd, en veilig medicijn is voor mensen, hoeft dat geen half jaar te duren. Lees er meer over: https://www.scientias.nl/medicijn-gevonden-dat-het-nieuwe-coronavirus-binnen-48-uur-doodt/
Ivermectine is mij bekend als ontwormer voor paarden, o.a. voor het bestrijden van longworm waar een paard veel gevoeliger voor is dan een ezel (die 2 worden nog wel eens samen gehouden en de ezel heeft van deze worm weinig last). Zou dus best kunnen dat het inderdaad in de longen werkzaam is.
 
V

Verwijderd lid 1511

Gast

phtvs

Sysop
Admin
Ja, jonge mensen kunnen ook dementie krijgen. Dat is alleen niet de norm.
Ik denk eerder dat leeftijd niet uitmaakt of je het wel of niet krijgt. Alleen hakt het er bij oudere mensen harder in dan bij jongeren. Al lees ik ook berichten dat de longschade bij jongeren toch ook fors kan zijn. Ouderen hebben minder weerstand en misschien zelfs al longschade?
 

Preppertt

Senior Prepper
Hier een grafiek met de leeftijd en geslacht van de sterfgevallen in Nederland. Verreweg de meeste van deze gevallen had onderliggende ziektes of zijn door ouderdom of gezondheidsgeschiedenis niet naar het ziekenhuis doorgestuurd omdat de kans op herstel klein is (download deze PDF, op pagina 11 meer over overlijdens met onderliggende ziektes):



Deze pagina geeft een aantal mooie grafieken over Corona in Nederland. Daarin zien we ook dat het aantal ziekenhuisopnames vanaf 24 maart hard aan het dalen is:

 

phtvs

Sysop
Admin
eerlijk gezegd zeggen die cijfertjes helemaal niets. Er word te weinig getest, mensen die overleden zijn en niet getest worden niet meegeteld en niet iedere patient die opgenomen word in een ziekenhuis word getest. Al die grafieken en aantallen zeggen bitter weinig. Het heeft er zelfs schijn van dat ze opzettelijk onvolledige cijfers naar buiten brengen.
 

Preppertt

Senior Prepper
De sterftecijfers zijn inderdaad niet volledig, maar dat kun je sowieso niet volledig krijgen. Wil je weten of iemand aan Corona is gestorven of met? Want dat is namelijk een groot verschil. En, in hoeverre heeft Corona voor een eerdere dood gezorgd en waren die mensen anders ook binnenkort overleden dan wel aan ouderdom of aan de ziekte die ze hebben? Laten we vooral niet vergeten dat er gemiddeld in Nederland al iedere week 2 900 mensen sterven. Voor mij allemaal niet heel relevant. Ook al zijn de cijfers onvolledig zie je over heel de wereld dezelfde verdeling in leeftijden en een overgrote meerderheid van sterfgevallen met onderliggende aandoeningen.

Het enige relevante cijfer voor mij is het aantal ziekenhuisopnames, dat komt namelijk direct vanuit de administratie van de ziekenhuizen zelf. Soms met enige vertraging, maar wel betrouwbaar.

Welke schijn heeft het voor jou dat ze het opzettelijk doen en wat is daar het doel van?
 

Wafels

Diehard Prepper
Als ik dit allemaal zo lees cijfertjes en wat wel en niet relevant is etc etc , en dat betreur ik ,want de dag dat Corona de naam krijgt van een directe naaste , familie lid ,een goede en dierbare vriend dan doen deze cijfertjes en al die dingen er niet zoveel meer toe dan wordt het een geheel ander verhaal ,
gr will
 

phtvs

Sysop
Admin
Welke schijn heeft het voor jou dat ze het opzettelijk doen en wat is daar het doel van?
Er is veel meer testcapaciteit beschikbaar maar toch worden veel mensen niet getest. Dat mensen bewust niet getest worden, geeft al aan dat ze helemaal geen interesse of belang hebben bij de juiste cijfers. De reden, tja dat kan zoveel zijn. Zoals bijvoorbeeld dat ze het volk niet ongerust willen maken, of aan willen tonen dat de maatregelen effect hebben, kunnen stellen dat de uitbraak aan het afvlakken is enz enz.

Daarnaast is het zo dat zorgmedewerkers niet getest werden. Mij is een geval bekend waar een client van een zorginstelling besmet bleek zonder dat er contact met mensen van buitenaf was geweest anders dan verzorgend personeel. De client werd afgezonderd, maar de medewerkers werden niet getest. Met als gevolg, nog een client die besmet werd en in afzondering geplaatst zonder dat verzorgers werden getest. Ondertussen is de zorgmedewerker dus gewoon aan het werk, doet boodschappen en heeft contact met anderen buiten de zorginstelling. Blijkbaar vind niemand dit vreemd.
 

Preppertt

Senior Prepper
https://www.trouw.nl/zorg/testen-testen-testen-vanaf-nu-ook-in-nederland~b77998cc/

Tot voor kort testten laboratoria door een beperkte testcapaciteit ‘slechts’ 4000 keer per dag op besmettingen met het coronavirus. Binnen minder dan een week moet die capaciteit zijn opgeschaald naar zo’n 17.500 testen op een dag. Als laboratoria langer openblijven en personeel langer blijft doorwerken, zei minister Hugo de Jonge (volksgezondheid) vorige week, kan dat aantal op termijn zelfs worden verhoogd naar 29.000 tests op een dag. Hoogstwaarschijnlijk beslist het Outbreak Management Team, een groep wetenschappers die het kabinet adviseert over de te nemen maatregelen, hoe die extra testcapaciteit het best kan worden ingezet.

Er wordt dus 4000 keer per dag getest op mensen die symptomen hebben, daar komt een gemiddelde van ongeveer 800 positieve testen per dag uit. Dat geeft al aan dat van iedereen met symptomen die getest wordt maar 1/5de positief test op Covid-19.

Er is veel meer testcapaciteit beschikbaar maar toch worden veel mensen niet getest. Dat mensen bewust niet getest worden, geeft al aan dat ze helemaal geen interesse of belang hebben bij de juiste cijfers. De reden, tja dat kan zoveel zijn. Zoals bijvoorbeeld dat ze het volk niet ongerust willen maken, of aan willen tonen dat de maatregelen effect hebben, kunnen stellen dat de uitbraak aan het afvlakken is enz enz.

Het volk niet ongerust maken, maar dan toch met strenge maatregelen komen is wel een beetje scheef natuurlijk. Het RIVM toont iedere dag aan dat de maatregelen zin hebben. Dat doen ze door allerlei grafieken te verspreiden die dit aantonen als ook in meerdere zittingen in de kamer al aangetoond bijvoorbeeld aan de hand van het reproductie nummer (het gemiddelde van het aantal besmette mensen dat een ander aansteekt). Deze is een tijdje geleden al gezakt tot onder 1 waar dit eerder nog meer dan 3 was.

Wellicht dat je dor de quarantaine een beetje achterdochtig wordt, wat op zich een goede eigenschap is. Maar dat is niet altijd nodig.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
De Inspectie ontraadt burgers met klem in te gaan op hen via allerlei wegen aangeboden alternatieve corona- of Covid-19-tests. ,,Ook voor alternatieve behandelingen tegen besmetting met het coronavirus of tegen de ziekte covid-19 is geen enkel wetenschappelijk bewijs: ze werken niet”, stelt de Inspectie kortweg. Zij roept ‘genezers’ op, die hiervan gebruik maken of zogenaamde corona-therapieën aanbieden, om daar onmiddellijk mee te stoppen. ,,Ook dienen zij geen onjuiste en misleidende uitspraken meer doen over alternatieve testen of behandelingen.”
https://www.meerovermedisch.nl/article/inspectie-gezondheidszorg-waarschuwt-corona-kwakzalvers/

'Er zijn altijd mensen die hier niet doorheen kunnen prikken, je ziet dat aanbieders van bewezen ineffectieve behandelingen in Nederland ook heel veel werk hebben. Ik zie dat de video al 15.000 keer bekeken is. Als een op de duizend bij hem bestelt kan hij er binnenkort lekker van op vakantie.'
https://opgelicht.avrotros.nl/uitze...chters-slaan-een-slaatje-uit-het-coronavirus/

De inspectie wijst er op dat uitsluitend coronatests die via een arts (huisarts, ziekenhuis, verpleeghuis of GGD) worden uitgevoerd, betrouwbaar zijn. ,,Behandelingen en medicijnen om van besmetting met het coronavirus te genezen, zijn er helaas nog niet.” Ze kunnen dan ook nog niet aangeboden worden, vindt de Inspectie.
 

Preppertt

Senior Prepper
Opnieuw een daling in aantal nieuwe ziekenhuis opnames. Het aantal gemelde opnames van 237 is al het laagste in 2,5 week. Als we dan puur naar gisteren kijken (wat nog zal worden bijgesteld) zijn het 101 opnames. De laatste keer dat er zo "weinig" opnames op een dag waren, was op 16 maart. (bron)



Gisteren voor het eerst ook een netto afname van ziekenhuis patiënten, van ruim 2800 naar ruim 2700.

Gisteren meldde Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding dat niet alleen het aantal mensen op de intensive care terugloopt, maar ook het aantal coronapatiënten in ‘gewone’ bedden in het ziekenhuis: van ruim 2800 naar ruim 2700. Omdat er natuurlijk ook heel veel mensen genezen of thuis verder uitzieken, ligt dat aantal veel lager dan het totaal van 7972 meldingen van mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest.
 

Ray

SHTF Expert
Mogelijke behandeling in het eerste stadium van COVID-19 infectie, nu wetenschappers het mechanisme begrijpen waardoor de longschade ontstaat: https://nos.nl/artikel/2330090-onde...sentieel-mechanisme-covid-19-blootgelegd.html

Dit soort ontwikkelingen, net als de plasma therapie die nu uitgetest wordt in Nederland, kunnen gamechangers zijn.
Als we de infectie effectief kunnen behandelen, hoeven we wellicht geen twee jaar 'social distancing' toe te passen in afwachting van een vaccin.
 

phtvs

Sysop
Admin
De behandeling dood misschien het virus maar oa de ontstekingen die het virus veroorzaakt moeten apart behandeld worden. Je gaat ook niet dood aan het virus maar aan de gevolgen van de schade die het virus veroorzaakt. Die schade kun je behandelen maar bij veel patienten is longschade de doodsoorzaak.
 

Ray

SHTF Expert
@phtvs Nee, deze behandeling dood niet het virus, maar pakt juist het mechanisme aan wat die longschade veroorzaakt.

In het eerste stadium van de infectie, beginnen de bloedvaatjes in je longen te lekken, waardoor deze vol vocht komen te zitten.
In het tweede stadium ontstaan dan die ontstekingen en in de derde fase vormt zich litteken weefsel, wat idd permanente schade is.

Door een medicijn toe te dienen dat voorkomt dat die bloedvaatjes gaan lekken, voorkom je dus die schade. Dan krijgt het lichaam de tijd om zelf het virus op te ruimen en loopt je niet het risico om op de IC te komen.
 
V

Verwijderd lid 1511

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Mogelijke behandeling in het eerste stadium van COVID-19 infectie, nu wetenschappers het mechanisme begrijpen waardoor de longschade ontstaat: https://nos.nl/artikel/2330090-onde...sentieel-mechanisme-covid-19-blootgelegd.html

Dit soort ontwikkelingen, net als de plasma therapie die nu uitgetest wordt in Nederland, kunnen gamechangers zijn.
Als we de infectie effectief kunnen behandelen, hoeven we wellicht geen twee jaar 'social distancing' toe te passen in afwachting van een vaccin.

Klinkt veelbelovend. Als je in een vroeg stadium de schadelijkste effecten kunt neutraliseren kunnen waarschijnlijk de meeste mensen zelf het virus de baas.
Nu nog een simpele, betrouwbare en betaalbare thuistest. Zolang je niet immuun bent kan elke verkoudheid of "griepje" ook wel eens corona zijn en dan is het wel handig om snel te kunnen voorsorteren op de speciale behandeling.
 
Bovenaan