• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Het grote covid-19 topic

phtvs

Sysop
Admin
Vervolgens is er maar voor 3/4e van het zorgpersoneel die bonus. Er moet dus worden gekozen.
Klopt. Mijn dochter die vanwege de corona veel meer uren moest draaien (omdat collega's aan de slag moesten op de corona afdeling en dus opeens een hele afdeling met één collega samen moest draainen) krijgt die bonus niet. Een vriendin van haar werkt via een detachering bedrijf precies één dag op een corona afdeling, die krijgt de bonus wel. Een kennis van ons werkte op de corona afdeling van een verpleeghuis en liep daar corona op bleek afgelopen week en die heeft niets gehoord of ze wel of geen bonus krijgt.
 

Ray

SHTF Expert
Interessant stukje over mondmaskers, waarbij ze ook allerlei verschillende types hebben getest. Van medische tot zelf geknutselde maskertjes, sjaals en collen, wat werkt het beste, wat werkt het minst.

Vergeet ook de laatste alinea niet
Want ook als we mondkapjes op de verkeerde manier dragen, bieden zelfs de best beoordeelde mondkapjes nauwelijks, of zelfs geen bescherming. Bovendien moeten we ons ervan bewust zijn dat het dragen van mondkapjes andere maatregelen gericht op het beperken van de verspreiding van het coronavirus niet vervangt.
Bron: https://www.scientias.nl/op-zoek-na...nde-mondkapje-vermijd-bandanas-en-windkragen/
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Even aanhaken op het bericht van @Ray hiervoor. Komende week heeft lidl mondkapjes, hele handige, als een soort col/buff...van rekbare stof.
Als je doorgeklikt hebt(of alsnog doet) op bovenstaande post weet je dus dat die niet goed zijn. Het ademt lekker makkelijk, maar er komen teveel aerosolen door rekbare stof.
 

Jannes

Prepper goeroe
U

Usdi Yona

Gast
Ik ben vanaf februari tot nu op verschillende plaatsen geweest.
Huisarts, ziekenhuis: röntgen, Ortopeed, Nefroloog,pijnpolie nergens werd en word een mondkapje gebruikt. Alleen de Tandarts en bij de Prikpoli.
Bij een controle moet je wel door een checkpoint en vertellen of je simptomen hebt. Ook word de anderhalve meter in acht genomen. Mijn Artsen zitten dus zeker meer dan dat van mij af. Toch komen zij en ik er niet onderuit om die anderhalve meter te schenden. Denk aan bloeddruk op nemen ,puls voelen, lichamelijk onderzoek.
Het is dus zeker van belang om eerlijk te zijn bij een check point.
Als ik weet dat er een controle aan zit te komen ga ik 2 weken van tevoren nergens op bezoek (voor de 2 weken en na controle alleen met anderhalve meter afstand en eerst gebeld te hebben of er iemand ziek is) doe geen boodschappen en ga ook geen praatje aan met de postbode. En ik kan zeggen als er een pakket komt dat niet door de brievenbus kan het voor de deur word gezet aangebeld word en zij zelf aan het begin van het pad blijven staan tot jij zelf het pakt.
Ik denk dat de afstand het belangrijkste is. Ik heb mensen met handschoenen zien lopen en mondkapjes op. Als je deze uittrekt en afdoet moet je evengoed je handen wassen. Dus voor mij geld vermijden van drukte ,afstand waar het kan en vooral handen wassen.


Maar dat is mijn mening.:cool:

 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Hoe onderscheid je symptomen van corona én griep...zal in het najaar ls de griep opkomt wel fijn zijn om te weten. Er is een belangrijk verschil in de volgorde van de symptomen. Anders schiet je van elk kuchje in de stress. (Bij twijfel, toch laten testen)

De onderzoekers focusten op vier objectieve en makkelijk door de Covid-19-patiënt te bevestigen symptomen, maar ook mogelijke andere - subjectievere - symptomen werden in rekening gebracht. Zo stelden ze deze rangschikking op:
1. Koorts
2. Hoesten
3. Ex aequo: keel-, hoofd- en spierpijn
4. Misselijkheid/braken
5. Diarree


Bij mensen die besmet zijn met het griepvirus zou die volgorde er zo uitzien:
1. Hoesten of spierpijn
2. Hoofdpijn
3. Keelpijn
4. Koorts
5. Ex aequo: misselijkheid/braken en diarree

https://www.hln.be/wetenschap-plane...vaak-in-dezelfde-volgorde-de-kop-op~a2cb0364/
 
U

Usdi Yona

Gast
@Stuudje
Ik mag geen griepspuit ik krijg een ei op mijn arm door het eiwit wat er in gebruikt word. Dus voor mij een vraag om aan mijn arts te stellen hoe dat zit. Ik weet niet of er in een eventueel vaccin ook eiwitten in zitten. Een verkoudheid is nog uit te vieren. Griepje ook. Covid-19 geen idee.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Het stuk wat ik net postte ging niet over inentingen enzo, maar hoe je zelf bij jezelf griep van covid kan onderscheiden.
Voor jouw vraag moet je echt bij dokters en de ontwikkelaars van vaccin zijn. Wel een goede vraag!
 

Jannes

Prepper goeroe
@Stuudje
Ik mag geen griepspuit ik krijg een ei op mijn arm door het eiwit wat er in gebruikt word. Dus voor mij een vraag om aan mijn arts te stellen hoe dat zit. Ik weet niet of er in een eventueel vaccin ook eiwitten in zitten. Een verkoudheid is nog uit te vieren. Griepje ook. Covid-19 geen idee.

Naar mijn weten bevat elk vaccin eiwit. Het is een belangrijk ingrediënt in vaccins, want daartegen gaat je lichaam een antistofreactie geven.
De vraag is of jij allergisch bent tegen de eiwitten in het betreffende vaccin. Kippenei-eiwit wordt bijvoorbeeld gebruikt als hulpstof in sommige vaccins.
 
U

Usdi Yona

Gast
@Jannes
Mij is verteld dat ik een allergie heb voor de eiwitten in de vaccins. Ik mag dus aannemen dat dat dan zo is. Ik heb er echt weken last van gehad. Behoorlijk pijnlijk en net of het in brand staat.
Ik heb imuun systeem onderdrukkers wellicht dat deze er mee vandoen hebben.
 

Jannes

Prepper goeroe
@Jannes
Mij is verteld dat ik een allergie heb voor de eiwitten in de vaccins. Ik mag dus aannemen dat dat dan zo is. Ik heb er echt weken last van gehad. Behoorlijk pijnlijk en net of het in brand staat.
Ik heb imuun systeem onderdrukkers wellicht dat deze er mee vandoen hebben.

‘De eiwitten’ bestaat niet. Het kan zijn dat het niet mogelijk is om uit te zoeken voor welke eiwitten je allergisch bent.
Je zou, als je dat wilt, samen met je huisarts kunnen uitzieken op welke vaccinatie je zo sterk reageerde. Dan weet je welke je moet vermijden.
Het kan natuurlijk zijn dat je door het gebruik van immuunsysteem onderdrukkers helemaal niet ingeënt mag worden, maar dat ligt aan de medicijnen.
Ik zou, als je tzt graag geënt wilt worden, even langs je behandelend arts gaan.
 

Preppertt

Senior Prepper
In Australie wilde Premier Morrison aanvankelijk het Corona vaccine verplichten, maar na kritiek heeft hij het nu afgezwakt naar "aanmoedigen". Ze willen dat waarschijnlijk doen door middel van het "no jab, no pay" principe in combinatie met een "immunity passport". Dat wil zo veel zeggen dat mensen die het vaccine weigeren niet meer op hun werk, school of andere publieke plaatsen mogen verschijnen.

https://www.abc.net.au/news/2020-08-20/coronavirus-vaccine-mandatory-rules-anti-vaxxers/12575138

Hoe zouden jullie hier mee omgaan mocht dit in Nederland ook zo uitgerold worden?
 
F

forumlid 1447

Gast
Belg worden. Door koningsgezinde opvoeding blijf ik tot nu toe Nederlander.
Op het moment dat het een dictatuur wordt,
kan ik net zo goed voor de Belgische nationaliteit kiezen.
Ook als ze hier dezelfde ongein uithalen.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Ik ben nu niet tegen vaccins,wil wel eerst afwachten hoe het verloopt. Bv toen de nieuwe vaccin tegen baarmoederhalskanker kwam en mijn dochters de leeftijd hadden én in de eerste groep inenten zaten, wilde ik toch eerst even afwachten. Een kleine tijdsvertraging inbouwen, alleen al omdat de meiden van alles buitenproportioneel ziek werden. Dus jaartje later werden ze ingeënt(en ziek, natuurlijk, maar nu was er wel meer bekend over bijwerkingen)
Ik vind het hier in Nederland al goed als kinderdagverblijven geen ongevaccineerde kinderen aannemen, om zo de ukkies die nog geen weerstand(en vaccin gehad hebben) te beschermen.
Waarom zou ik me niet in laten enten?Omdat vaccinatiegekkies maffe verhalen de wereld instrooien? Of omdat ik met mijn onverantwoorde gedrag ouderen en mensen met een ziekte bewust in gevaar breng?
Ik ben juist blij dat ik wat kan doen zodat het leven voor hen ook weer leefbaarder kan worden. Mens zijn met de mensen. Verantwoording nemen. Bijdragen. Trots zijn(dat is toch wat al die gekke groepen willen, trots op boeren, trots op Nederland enz)
Hoe zit je hoofd in elkaar als je daar tegen bent?
 
U

Usdi Yona

Gast
@Jannes

Het is zeker als er een werkend vacin is dat ik me zal laten enten.
Daar heb ik een zere brandende buld wel voor over. Tzt zal ik wel eerst met mijn specialist overleggen.
Maar met 3 immuun onderdrukkers reizen er wel vragen die mijn arts waarschijnlijk ook niet kan beoordelen. Dit virus heeft ook kans op mutatie net als de "gewone griep".
 

Erny

Last (wo)man standing
Zie net het journaal en ben toch wel erg geschokt en verbaasd over het politieoptreden op het Binnenhof.
Schijnt dat actiegroep Viruswaarheid daar demonstreerde. Vervolgens het verzoek om zich te verwijderen niet opvolgden, maar iedereen is rustig en vreedzaam.
En dan wordt er verteld dat er enkele klappen waren uitgedeeld. Vervolgens zien we een opgefokte kloo... politieman met zijn knuppel tekeer gaan op een vrouw die gewoon rustig op een muurtje zit. Ze valt hem niet aan en hij gaat gewoon haar met zijn grote knuppel staan meppen!!! o_O:eek: En duwt haar daarna ook nog eens met zijn schild. Zooooo niet nodig.
Alsof het de normale gang van zaken is. Kordon journalisten eromheen. Wat willen ze hier nou mee bewijzen? Dat we als burger geen rechten meer hebben, dat ze ons met knuppels mogen meppen wanneer ze willen als wij niet luisteren??? Dat daar geen verdere aanleiding meer voor nodig is???
Jaaa... kom maar op met die politiestaat.... blijkbaar. What the FUCKo_O :mad::mad::mad:
 

phtvs

Sysop
Admin
Wat willen ze hier nou mee bewijzen? Dat we als burger geen rechten meer hebben, dat ze ons met knuppels mogen meppen wanneer ze willen als wij niet luisteren??? Dat daar geen verdere aanleiding meer voor nodig is???
Precies dat. Je volgt aanwijzingen op van politie ook als je het er niet mee eens bent. Zo simpel is het.

Ik ben blij dat er eindelijk stevig opgetreden word tegen lui die lak hebben aan de politie. Wees blij dat de politie handhaaft. Laten we daarom eens ophouden met commentaar te leveren op politie optreden want juist daardoor loopt het uit de hand. Mensen houden zich niet meer aan de regels en wetten en kunnen dat ongestraft doen omdat de politie geen stap durft te zetten.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Ik zag ook filmpjes, die viruswaanzinnigen sloegen er juist op los, meer nog dan ik de rellende jongelui in Schildersbuurt zag doen bij hun acties.

Los van dat, ik keur alle geweld af...maar wat er in beeld komt, is niet altijd wat er speelt. Men kan heel vals spelen met filmpjes(ja ook met die voorbeelden die ik zag) Daarom blijf ik meestal uit discussies over dit soort demonstraties.
 

Erny

Last (wo)man standing
Nee, echt, die vrouw zat daar alleen maar. Werd geen andere poging gedaan er werd gewoon geslagen. Dat is nergens maar dan ook nergens voor nodig. Zitten nog een heleboel stappen daartussen die je kunt volgen ipv er op los meppen. Echt schandalig.
 
Bovenaan