• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Wat als .. het internet plat gaat is 27 mc dan de redding.

Jabo

Elementary prepper
Gezien alles wat er gaande is en de mega censuur die big tech op ons afvuurt een beetje afhankelijk hoe je naar zaken kijkt, maar dan rijst de vraag wat als je niet meer kan communiceren en zeggen wat je wilt.

Kan 27mc dan de uitkomst bieden anders gezegd kan big tech dit ook censureren ?

Vervolgens mijn vraag via internet kan je van alles doen om je privacy te beschermen (min of meer) encryptie, Tor, vpn, anonymus surfing ect etc.
Hoe zit dat met 27 mc.

Toen ik het onderwerp hier weer zag had ik gelijk weer die smile op mn gezicht denkende aan vroegah . heb nog een president washington gehad (basis, madison mobile) als ik het nog goed herinnner.
 
F

forumlid 1447

Gast
Ik gebruikte vroeger , "niet legaal" een bakkie, en sloot die aan op de verwarmingsbuis.
Bleek de hele huizenblok een zender.
Antenne uit het dakraam, en gaan.
Dus uitpeilen was dan een probleem.
Maar zit je op een "eiland", dan ben je te vinden.
Maar wie gaat nog een peiling kunnen uitvoeren,
of vind dat nodig.
27mc is legaal, vergunningsvrij, je bent dus net zo anoniem als op internet.
Specialisten kunnen je vinden, en hoe meer moeite je doet,
om je te verstoppen, des te interessanter wordt je.
Mensen anoniem op internet, het is een "er was eens".
Je kunt het Sjakie op de hoek moeilijk maken
maar die 12 jarige 3 blokken verder vindt de BVD server,
dus ook jou oninteressante computertje.
Doe gewoon, en je blijft anoniem, ga criminele zaken doen,
of iemand lastig vallen, en ze vinden je. (en terecht)
 

Ray

SHTF Expert
@Jabo Big tech kan niets met 27MC. Wel kan iedereen die wil meeluisteren, of je moet in code taal gaan praten. Ook ben je makkelijk te vinden en mocht het nodig zijn, makkelijk weg te drukken met een sterker signaal.

27 MC is ook geen vervanger van het internet, waar je berichten kunt plaatsen die later gelezen kunnen worden en volgens mij daarmee ook geen oplossing voor censuur.

De censuur van Big Tech ontlopen is heel simpel, gewoon geen gebruik maken van hun platformen. Daarbij mis je dan een heleboel mensen die wel uitsluitend op die platformen zitten, maar dat probleem heb je met ieder alternatief, ook 27 MC.
 

logan1202

Prepper goeroe
Hier maak je ook gebruik van een platform, en ook hier is "sensuur" . In de forumregels staat wat wel en niet mag. staat je dat niet aan, moet je hier niet meer komen. En dat is ook met de grote platformen, ze blijven prive bezit, en als de eigenaar iets niet wil dan heeft hij daar het recht toe. Het is een groot misverstand dat men denkt dat het algemeen bezit is. Hun huis, hun regels.
27 mc kan een redding zijn als het telefoonverkeer plat gaat, maar een vervanging van internet is het niet.
 
V

Verwijderd lid 423

Gast
@Jabo Heheh 070? Als het internet plat gaat, en het telefoonverkeer ook, dan is het op afstand communiceren helaas geen Kakkuh zondah dâhwe;) vermoed ik...

Tekstberichten zouden dan een uitkomst kunnen zijn. @hans013 noemde het "Meshtastics", en zijn er van die kastjes op een gegeven moment genoeg in bedrijf dan wordt communicatie over langere afstand mogelijk (van kastje naar kastje, via line-of-sight). Met de smartphone leg je dan zelf contact met het eigen kastje en kan je berichten ingeven en uitlezen.https://meshtastic.discourse.group/t/welcome-to-the-meshtastic-community/7

Er zijn er in dit forum vast wel die elkaar goed kennen en niet al te ver uit elkaar wonen? Zou het dan niet een uitdaging zijn om daarmee zo'n eigen netwerkje op te zetten?!
Zo'n kastje kost nog geen 22 Euro en met batterij blijf je ruim onder de 30 euro. Geen garantie op succes, maar met een beetje moeite valt de kans op onderling contact wel redelijk in te schatten...
upload_2021-3-3_1-55-12-png.20694
 

Jabo

Elementary prepper
Quote
De censuur van Big Tech ontlopen is heel simpel, gewoon geen gebruik maken van hun platformen.
Quote
Heb ik nooit gedaan en zal het ook niet doen, maar het internet is niet meer weg te denken en dus wat als ...
Stel dat armageddon gaat komen wat voor mij wel vast staat met wat er nu gaande is dan wil je toch wel graag met gelijkgestemden iets kunnen ondernemen ipv. fuckboek mien van de hoek die ligt in shock daar kan je niets mee.

Quote
In de forumregels staat wat wel en niet mag. staat je dat niet aan, moet je hier niet meer komen
Quote
Dat snap ik, maar dat was niet zo zeer mijn vraag, maar toch deze sensuur die je op dit forum hanteerd is een andere dan die big tech op dit moment hanteerd.
Ik bedoel als 'vrij' medium moet je van een onderwerp beide kanten kunnen bevragen al was het maar vanuit zoekende naar info en daar is waar het misgaat.
Vraag maar eens naar hoe veilig vaccins zijn en je snapt wat ik bedoel
Dat is een vrije woord sensuur dit forum hanteerd een fatsoens sensuur respect volle benadering ook als je het niet met iemand eens bent.

Quote
27 mc kan een redding zijn als het telefoonverkeer plat gaat, maar een vervanging van internet is het niet.
Quote
Dat snap ik, maar toch hoe beperkt tov internet het ook moge zijn toch heeft het mi zn waarde tenzij iemand de frequenties plat kan gooien dan kan je ook met 27mc ook niets meer, maar dat weet ik niet.

Quote
Meshtastics
Quote
Nooit van gehoord, maar ga er wel naar kijken als het maar niet te techie is :-(
Kan je 27mc ook op eae manier beveiligen oid.
Ik snap dat het een soort van ansichtkaart manier van communiceren is en is er n digitale enveloppe te creeeren zodat het niet meer te lezen is voor de buitenstaander of is dat nu juist een van de nadelen van 27mc.
 
V

Verwijderd lid 423

Gast
@Jabo Voor zover ik heb gezien, is dat "meshtastic" niet gecompliceerd.
Je moet wel vanf de computer de juiste programmatuur via een USB-kabeltje kunnen uploaden, maar hoe dat moet is duidelijk beschreven.
Daarna is het meer een kwestie van een (18650 lithium-ion) batterij er in (of voeden via 5V USB) en het ding met een smartphone koppelen en ... klaar. Er is een speciale smartphone-app voor.
Ik heb nu zo'n apparaatje in bestelling bij de Chinees, en bekijk dat eerst even zodra het binnen komt. Staat het mij dan aan, dan bestel ik er vast eentje bij, of een iets goedkopere (zonder ingebouwde GPS-module).
Heb je zelf al iemand (binnen zeg 5-10 km) waarmee je tekstberichten wilt kunnen uitwisselen dan zijn er natuurlijk twee kastjes nodig maar dan werkt het in principe al. Check het beste even of er inderdaad een "line-of-sight" verbinding mogelijk is. In het smartphone-draadje staat een link waarmee dat eenvoudig kan.
Of er een dekkend net zal komen van dergelijke apparaatjes betwijfel ik, maar binnen een besloten groep van mensen die niet te ver uiteen wonen kan het al functioneren, voor zover ik lees...
Zonder GSM-net kan je dan toch tekstberichten versturen van smartphone naar smartphone.
 

martin

Mankinds only hope
In dit struikel op visionair.nl staat een stuk over communicatie zonder internet.

Het is een redelijk onzinnig stukje tekst wat tevens erg gedateerd is.
Ik zie zeker mogelijkheden met "point 2 point" ip verbindingen over IP. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of dat via Wifi, of via radiogolven zal verlopen (eigenlijk is wifi exact hetgeen je via radiogolven verzend maar dan inclusief de (de)modulatie)

Het zou denk ik niet verkeerd zijn om de opties eens vanaf 0 opnieuw op een rijtje te zetten.
Ik heb mijn zenders ondertussen wel binnen om te starten met spraak maar de overige zaken kan nog wel even duren. Vooral de aansluitingen van de kabels is een drama. Nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten aansluitingen zijn voor antennes.
 
F

forumlid 1447

Gast
En dan heb je mogelijk nog geen oude Telefunken, die heeft de redelijk zeldzame C-connectors.
Als je die dan niet kan vinden, ben je gekl..t.
Moet je gaan solderen om een 2e keus er in te zetten.
Koop indien mogelijk de oude defensie connectors,
deze zijn van zilver. Geleid beter dan de andere.
Omdat we hier vaak de betere materialen willen, komen we op jaren '80 of vroeger uit.
Dan raad ik iedereen aan, koop met de antennestekkers erbij, zonder heb je een probleem.
Heb een aantal van die oudjes, en vooral de top/tob apparaten hebben speciallekes,
maar hier draait alles, origineel, en deze hebben geen antenneversterker nodig.
Sterker nog, die blazen ze er tussenuit.
(Ik heb ontdekt dat electronica wordt gemaakt van rook, als de rook er uit is werkt het niet meer)
 
Bovenaan