• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Container huis

petroman

SHTF Expert
Een stacaravan is niets anders. Anders van vorm maar verder ook niet. Een houten "chalet" wordt ook ik twee delen gemaakt ter grootte van een containr n dan aan elkaar geschroefd.
Gat in de markt zou een bedrijfje zijn dat gewoon inbouw bouwpakketten levert voor in containers....
 

Lekker Ding

Specialist
Laatst bewerkt:
Containers zijn gemaakt voor vervoer van goederen, niet gemaakt om in te wonen.
Ontzettend koud, of warm, een dunne plaat staal geleid erg goed de warmte en de kou. En natuurlijk kun je alles van binnen in de container gaan betimmeren, maar dan kun je ook zo wat nieuws gaan bouwen.
 

Arisaka

Elementary prepper
Wat compleet nieuws bouwen is wel degelijk duurde maar dan kun je het wel maken zoals je zelf wilt.
Hier in NL heb je ook goedkope container woningen staan. Deze zijn voornamelijk gebouwd voor studenten.
Zal er morgen wat foto's van maken. Zowel van het geheel als van het dak.
 

petroman

SHTF Expert
Containers zijn gemaakt voor vervoer van goederen, niet gemaakt om in te wonen.
Ontzettend koud, of warm, een dunne plaat staal geleid erg goed de warmte en de kou. En natuurlijk kun je alles van binnen in de container gaan betimmeren, maar dan kun je ook zo wat nieuws gaan bouwen.
Ja en nee.
Inderdaad niet gebouwd/ontworpen om in te wonen maar kan wel (met aanpassingen). En koelcontainers hebben een dikke isolatie en zelfs eigen koeling/airco. Eventueel zelfs met aggregaat.
En dan zijn daar ook nog de kantoorunits die je bij een bouwterrein ziet, zelfs tweehoog.
 

petroman

SHTF Expert
Laatst bewerkt:
Douchen in de woonkamer ?
Is dit bouwsels wel eens gebuikt door een gezin en dan wat langer dan een paar mooie weekeinden.
Als het koud, nat is en waait dan wil ik wel eens zien waar de condens heen gaat.
Ben ook nog niet helemaal weg van metalen dakken. Zeker niet na een weekje zomerhuisje op park met metalen dak. Man horen en zien verging je bij een onweersbui.
 

InfernoSis

Diehard Prepper
Als ik het goed gelezen heb, heeft hij daar toch wel een hele tijd (alleen) gewoond, plus in de Canadese winter. Maar hoe het er dan aan toe ging, geen idee.
 

RonDoe

Senior Prepper
Een vriend van mij zit erover te denken om met een bulldozer een stuk uit zijn helling te laten halen, dit af te vlakken en er dan twee 20-voet containers naast elkaar in te zetten. Daarna wil hij de grond er bovenop laten storten zodat je alleen de voorkanten ziet. Volgens mij werkt dat ook wel isolerend, in elk geval aan de zijkanten. Het lijkt me alleen niks dat je dan geen ramen hebt. Maar goed, hij wil er ook een garage en opslagplaats van maken.
Wellicht prima idee trouwens voor een BOL, maar om er steeds in te wonen? Lijkt me dan handiger om de containers zo te plaatsen dat er 40-50 cm. boven de grond uitsteekt en dan grond er bovenop waarbij die zijkanten vrij blijven. Kun je daar ramen in maken.
 

petroman

SHTF Expert
@RonDoe, waarschuw je je vriend dan wel dat zijn containers, zonder aanpassingen, ingedrukt worden ?
Dit is al diverse keren op oude en nieuwe forum besproken.
 

Arie

Diehard Prepper
In plaats van een stalen container zou ik een reefer container nemen ofwel een koel container.
Alles goed geisoleerd en vaak beter waterdicht bij de deuren.
 

RonDoe

Senior Prepper
@petroman, ik ga het hem zeggen, al is hij meestal wel erg overtuigd van zijn gelijk... :)
voor mijn eigen nieuwsgierigheid: moet je dan bijvoorbeeld beton rondom de container storten en een tweede soort dak erop van extra (ijzeren/staal)platen met een ruimte tussen de bovenkant van de container en die platen?

Mijn eigen 20-voetcontainer komt gewoon boven de grond op een gegoten betonnen plaat te staan. Daarna bouw ik er een ruime muur omheen (de container wordt dan opslagplek voor machines, omdat ik op dezelfde betonplaat ook mijn garage, werkplaats en houtopslag wil realiseren) en een dak erop. Leek mij een stuk makkelijker, maar hij vind een (extra) schuur landschapsvervuiling.
 

petroman

SHTF Expert
@RonDoe Als je beton er omheen kan/wil storten en er een dak op wil hebben. Kan je dan niet beter meteen een gewapend betonnen bak (laten) storten ???
Waar het om draait is het feit dat containers gemaakt zijn om kracht-belasting alleen op de hoeken op te vangen. Niet op de zijkanten. Ze worden op de hoeken gestapeld, op de hoeken opgepakt etc.
Zelfs een kartonnen doos is op de hoeken sterker dan in het midden van één van de zijvlakken.

Als je zelf een betonnen plaat laat storten waarom dan niet meteen een paar wanden en een dak erop ? Een container neerzetten en dan een muur eromheen klinkt mij als overdone en geld en energie verspilling.
 

RonDoe

Senior Prepper
@petroman Hoi Wim. Ik regel mijn hele verhuizing zelf en het meest voordelig was verscheping over zee in een container. Omdat ons huis nog niet hélemaal klaar is hebben we besloten een tweedehands container te kopen, daar onze spullen in te doen en die te laten verschepen, zodat ik een groot deel van de spullen een tijdje in de container kon laten staan. Dus dat is waarschijnlijk het eerste jaar onze 'schuur'.

Onze container staat strakjes in de hoek in een grotere ommuurde ruimte met een dak erop. Onze schuur komt bovengronds en ik was alleen maar nieuwsgierig of dat een oplossing zou zijn voor het geval die maat van me daadwerkelijk een stuk uit de helling zou graven.

Groeten, Ron.
 

petroman

SHTF Expert
@RonDoe, hoi Ron, alles valt en staat met de grondsoort, dichtheid, etc.
Met stevige mergelgrond of vette klei is je druk heel anders dan losse zandgrond. Ook speelt grondwaterstand een rol. Het is zeker in jouw geval omdat je de container al hebt interessant om eea te laten berekenen. Een schuur op een container klinkt beter dan er naast. Scheelt ruimte in je tuin en kan een soort BOL bij je BIL zijn.
 
V

Verwijderd lid 482

Gast
gaia-off-grid-container-small-house-e1619533186869.jpg

https://interestingengineering.com/...use-has-its-own-wind-turbine-and-solar-panels
Als weekendhuisje is het wel een uitkomst. helemaal zo off-grid.
 
Bovenaan