• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Begin van het einde? Is de grote depressie terug daar?

Wat denken jullie? Is dit het begin van de grootste crisis ooit?

  • Ja

    Stemmen: 8 34.8%
  • Neen

    Stemmen: 3 13.0%
  • Nog niet

    Stemmen: 12 52.2%
  • Weet niet

    Stemmen: 1 4.3%

  • Totaal aantal stemmers
    23

Harry Nack

Last (wo)man standing
Centrale banken krijgen het zwaar volgens oud DNB directeur Nout Wellink.

https://www.hollandgold.nl/nieuws/nout-wellink-centrale-banken-gaan-het-erg-moeilijk-krijgen?utm_source=Groep:+Verzendlijst+21-4&utm_medium=email&utm_campaign=Week+52+2018+235106

Opvallend:
☆ Steeds meer weerstand van de burgers verwacht tegen het establishment.
☆ Gebleken dat beleid van de 4 grootste centrale bankiers verkeerd was. Bedrijven in leven gehouden die nauwelijks levensvatbaar waren.
☆ Of het huidige beleid werkt weet men ook niet. Ze weten het gewoonweg niet.
☆ Rente zo laag dat stuwde huizenprijzen. Die zijn onbetaalbaar geworden.
 

Harry Nack

Last (wo)man standing
We komen dit jaar feitelijk al in een recessie nu de raming cijfers van de ECB bekend zijn.

Verwacht wordt dat de economische groei dit jaar hapert op 1,1%. Daarentegen wordt de inflatie geraamd op 1,5-1,6%. M.a.w. dit jaar gaan we er al op achteruit terwijl de grote klap in 2020 verwacht wordt.

Ook is bekend dat banken voorlopig tot 2021 nog heel goedkoop geld kunnen lenen in de hoop dat zij dat doorberekenen aan de klanten. Hiermee houden ze dus de zwakke banken in leven en proberen ze consumenten en bedrijven ertoe re bewegen te blijven uitgeven.

Dat is nu net het probleem van een kapitalistisch systeem. Het gaat goed bij groeiende consumptie, maar het stort in zodra dit hapert.

De euro gaat wat dalen dus feitelijk gaan wij meer betalen voor goederen uit het buitenland.
 

Preppertt

Senior Prepper
In een ECHT kapitalistisch systeem heb je altijd consumptie, alleen verschuift die consumptie aan de hand van verschillende factoren van het ene bedrijf naar het andere en van de ene branche naar de andere. In ons systeem houden we falende bedrijven (bedrijven die dus iets leveren waar geen vraag naar is, of wat niet word gewaardeerd door de consument) kunstmatig in leven. Laat dat nu net een voorbeeld zijn dat we geen echt kapitalistisch systeem hebben. Dan zouden die bedrijven namelijk door de consument worden afgerekend en verdwijnen of gedwongen te veranderen.
 

Harry Nack

Last (wo)man standing
Laatst bewerkt:
Duitse economie hapert, onverwacht een krimp in de industriële productie.

Verwachting van de prognose op de economische groei wordt morgen naar alle waarschijnlijkheid teruggeschroefd. Dit was 1% dus gaat naar ....:(

Verder komt de no deal Brexit beslissing steeds dichterbij, uitstel, afstel wat het ook wordt. Het draagt in ieder geval niet bij aan het vertrouwen in de markt.

Voorspelling gerespecteerd econoom.
https://m.hln.be/geld/economie/invl...-een-wereldwijde-economische-crisis~a5afc4e0/
 
D

Deleted member 569

Gast
Net een afspraak gehad met een prep vriend die niet lid is van enig forum.

Hij verwacht niet alleen een economische recessie. Hij verwacht (burger)oorlogen op termijn.

Als liefhebber van geschiedenis en hierdoor redelijk wat kennis opgebouwd. Durf ik deze uitspraak wel te onderbouwen van u prep vriend. Tot nu is het de mens namelijk alleen gelukt om de crisis en de daaruit vloeiende oorlogen uit te stellen, de totale oplossing moet men nog uit vinden.
 

Preppertt

Senior Prepper
De enige manier om tegen een burgeroorlog te preppen is te vertrekken hier. Je kunt wel met je gevriesdroogde voedsel op zolder zitten terwijl de kalashnikovs voor de deur langs rennen, maar dan ben je ook niet lang veilig.
 

Candyman

Diehard Prepper
De enige manier om tegen een burgeroorlog te preppen is te vertrekken hier. Je kunt wel met je gevriesdroogde voedsel op zolder zitten terwijl de kalashnikovs voor de deur langs rennen, maar dan ben je ook niet lang veilig.


Maar waar wil je dan heen gaan?
De verdeeldheid die een burgeroorlog zou kunnen veroorzaken is wereldwijd.
 

Preppertt

Senior Prepper
En daar zit hem het probleem. Je zou kunnen vertrekken naar een land met meer uitgestrekte natuur en afgelegen dorpjes en daar in de bossen bivakkeren, maar hoe lang ga je dat volhouden? Als je nu nog geen zelfvoorzienend huis in zo'n gebied hebt ben je altijd genoodzaakt je te mengen onder het normale volk voor voedsel, energie, medicijnen en noem maar op.
 

Harry Nack

Last (wo)man standing
Dat er een grote recessie aankomt is zeker en dat is een kwestie van tijd. Een echte depressie dan wel het einde van het huidige financiële stelsel is al lastiger te voorspellen. Dat ligt aan de machtshebbers en hun truckendoos om de problemen weer een tijdje voor zich uit te duwen.

Persoonlijk zie ik een paar grote gevaren in ons huidige systeem. Ten eerste de schuldenberg en het blijven bijdrukken van "ongedekte" valuta.

Ten tweede dat het geld/vermogen steeds meer naar een kleine groep rijken/bedrijven gaat. Er is steeds minder voor de gemiddelde burger en die gaat dit niet lang meer pikken.

Tot slot het belangrijkste. De vorige crisis in 2008 die bij Lehmann begon gebeurde in vredestijd. Wat zou er gebeuren als de pleuris zou uitbreken binnen de EU en er helemaal geen beleid meer gemaakt wordt? Of als burgers binnen de EU zich zouden verenigen tegen de overheden? Of als we actief verzeild raken in een grote oorlog?

Een crisis zou dan in ieder geval harder aankomen en langer duren.
 

RockyFlats

Ruttaan
@Jack72 , nuchter en de kat uit de boom kijkend, liet mijn reactie even op zich wachten...
Ik zag recentelijk heel wat ratten de boom verlaten, dus nu is het moment dan toch wel daar denk ik. Talfahrt...😉
 

joepmeloen

Prepper goeroe
Laatst bewerkt:
Wellicht interresant of complete onzin;


Het leuke is dit filmpje kan ik onder meerdere topic posten om relevant te zijn. Wellicht dat ik een paar crossposts maak.
 
Bovenaan