• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Preppertt

Senior Prepper
Gisteren voor het eerst bananenbrood gemaakt, zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb de paleo, glutenvrije versie gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon meel en normale melk gebruiken aangezien de ingrediënten vrij prijzig zijn.

Benodigdheden:

6 grote eieren
Kokosmelk naar eigen inzicht (ik heb ongeveer 150 ml gebruikt)
2 el honing (of een paar fijngehakte dadels)
100 gram kokosmeel
70 gram amandelmeel
1,5 el bakpoeder of ander rijsmiddel
80 gram gesmolten roomboter
2 handjes rozijnen (even laten wellen in lauwwarm water)
een snufje zout
2 grote bananen (hoe rijper hoe beter, goede manier om overrijpe bananen weg te werken)

Een cakeblik van ongeveer 30 cm

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop de eieren in een grote kom los met een snuf zout.
  3. Prak de bananen en doe deze samen met de honing of dadels bij de eieren en meng goed door.
  4. Doe de kokosmelk en roomboter bij het mengsel en roer weer door.
  5. Doe het meel in etappes door het eierenmengsel zodat je goed kan mengen en inschatten of je nog meer kokosmelk nodig hebt.
  6. Als het mengsel ongeveer de dikte van vla heeft doe je het bakpoeder erbij, snel en kort omroeren.
  7. Haal de rozijnen even door wat meel zodat ze niet gelijk naar beneden zakken en spatel ze door het mengsel.
  8. Giet alles in een cakeblik en zet in het midden van de oven.
  9. Baktijd ongeveer 40 - 55 minuten. Afhankelijk van de oven en dikte van het beslag.
  10. Check af en toe met een sateprikker of het brood van binnen droog is.
Het mooie van dit recept is dat je er van alles doorheen kan gooien. Bijvoorbeeld bessen, noten, zaden, stukjes appel of andere dingen wat je lekker vindt.
 
Bovenaan