Brood bakken, in de broodbakmachine

Discussie in 'Eten en Drinken' gestart door Stuudje, 31 maart 2016.

  1. petroman

    petroman Mankinds only hope

    Eens een petroman overal een petroman ;-)
    3BG 2004 om precies te zijn, met knippers in de spiegels en inderdaad hier off topic (best wel veel trouwens)
     
    Arie vindt dit leuk.
  2. Stuudje

    Stuudje Mankinds only hope Moderator

    Hoe staat het met het klooien @AWOL? Al een meel van de molen geprobeerd?
     
  3. AWOL

    AWOL Prepper goeroe

    Het gaat nog niet helemaal goed. Ja wel meel van de molen geprobeerd maar die vond ik eerlijk gezegd niet echt beter dan meel van de deka markt (in zak ook) maar die van de molen is wel flink duurder.
    Ik probeer de juiste modus te vinden met het afbakken in de hete lucht oven maar dat lukt ook nog niet helemaal. Het "mooie broodje" van een aantal posts terug was niet helemaal gaar en dus niet lekker, inderdaad de temperatuur te laag lijkt mij.
    Dat was dus op 180 graden, 45 minuten.
    Daarna op 230 graden voor 30 minuten, gaar maar weinig korst. Smaak, meh.
    Daarna 10 minuten op 250 graden en 30 minuten op 220 graden, goed qua korst maar iets te droog. (en vergeten bakblik in te vetten dus brood goeddeels kapot om het er uit te krijgen)

    We klooien door ;)
     
  4. Stuudje

    Stuudje Mankinds only hope Moderator

    Probeer ook eens een broodje zonder bakblik. Scheelt weer afwas :)
    Even op youtube kijken voor voorbeelden van hoe je een brood goed vouwt. Of gebruik dit voorbeeld. Ik doe zelf een rond brood, met een dubbele knip(nouj a, die knip snij ik gewoon met een mes hoor) in de bovenkant, een kruisvorm.