• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Camo praatje welk patroon kies jij

Battletanker

Senior Prepper
image.jpeg Hoi:)

Ik dacht begin een nieuwe topic over camouflage ik kon er weinig over vinden dus....

Ik heb zelf altijd in defensie met woodland camo gewerkt dit patroon is best goed maar wat als je in duingebied of heidegrond of in de herfst is t te donker , in defensie mocht ik niet veranderen nu wel:thumbsup:
Het beste in dit soort gebieden zijn camo patronen die vreemde namen hebben (overdreven Amerikanen) maar ze maken wel de beste patronen daar in de burgermaatschappij ik heb geprobeerd foto's erbij te voegen maar ben digibeet(-;
Als je deze camo draagt vergeet dan niet je horloge,bus axe deo , telefoon thuis te laten je gaat voor de schittering, geur ,gebroken vorm om stealth te blijven.

Nu zal je zeggen WTF heb ik hieraan ik woon 3 hoog in n betonwijk maar ik vind het n stap voor.

Nu is wel een probleem dat in de stad val je op in camo of je bent rocker of n oude man in midlifecrisis daar heb ik n ideale oplossing voor gevonden n jas van Location deze Gore Tex jas is ademend bied vele opbergmogelijkheden en met n mooie zwarte spijkerbroek met n wit overhemd eronder is het een hele nette jas.
Maar in deze jas zit een geïntrigeerde bivakmuts en cappuchon met skibril de switch van netjes naar volledig onherkenbaar zwart is heel kort ;)
Laat weten welke camo jij gebruikt en je ervaringen.
Rustig maar ben geen overvaller ik heb gewoon n hoop van camo mogen genoten hihi.
Als m'n onderwerp of berichten te lang zijn waarschuw me ik ben nieuw in forums:lol:
Groeten Battletanker
 

Bijlagen

  • image.jpeg
    image.jpeg
    37.7 KB · Weergaven: 86
  • image.jpeg
    image.jpeg
    35.9 KB · Weergaven: 82

Battletanker

Senior Prepper
Ha natuurlijk ze hebben zeker roze camo...
Als er iets is dan kan je iedere jonge meisjeskamer pakken en ze vinden je nooit:lol:
Maar ook niet iedereen ziet iets in camo ik hoop wel iemand ...
 

JamHard

Prepper goeroe
Zelf een groot liefhebber van natuurlijke kleuren (meestal effen) en dan verschillende kleuren en/of tinten gemixed, zodat het ook nog aardig breekt.
Als ik al iets in camo draag, dan is het voornamelijk iets in de richting van "real-tree camo"
 
F

frans81

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Vroeg of laat gaat men vanzelf indammen voor wat betreft het arsenaal aan Camo .
Ik heb nog een beetje woodland van het heeeeel veeeel , maar wil gewoon naar effen Groen / bruin / grijs .
En dan gewoon toch een lichte Poncho in Camo en wat Hoesjes en Bilaminaat regenpak .
 

DeltaFox

Survivor
Ik zou ook eerder voor een effe kleur gaan. Ook om niet zo op te vallen als men je gewoon ziet lopen.
Maar naar mijn ervaring werkt de gewone woodland wel aardig in Nederland. Mijn filosofie bij het Paintball is 'elke seconde dat de tegenstander mij later ziet, is een seconde winst voor mij'.

Maar ik zou wel A-tacs camo wel willen proberen. Dat lijkt mij een mooie en goede camo
 
F

frans81

Gast
Flecktarn is perfect en veel is hier vanaf geleid .
Die Duitsers hebben toch wel goed nagedacht over vele dingen .
 

Ray

SHTF Expert
Of ik nu in de stad of het bos rondloop post SHTF, ik zie er liever niet uit als militair.
Straks denken ze nog dat ze echt rekening met je moeten gaan houden. ;)

Toch als je me nu ziet met al dat groen, zucht, maar ja, 't is vaak zwart of groen bij die legerkleding en sommig van dat spul is gewoon erg veel waar voor je geld.
Heb een soort ripstop commando/cargo pants, 4 tientjes, super sterk en praktisch. (op het klittenband na, maar dat is vervangbaar voor beter). Ook die ribstop katoenen overhemden, perfect gewoon voor die 15 euro, steekt geen mug of daas doorheen en gaat jaren, zo niet decennia mee. Ook mijn rugzak is helaas camo, maar ja, een nieuwe Saracen voor 130 euro is toch een stuk beter voor mijn portemonnee dan die 300 euro voor een effen groene.
 

markske

Diehard Prepper
Uiteraard, maar dan had ik het nog liever andersom gehad, een optionele camo regenhoes ipv altijd een regenhoes. :lol:
Ik betaalde mijn Saracen Olijfgroen compleet 165€ dacht ik in goede staat, ze zijn er dus wel, maar of het dat extra geld waard is? Toen had ik er budget voor gereserveerd en wou ik hem persé en was al half jaar op zoek, nu zie ik dat iets genuanceerder. Een regehoes die er volledig over kan, zoek ik wel nog ;)
Tips welkom, patroon of camo opdruk maakt niet uit, als ie maar groot genoeg is voor de GANSE rugzak.
 

Ray

SHTF Expert
Ik betaalde mijn Saracen Olijfgroen compleet 165€ dacht ik in goede staat, ze zijn er dus wel, maar of het dat extra geld waard is? Toen had ik er budget voor gereserveerd en wou ik hem persé en was al half jaar op zoek, nu zie ik dat iets genuanceerder. Een regehoes die er volledig over kan, zoek ik wel nog ;)
Tips welkom, patroon of camo opdruk maakt niet uit, als ie maar groot genoeg is voor de GANSE rugzak.

Een tweedehands is hier ook iets van 170 euro, maar ik kon destijds een nieuwe overnemen en zijn normaal veel duurder. Regenhoes heb ik ook nog niet, nog niet nodig. Nieuwe rugzakken hebben de coating nog helemaal intact. Op termijn wordt zo'n hoes ook noodzaak hier, maar hij kan nu nog gewoon rechtop in de stromende regen staan zonder problemen. Wel moeten de ritsen goed afgedekt zijn, daar lekt ie anders. Het belangrijkste, kleding, vuurset, slaapzak, toiletpapier, batterijen, etc, heeft sowieso extra bescherming.

Terug naar camo, ik vind sommige vormen van jagers camo erg mooi. Zoals de eerste foto, of die winter t-shirts met wat realistisch tak en blad erop.
 

markske

Diehard Prepper
Jager camo (realtree en aanverwanten) is nogal seizoensafhankelijk om goed te zijn denk ik...
 
  • Leuk
Waarderingen: Ray

joepmeloen

Prepper goeroe
Laatst bewerkt:
Kryptek ben ik heulemaal weg van en is weer eens wat anders.

-font-b-Kryptek-b-font-font-b-Mandrake-b-font-typhon-nomad-airsoft-military-BDUS.jpg
 

markske

Diehard Prepper
Kryptek ben ik heulemaal weg van en is weer eens wat anders.
Klopt, maar dat slaat op de vorm van het patroon, maar kan in tig kleurschakeringen... dus qua effectiviteit is dus heel rekbaar.

Verder heb ik van @Carismo heel leuk camo verfresultaat gezien met voornamelijk gebruik van takken met loofblaadjes.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ray

AWOL

Prepper goeroe
Camouflage? Waar, waarom, wanneer?
Zoals velen zeggen, grey man benadering lijkt mij het beste in Nederland. Gedekte kleuren, geen aandacht vragen door er uit te springen qua uiterlijk.
De kans dat je in Nederland je in een bos gaat verschuilen is klein. De beste camouflage is niet te zijn daar waar mensen op je gaan jagen, ofwel je bewust zijn van omstandigheden en contact uit de weg gaan. Mocht je toch in 'een omstandigheid" terecht komen dan wil je er uit zien als iemand die oninteressant is en zeer zeker geen bedreiging vormt of uitstraalt dat je "vaardigheden" of "materialen" hebt. Dus kleding die goed wegvalt in het donker, in het bos, of op straat in de stad. Ik denk dan aan bruin, beige, grijs, donker groen enz. Zwart contrasteert teveel overdag. Ik heb geen enkele camo in mijn garderobe. Nou ja ok, ik heb een camo rugzak (goedkoop ding).
 
Bovenaan