• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Ray

SHTF Expert
Ik kan natuurlijk de link niet openen.
En wat is DDos?
DDos aanval is simpelweg het bestoken van een server met heel veel aanvragen. Zeg maar als je met 1000 man dezelfde supermarkt in duikt, dan wordt het ook druk aan de kassa. Kom je met genoeg mensen, dan kunnen reguliere klanten niet meer afrekenen en gebruik maken van de dienst 'supermarkt'.

Nu is zo'n DDos aanval vervelend, maar er wordt niets gehacked/veranderd/uitgelezen en dus is er behalve overlast (niet bij de site van je internetbankieren kunnen bv.) niet zoveel aan de hand.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Een ddos'er betrapt
Hoe de aanvaller tegen de lamp liep.

https://tweakers.net/reviews/6031/een-ddoser-betrapt-hoe-de-aanvaller-tegen-de-lamp-liep.html


Vanavond ook in het rtl nieuws. Internetboefjes naar de cel of naar cyberbedrijf om ze bij te sturen.
Jonge internetcriminelen mogen voor hun Halt-straf voortaan een paar dagen meelopen met een cybersecuritybedrijf. Daar leren ze hun computertalent op een positieve manier in te zetten. Hacker Rickey Gevers is blij met het initiatief: "Dit kan jongeren op het juiste spoor krijgen."
https://www.rtlnieuws.nl/technieuws...uritybedrijf-dit-kan-jongeren-op-juiste-spoor
 

Harry Nack

Last (wo)man standing
Het kereltje JelleK S. die gepakt is deze week vond zijn daden wel grappig. Dit is dus duidelijk een script kiddy en daarvoor hoef je nauwelijks voor te kunnen hacken. Er is kant en klare software voor of je kunt in het dark internet gewoon serverruimte kopen om een aanval te doen.

Wat mij opvalt is dat in de media alles op een hoop wordt gegooid.

Er is duidelijk verschil tussen script kiddies, social hackers, professionals en bijvoorbeeld spionage hackers. Zeker in het al dan niet nalaten van (dwaal) sporen.

Jelle S. kan maximaal 6 jaar dus kijken of hij het straks nog leuk vindt.
 
Bovenaan