• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

dubbel0

Diehard Prepper
DB was één van de hoofdrolspelers in het schimmige spel met de handel in rommelhypotheken in de VS. U herinnert zich vast nog wel het jaar 2007, het jaar waarin de kredietcrisis begon met het faillissement van Lehmann Brothers. De val van deze bank zorgde voor een domino-effect in de gehele financiële sector, wereldwijd. Uiteindelijk werden met uw belastingcenten vele banken ‘gered’, van KBC tot ABN Amro en ING.

http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/deutsche-bank-aan-rand-faillissement/
 

Preppertt

Senior Prepper
Het zal een zware tijd worden, maar het wordt maar eens tijd dat de banken zichzelf opblazen en we weer op 0 beginnen. Maar uiteindelijk, ook al zijn er nieuwe regels voor, zullen de banken wel weer gered worden en laten we de bubbel gewoon lekker verder groeien.
 

Harry Nack

Last (wo)man standing
Deutsche Bank heeft nog een hoop schadeclaims in het verschiet. Vanuit de VS maar ook de EU.

Het zou me niet verbazen als zij straks geld uit die pot nodig hebben.
 

Harry Nack

Last (wo)man standing
De koers is slechts de beurswaarde van tweedehands aandelen. Het vertrouwen is duidelijk weg omdat ze 1400 rechtszaken hebben lopen waarvan enkele in de miljarden.

Het grove geld wat is verdiend met de rommel transacties is al lang in de zakken verdwenen van de directeuren. Je hoort nooit iemand iets roepen over geld en bonussen terugbetalen wegens wanbeheer.

Als de koers nog verder daalt tot onder de 10€ en daar lang op blijft staan, zal DB mogelijk failliet gaan en als een kaartenhuis in elkaar storten.

Niet om die koers zelf maar mensen en bedrijven zeggen het vertrouwen op en halen hun centen van de bank. Of ze willen geen zaken meer met DB doen en sluiten leningen en dergelijke over. Vertrouwen weg betekent einde bank.

En als DB valt dan gaat dan ontiegelijk veel anderen mee trekken.
 

Lekker Ding

Specialist
De Deutsche is hard op weg onderuit te gaan.
Een probleem van hun is dat zij vol in de derivaten zitten, verzekering waar andere instanties weer mee verweven zijn. Zou de Deutsche vallen heeft dat een effect op andere bankken (ook Nederlandse).
Dat zou een nieuwe banken crisis 2.0 kunnen veroorzaken, vergeet niet dat de Deutsche een grote systeem bank is.

Ondanks de lage beurskoers merk ik nog geen openlijke paniek, goud is bijvoorbeeld stabiel.

Ik ben benieuwd hoe dat afloopt en of er weer een grote zak gemeenschaps geld heen gaat.
Maar ja, dat kan Merkel niet maken, zij houd de Italiaanse staatssteun al die tijd fel tegen.
 

houthe

Senior Prepper
Deutsche is één van de grootste banken ter wereld met wereldwijd 100.000 werknemers. Veel Europese banken, waaronder ING, zijn financiëel verknoopt met Deutsche. Volgens het IMF is de Duitse bank een uiterste risicovolle systeembank, "de meeste besmettelijke bank ter wereld".
http://nos.nl/artikel/2134512-koers-van-aandeel-deutsche-bank-op-dieptepunt.html

Onderaan staat een mooi plaatje over hoe Deutsche gekoppeld zit aan zo veel anderen.
 

Lekker Ding

Specialist
@Ray,

Gewoon failliet laten gaan? Laten klappen en er meerdere banken in meenemen?

Valt wat voor te zeggen, echter...
- iedereen is zijn spaargeld kwijt (ook jij of je familie)
- niet iedereen is hierop voorbereid, denk aan de zwakkeren in de samenleving.
- de pensioenfondsen raken leeg, geen pensioen
- overheid gaat, en kan, bij al die vallende banktegoeden niet meer gerant staan tot een 100k

Gevoelsmatig zeg ik ook, laat maar klappen, maar de gevolgen zijn overal merkbaar, op een niet positieve manier.
 

Ray

SHTF Expert
@Ray,

Gewoon failliet laten gaan? Laten klappen en er meerdere banken in meenemen?

Valt wat voor te zeggen, echter...
- iedereen is zijn spaargeld kwijt (ook jij of je familie)
- niet iedereen is hierop voorbereid, denk aan de zwakkeren in de samenleving.
- de pensioenfondsen raken leeg, geen pensioen
- overheid gaat, en kan, bij al die vallende banktegoeden niet meer gerant staan tot een 100k

Gevoelsmatig zeg ik ook, laat maar klappen, maar de gevolgen zijn overal merkbaar, op een niet positieve manier.

Alternatief is om dit voort te laten duren. Onder het mom van marktwerking,.
Nooit is vooruitgang geboekt zonder transitieperiodes vol onzekerheden, daarom preppen we. ;)
Nooit kun je je overal tegen verzekeren, maar een preppersverzekering kun je nooit uit besteden, dat moet jezelf doen. :)
 

dubbel0

Diehard Prepper
Eigenlijk ben ik er ook wel voor om het te laten klappen. De bankregels wat aan te scherpen en pittig te straffen. imo blijft anders de ettering doorgaan.
 

Preppertt

Senior Prepper
Laatst bewerkt:
http://www.telegraph.co.uk/business...risis-could-take-angela-merkel-down--and-the/

if Deutsche Bank went down, and the German Government didn’t step in with a rescue, that would be a huge blow to Europe’s largest economy – and the global financial system. No one really knows where the losses would end up, or what the knock-on impact would be. It would almost certainly land a fatal blow to the Italian banking system, and the French and Spanish banks would be next. Even worse, the euro-zone economy, with France and Italy already back at zero growth, and still struggling with the impact of Brexit, is hardly in any shape to withstand a shock of that magnitude.

Al met al ziet het er niet erg rooskleurig uit. Hoe realistisch denken jullie dat het is dat Deutsche Bank gaat instorten? De politiek weet natuurlijk ook dat als Deutsche gaat, we een stuk verder van huis zijn dan in 2008, maar Deutsche redden is alleen maar uitstellen en gaat vele miljarden kosten. We staan op een cruciaal punt in onze economie. Er hoeft op dit moment maar 1 puzzelstukje uit te vallen zoals Deutsche en de hele wereld dondert in elkaar.
 
D

Deleted member 101

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
En nog meer berichten;

http://www.stevequayle.com/

http://www.godlikeproductions.com/forum1/message3293076/pg1

[MOD]Niet werkende link verwijderd[MOD]

Wel wat complotachtige sites, maardit staat niet direct in de gewone krant
en er zijn al wel problemen met de ING http://allestoringen.nl/storing/ing

Dus sommige berichten verwachten een bank crash en nu voorafgaand een bankrun in Duitsland.
Maandag is er een feestdag in Duitsland dus een lang weekend.

Weer met hapjes en drankjes voor de TV:oops:

Wat vergeten, dinsdag bij de pinautomaat in de AH kreeg ik maar 1 biljet van 20 euro terwijl ik 250 invulde, wel voldoende op de rekening. De man voor mij kreeg ook maar 20 euro. Ik dacht nog wat een gek bedrag om te pinnen, maar hij kreeg ook maar 1 van 20 euro:wave:
 

houthe

Senior Prepper
Hoe realistisch het is? Geen idee, ik denk dat er een tweespalt is. Aan de ene kant kan en wil geen enkele regering deze bank laten omvallen en aan de andere kant is er volgens mij geen enkele regering die de middelen heeft om de klap op te vangen als Deutsche gaat.

Vooralsnog ziet het er slecht uit, maar als ie valt en niemand vangt de klap op, dan zijn we allemaal de sjaak.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Laatst bewerkt:
Vanavond in EenVandaag(TV) paniek om Deutsche Bank. Volgens ex-investmentbanker Rainer Voss komt er een bail-out.

Het aandeel Deutsche Bank ging vrijdag bij de opening van de handel opnieuw stevig omlaag.
[MOD]Niet werkende link verwijderd[MOD]

ING kondigt enorme bezuiniging aan, maandag meer nieuws (ING zit vast aan DB)
[MOD]Niet werkende link verwijderd[MOD]

CtloQ3rWgAEBk5O.jpg
 

Preppertt

Senior Prepper
Hmm. Mijn vriendin en ik hebben allebei een persoonlijke rekening bij de ING en ook onze gezamenlijke rekening staat bij de ING. Misschien toch maar verstandig aan doen om de boel over te hevelen naar een andere bank. Maar welke, want een crash van deze proporties zal elke bank aantasten.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Voor wie iets meer wil snappen waarom de DB zo in de nesten zit.
Rommelhypotheken, Liborrenteschandaal, gesjoemel met derivaten, en al de daaruit voortkomende claims. De Deutsche bank heeft wel wat geld gereserveerd, maar heeft niet genoeg om alle claims te betalen. Er word natuurlijk niet snel geld overgemaakt, lang gerekt, en veel geprotesteerd. Maar dat er betaald moet is wel zeker.

Hoe het begon: er is vanuit de EU/Ierland een claim gelegd bij Apple, voor het te weinig betalen van belastingen. Die claim is 14 miljard. En dan begint het probleem, omdat de EU die belastingregels zo sterk uitspeelt, spelen de bedrijven en het Amerikaanse ministerie van Justitie in Amerika ook hoog spel en dienen claims in, oa 14 miljard bij de Deutsche Bank(die Liborrente,de rommelhypotheken, derivatengesjoemel) Want wat EU kan, kunnen wij ook, en als die claim betaald moet worden is de Deutsche Bank de klos. Zoveel geld hebben ze niet. Iedereen weet dat, dus de aandelen zakken, mensen verkopen hun aandelen, of halen geld weg bij de bank (bankrun)

Overigens is de EU er druk mee bezig andere bedrijven die sjoemelden met belasting aan te pakken, ze vinden dat de belastingafspraken die onderling gemaakt zijn, niet geldig zijn en het geld moet gewoon betaald worden. Starbucks heeft al 30 miljoen aan Nederland moeten terugbetalen, McDonald moet ook nog belastingen dokken aan Luxenburg.


(Tot zover het economische nieuws door een niet-econoom, ik snap meer van huishoudboekjes. Hopelijk is het begrijpelijk genoeg voor wie de financiële zaken die op dit moment spelen wil begrijpen.Tips en aanvullingen welkom)

(oh wat mis ik @Charlie.....die kon dit zooo goed uitleggen allemaal)
 

Preppertt

Senior Prepper
Nu heb ik begrepen uit lezen van stukken dat de boete voor DB voor het doorverkopen van de rommelhypotheken MAXIMAAL 14 miljard kan bedragen. Velen spreken al over dat de boete verlaagd zal worden naar rond de 2 miljard, wat DB kan betalen aangezien ze zo'n 5 miljard voor boetes hebben gereserveerd. Probleem wordt alleen groter als andere instanties die nog jagen op DB ook boetes gaan uitschrijven en hierdoor klanten massaal hun vertrouwen opzeggen, in principe zijn een paar klanten die (een deel van) hun geld weghalen niet het grootste probleem. Gunstigste geval zou dus zijn dat de boete wordt verlaagd, DB deze betaald en dan is het weer even naar adem happen.
 
Bovenaan