• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Diesel-Desaster (TV reportage, duits)

D

Deleted member 101

Gast
Gisteravond op WDR interessant programma over diesel auto's in Duitsland onverkoopbaar omdat ze te veel uitstoot geven.
De Witte Ford in de reportage is ongeveer 10.000 euro waard, maar de garage doet er zo 30% af omdat het een vieze euro 5 motor is.
Er komen bijna dagelijks meer milieu zone's bij ( in duitsland) waar de diesel auto niet meer in mag ook doorgaande wegen.
Er boze duitser met een nieuwe sjoemeldieselauto die de auto beplakt heeft als protest tegen de vieze uitstoot. Zoals bekend is de uitstoot van in de praktijk veel hoger dan de opgave van de fabrikant.

De op de weg geteste voertuigen stoten in de praktijk gemiddeld vijf tot zes maal meer NOx uit dan de Euro 5 limietwaarde van 280 mg/km
https://www.tno.nl/nl/aandachtsgebi...-van-voertuigen-in-de-praktijk-euro-5-diesel/

Maar hier dus de reportage;

https://www1.wdr.de/mediathek/video...er--umruesten-verkaufen-verschrotten-100.html
 

drent

Diehard Prepper
Autorijden in de stad is al jaren een slechte optie, je staat meer vast dan dat je rijden kanen parkeren is ook een ramp. Goed en gratis! OV + voor wie echt wil elektrische auto's is een optie. Maar het individuele vervoer(srecht) afpakken is een heel lastig iets, samen met de economische kosten (zulke echt werkende maatregelen kosten fors economische groei en er is dus geen draagvlak voor).

Groot en zwaar vervoer moet over water, spoor of vrachtwagen, waarvan de vrachtwagen het grootste bereik heeft. Met een economie gebouwd op globalisering en iedereen afhankelijk, wordt er zeer veel van hot naar haar gesleept en dat kost diesel incl, de uitstoot die daar bij hoort. Hoe mooi de tussenoplossingen ook klinken en hoe creatief mensen er ook van worden, het blijft water naar zee dragen. Hele systeem moet om, maar dat is een slecht nieuws boodschap die geen enkele politicus aan de kiezers wil verkopen en de bedrijven zullen er ook niet aan willen meewerken, want ze moeten dan zichzelf overbodig maken/fors inkrimpen.
 

petroman

SHTF Expert
@drent, dat klint wel leuk maar hoe is de uitstoot van die diesel vrachtwagens en boten ?

Overigens heeft de gemeente Rottredam (deels) zo'n gratis OV-systeem.
Als je gepensioneerd bent krijg je gratis OV.
 

zonnebrood

Mankinds only hope
Bij ons is het in sommige steden schreeuwend duur om met de auto naar binnen te komen. In Oslo kost het geloof ik al 5 euro aan tol voor een niet elektrische auto buiten de spits om, tijdens de spits is het nog duurder.

Sinds het verdubbeld is rijden er de helft minder auto's en nemen veel meer mensen het openbaar vervoer.

Zelf gebruik ik nooit het openbaar vervoer, vind het duur, tijd verspillend en vooral vies om met zoveel mensen in zo'n kleine ruimte te zitten. Vooral in de winter ruikt heel de bus naar natte hond. Wanneer ik de bus naar school zou nemen dan kost dat 1,5u heen en 1,5u terug. Met de raceplee is het 35min en met de fiets 40.

Maar over dieselgate gesproken:
Sinds de software update van onze oostblok mobiel hebben we al veel gezeur gehad met dat de motor geen goede verbranding meer heeft. Steeds weer gedoe met de EGR... Wordt er niet blij van.
 

zonnebrood

Mankinds only hope
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan