[DO-recept] Gevuld brood

Discussie in 'Recepten' gestart door DO-it, 12 januari 2019.

  1. DO-it

    DO-it Specialist

    Voor een mooi, uniek effect: Maak een hele grote plak deeg, rol deze op als een pannenkoek. Vervolgens rol je de pannenkoek op als een soort slak.

    Nodig voor het brooddeeg:
    - 1,5 kg patent bloem
    - 2 zakjes gist
    - 3 eetlepels suiker
    - 1 kopje olijfolie
    - 6 eetlepels kruidenboter kruiden
    - 800 a 900 ml water

    (Of kant en klaar broodmix)

    Nodig voor de vulling:
    - vers gehakte kruiden tijm/ rozemarijn/ basilicum/ oregano/ ....
    - Feta / gorgonzola/ mozerella/ ......
    - gehalveerde cherry tomaatjes/ olijfjes/ gedroogde tomaatjes
    - .......
    - olijfolie

    Meng alle droge bestanddelen van het deeg
    Voeg de olijfolie en 800 me water toe, kneed tot het deeg soepel is. Blijft het deeg plakken, dan wat bloem toevoegen (te droog, dan voorzichtig water toevoegen).

    Half uurtje laten rijzen.

    Rol het deeg uit (bestrooi het weekblad met wat bloem, dan blijft het niet vastplakken) tot een zo groot mogelijk plak. Smeer de bovenkant in met olijfolie en verdeel de kruiden over de plak. Kaas, olijven etc. komen in het midden te liggen.
    Rol de plak op als een pannenkoek en rol de pannenkoek in een spiraalvorm. Leg deze in de DO (leg even bakpapier op de bodem en tegen de rand of smeer met een beetje extra olie de pan nog even goed in.

    Bak het in 30-45 minuten. 6 a 8 kolen/ briketten onder en een ring van kolen/ briketten aan de bovenkant. Als de onderkant gaar is, maar de rest nog niet, kun je het brood even op een roostertje in de DO leggen, deksel erop totdat het brood gaar is.

    Eet smakelijk!
     
    Pignonwiel, PBear en Ray vinden dit leuk.
  2. Flos

    Flos SHTF Expert

    Gebruik jij warm water om jou deeg te maken?
     
    Laatst bewerkt: 12 januari 2019
  3. DO-it

    DO-it Specialist

    Meestal lauw-warm, want dan rijst het beter (is mij ooit vertelt).
     
    Flos vindt dit leuk.