• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Einde van Contant Geld

Lekker Ding

Specialist
Laatst bewerkt door een moderator:
ANP-45950014.jpg

Na weer een nieuwsbericht te hebben gelezen over de wens om het 500euro biljet uit te bannen;

"De Europese Centrale Bank moet bekijken of het biljet van 500 euro kan worden afgeschaft. Dat vinden de Europese ministers van Financiën. Het doel is het bemoeilijken van het geldverkeer onder criminelen en terroristische organisaties.
"Er is het risico dat biljetten van hoge waarde gebruikt worden voor het financieren van terrorisme", zegt Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem"

http://nos.nl/artikel/2086506-biljet-van-500-euro-moet-afgeschaft-worden.html

Blijkt dat er krachten zijn die steeds beetje bij beetje de geesten rijp maken om contant geld af te schaffen, deze keer onder het mom van "terrorisme" en iedereen weet dat er in de strijd tegen (vermeend)kindermisbruik en terrorisme alles is geoorloofd, alles! (SARCASME).
Door steeds kleine speldenprikje uit te delen word er steeds meer draagvlak gecreëerd voor het verbannen van contant (ik weet niet exact welke persoon(en) achter "ze" zit).

In dit geval gaat het om het 500euro biljet, dat wordt gebruikt door criminelen & terroristen.
Meer denkt Jeroen Dijsselbloem, of iemand bij de ECB, nu echt dat terroristen nu stoppen terrorist te zijn omdat het 500 euro biljet er niet meer is?! Of dat ze dan toch maar hun klanten giraal laten betalen en hun soldaten met een bankoeverboeking hun soldij gaan uitkeren?? Neen, natuurlijk niet...

Het uiteindelijke doel is controle. Controle over jou en mijn geld.
Je hebt zelf geen contante reserves meer waarover je kunt beschikken, alles is digitaal.
Denk ook eens na over de gevolgen van een digitale storing af hack.. Daar gaat jou digitale geld of de mogelijkheid er bij te kunnen. Even de timmerman een zwart klusje laten doen? Nop.
En de overheid (en iedereen die meekijkt) weet precies en exact wat jij met geld doet, welke prep-items jij er voor koopt.
 

laforge

Prepper
Tja briefjes van 500 hebben natuurlijk ook vreselijke eigenschappen als je eerlijk bent.
Een ander veel groter probleem dat sterk onderschat wordt en ik zeer fel op tegen ben: schoeisel.
Vooral "gewone schoenen" worden bij uitstek gebruikt door terroristen let maar eens op!
Mijn grote groep aanhangers heeft gister de eerste stille mars gehouden op blote voeten. Op het laatste moment besloten we alleen wel om het van thuis uit te doen totdat de steden, wegen en bossen zijn aangepast met vloerverwarming. De financiering heb ik al rond gekregen bij Dijsselbloem. Hij wil er alleen publiekelijk afstand van houden. Dus doen we waarschijnlijk onder de tafel in briefjes van tweehonderd.
 
J

jobs

Gast
Ik voorzie een groeimarkt voor CHF 1000 biljetten.
20131112_1000-swiss-franc-2.jpg

Waar kan ik die regelen in dit rare land?
 

Richard434

Prepper goeroe
Is er dan toch in de praktijk sprake van deflatie?
Aangezien inflatie zorgt dat de biljetten langzaam aan (is de bedoeling) steeds minder waard worden, dus de bedragen erop steeds iets groter.
Als we ons grootste biljet afschaffen, is dat geen signaal dat we hier met deflatie te maken hebben?
 

Floshtf

Diehard Prepper
@Lekker Ding Je schreef: Het uiteindelijke doel is controle. Controle over jou en mijn geld.

Je plakt deze afschaffing van het 500 briefje aan je controle opmerking. Uit interesse...Is er voor deze handeling van het afschaffen van dit briefje ook al eens iets gedaan waarbij jij zegt...controle over ons geld? Of is dit het enige kleine speldenprikje tot nu toe?
 

HenkV

Survivor
35% van alle Eurobiljetten zijn 500 euro biljetten!
Elk jaar komen er 30% meer 500 euro biljetten bij!

Aangezien een gewoon mens ze niet heeft kun je wel vermoeden wie ze dan wel heeft.

Grootste dollarbiljet is 100 dollar. (Bewust gedaan)
De Euro is erg populair onder criminelen o.a. ook in Zuid-Amerika.
Één miljoen euro past in een schoenendoos.

Overigens wordt er al langer over nagedacht, zie bericht uit 2013:
http://www.rtlnieuws.nl/editienl/500-eurobiljet-waardeloos

Alleen het gerucht dat hij afgeschaft gaat worden zal al een leuk effect hebben :)
 
J

jobs

Gast
Met CHF 1000 past een miljoen in een halve schoenendoos.
En dat biljet is er nog, ik hoor geen geruchten over afschaffen of 'terrorisme'.
Het ECB-verhaal is dus kul en dient een ander doel.
De ECB heeft grotere problemen aan het hoofd en terrorismebestrijding valt wellicht niet in het mandaat van de bank.
 

phtvs

Sysop
Admin
Alleen het gerucht dat hij afgeschaft gaat worden zal al een leuk effect hebben
Precies en ik denk dat daar ook de reden ligt. Criminelen met een kast vol met eurotjes zullen nu massaal hun 500 euro biljetten willen inwisselen en lopen dus tegen de lamp.
Vraag me overigens af of dit juridisch houdbaar is. Je hebt een 500 euro biljet gekregen en dat had een waarde. Als ze de biljetten uit de handel nemen dan blijf jij dus met een biljet van 500 euro zitten wat geen waarde meer heeft.

Maar goed, waar maken we ons druk om. Volgens mij zal een normaal mens niet zo snel 500 euro biljetten in zijn portemonnee hebben zitten. En als je die wel hebt, dan wissel je ze gewoon om voor kleinere.
 
J

jobs

Gast
Ze kunnen het ook gewoon aankondigen:
Per 1-1-2017 vervallen deze biljetten.
Inwisselen kan mits aantoonbaar hoe verkregen (ofzoiets).

In zo'n geval koop je z.s.m. gewoon iets en verkoop je dat weer. (PM, kunst, etc)
 

stijn

Prepper
Nou jongens ik ben er helemaal over uit. Ik heb al jaren een leuke hobby namelijk het drinken van whisky. Het begon bij het indrinken uit onzekerheid voor een feestje en heeft per toeval niet geleid tot een verslaving maar juist tot het heerlijk genieten van een drankje met goed gezeldschap. Ik zocht al een tijdje iets om in te investeren en een vriendin leek me veels te duur (en te weinig rendement) en heb toen voor de gein een flesje whisky via een online whiskybeurs gekocht en heb deze weer verkocht voor 40% winst. Ik persoonlijk blijf het houden bij kleine bedragen maar het is best leuk om je eigen drankjes zo te sponsoren en ik raad het dus iedereen aan om het vloeibare goedje eens te proberen. http://www.verantwoordinvesteren.nl/11022016/whisky-vloeibaar-goud/
 

Richard434

Prepper goeroe
@stijn Ik ben bang dat ik dan het doorverkoopstadium niet haal, omdat ik m toch zelf geproefd wil hebben.
En als hij lekker is, mag hij (over een periode van tijd) ook op! ;)
Dus als ik een fles op de gok zou kopen, gaat hij hoe dan ook open, gewoon uit nieuwsgierigheid!
 

InfernoSis

Diehard Prepper
Laatst bewerkt door een moderator:
Uw cash wordt verboden!
[MOD]Niet werkende link verwijderd[MOD]
Vooraanstaande economen en beleidsadviseurs van het IMF, Noorwegen, Zweden, Denemarken, China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben recent, “onafhankelijk” van elkaar, opgeroepen tot een verbod op cash. Waarom willen zij een verbod en waarom opeens nu?

Over criminelen: Criminelen en terroristen kunnen natuurlijk altijd in andere valuta betaald worden, of met goud, zilver, olie, auto’s, kunst, diamanten, en zo verder. Het is dan ook de reinste kul dat een verbod op cash om criminelen of terrorismebestrijding gaan; het gaat om controle van de gewone burger; en dan bedoel ik de totale controle.
 

Pr3pper

Specialist
Totale controle over je vermogen en uitgave patroon. Bah misselijkmakend, sinds wanneer worden problemen zo aangepakt. Ipv de criminelen en terroristen aan te pakken het cashgeld weghalen. Dat zou hetzelfde zijn als kinderverkrachting toestaan, maar kinderen niet meer de straat op laten omdat deze gebruikt worden hiervoor. Belachelijke redenatie.
 

FKAGB

Prepper goeroe
Ik blijf het fascinerend vinden dat steeds maar het idee geopperd wordt dat dit soort acties terrorisme bemoeilijkt. Is het merendeel van de Nederlanders dan zo gemakzuchtig geworden dat het allemaal geslikt wordt. Blijkbaar wel en dat maakt me een beetje verdrietig.
 
Bovenaan