• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Kanina

Diehard Prepper
En wat doe je met fruit dat op moet, of waar je teveel van hebt? Daar maak je een heerlijke fruitcrumble van!

Fruit (appel, peer, perzik, abrikoos, nectarine, rabarber, kers, bessen etc.) klein snijden en over een ovenschaal verdelen. Oven op 200 graden. Een kruimeldeeg maken van 100g bloem, 50g boter en 50g suiker. Een bakje crème fraîche met vanillesuiker (1 á 2 theelepels) mengen en verdelen over de stukjes fruit. Het kruimeldeeg erover verdelen en 30 minuten in de oven.

Lekker :p

image.jpeg image.jpeg image.jpeg
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Ow, heerlijk @Kanina.
Ik gebruik zelf hiervoor die houdbare pakjes slagroom.

Als je toch perse crème fraîche wilt, aangezuurde room kan je ook prima zelf maken
500 ml (ongeklopte) slagroom
30 ml karnemelk (of yoghurt)
Meng de slagroom in een glazen pot met de karnemelk (of yoghurt). Dek af met een keukenpapiertje of plasticfolie en laat het 24 uur op warme kamertemperatuur staan. Hoe langer je de crème fraîche laat staan, hoe dikker hij wordt. Dit is twee weken in de koeling te bewaren.
 

Kanina

Diehard Prepper
@Stuudje dank voor de info, gaan we s uitproberen. Slagroom zo vloeibaar is niet te doen, dan krijg je een drabje. De crème fraîche is goed van dikte.
Nog even de after-foto plaatsen:

image.jpeg
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Hier een bijzonder crumble recept, met frambozen en Japane Duizendknoop. Die laatste is in de natuur overal te vinden, een plant die niet meer te bestrijden lijkt. De jonge scheuten(nu te plukken) smaken als rabarber.
De scheuten van de Japanse duizendknoop zijn goed eetbaar. Oogst ze tussen de 15 en 20 centimeter. De iets dikkere schillen. De smaak is, zeggen ze, beter dan rabarber. Het kan worden gekookt, gestoomd en verwerkt in jams en marmelades, als groente worden gegeten enzovoorts. Het is eigenlijk een behoorlijk gezonde groente, met veel vitamine A en mineralen. En resveratrol.

IMG_1126.JPG


IMG_1128.JPG


De duizendknoop wassen en alle blaadjes en topjes eraf halen. In stukjes snijden en mengen met 2 zakjes vanillesuiker en wat frambozen uit de vriezer.
De crumble bestaat uit 200 g suiker, 200 g roomboter, 200 g meel en een beetje zout.
Boter fijnknijpen en mengen met suiker en meel tot je losse korrels deeg krijgt. Die strooi je over de frambozen-duizendknoop-suiker mengsel.
Het geheel 35 minuten in de oven op 200 graden.
https://degroenevinger.net/2013/05/02/frambozen-japanse-duizendknoop-crumble/
 
  • Leuk
Waarderingen: Ray
Bovenaan