Het aankopen van 2e hands zonnepanelen.

Discussie in 'Vuur, Verwarming, Verlichting en Energie' gestart door martin, 31 oktober 2021.

 1. martin

  martin Diehard Prepper

  Tot 2023 is de salderingsregeling nog van kracht (en het zou me niks verbazen dat deze verlengt gaat worden)
  Dus opgewekte stroom streep je weg tegen afgenomen stroom. En stel dat je meer teruglevert dan je afneemt dan krijg je wel een mindere vergoeding. (tussen de 3 en 12 cent afhankelijk van je leverancier)
  @marzman Ik probeer die foto's te fixen maar kan het bericht blijkbaar niet meer aanpassen.
  Ik probeer ze anders onder dit bericht nogmaals te posten later op de dag/avond.

  edit:

  IMG_3264.jpg IMG_3265.jpg IMG_3266.jpg IMG_3267.jpg IMG_3268.jpg
   
  Laatst bewerkt: 14 november 2021
  Ray, logan1202 en marzman vinden dit leuk.
 2. marzman

  marzman Elementary prepper

  Ja dat salderen kan in Vlaanderen niet meer. Vorig jaar had de Vlaamse regering nog beloofd van wel (voor 15 jaar zelfs) en ik heb toen ook een offerte laten maken maar kreeg het niet voor het eind van het jaar geregeld omdat ik ook het dak vernieuwd wilde hebben. Achteraf gelukkig, want de netbeheerders waren een rechtszaak gestart en hebben die gewonnen waarna het salderen en de belofte van 15 jaar acuut verdwenen .

  Maar met een goedkope oplossing voor de panelen (en andere ontwikkelingen als hoge elektriciteitsprijzen, elektrisch verwarmen en rijden) wordt het wel weer terug interessant ;) Ik zou het alleen wel door een elektricien moeten laten aansluiten denk ik op de meterkast en het zou ook gekeurd moeten worden.
   
 3. logan1202

  logan1202 Diehard Prepper

  Ik ga voor een hybrid systeem waarbij je overdag een accu oplaad, hoofdzakelijk gedacht voor de stoomuitval, tot ik vandaag de nieuwe stroomprijzen zag. Dan zou je gewoon off-grid willen.

  Afbeelding doet het niet dus dan maar met een link. https://eshop.neosolar.cz/hybridni-solarni-system-easysolar-1600va-1-71kwp Ja, vreemde taal. Maar als je naar de plaatjes kijkt kom je er wel uit. En Victron is ook in Nederland en Belgie een begrip.
   
  PBear vindt dit leuk.
 4. marzman

  marzman Elementary prepper

  @martin bedankt voor de foto's, slim gedaan zo :) Ik denk dat dit bij mij niet mag omdat het uiterlijk van de woning dan te veel veranderd (staan wat dingen in mijn koopcontract). Het zou wel kunnen denk ik wat zon betrefd, maar mijn overburen kijken er dan recht op :)
   
 5. zoompro

  zoompro Specialist

 6. martin

  martin Diehard Prepper

  Bedankt maar ik moet eerst maar eens mijn bestaande panelen gaan aansluiten op het platte dak.
  Het zal een redelijke uitdaging worden om panelen op een plat dak te monteren op een lowbudget manier. Goedkoop en veilig zonder kans op stormschade. Moet ook nog een paar extra groepen aansluiten in de meterkast.
  Ik zal hier zeker een post van maken (maar kan nog wel even duren, het is nogal druk)
   
  PBear, phtvs en zoompro vinden dit leuk.