• Door een systeemfout werd ons SSL certificaat niet vernieuwd. Dat probleem is inmiddels weer opgelost!!!

Het grote covid-19 topic

Discussie in 'Gezondheid, medisch en verzorging' gestart door Ray, 23 januari 2020.

 1. phtvs

  phtvs Mankinds only hope Admin

  https://www.ad.nl/binnenland/live-a...il-dat-van-lienden-winst-teruggeeft~a1f14d78/
   
 2. martin

  martin Diehard Prepper

  Zit ondertussen in Spanje. Geen enkele keer een controle. Dit is uiteraard geen garantie. Ik ga even een cortado scoren.
   
  Jannes, Tanfana, frans81 en 6 anderen vinden dit leuk.
 3. buzz

  buzz Senior Prepper

  Ruim anderhalve week geleden zweden binnen gereisd met een negatieve antigeentest op zak.
  Zit inmiddels al boven de poolcirkel en ben vandaag overgestoken naar Noorwegen m.b.v. de QR code uit de corona app.
  Bij de grens niks te zien maar 20 km verderop politie controle; of ik een covid pass kon laten zien.
  Mobieltjes er bij gepakt, paspoort laten zien en alles in orde. En dat terwijl op diverse site wordt vermeld dat Noorwegen potdicht zit.
   
  Erny, PBear, Jannes en 3 anderen vinden dit leuk.
 4. buzz

  buzz Senior Prepper

  Ik ben inmiddels terug en ben er blij om want het gaat weer helemaal verkeerd als ik de cijfers zo zie. Drie weken geleden weg gegaan bij een aantal besmettingen van ca. 500 per dag en drie weken later zijn dat er meer dan 10.000.
  Op dit moment zijn het heel nadrukkleijk de jongeren die elkaar besmetten in het nachtleven maar ik verwacht ook nog wel het e.e.a. aan bemettingen tijdens het reizen.
  Heb zelf ruim een half etmaal doorgebracht op een veerboot die voor driekwart gevuld was, meestal in de eigen hut of boven op het dek. Maar desondanks heb ik het gevoel dat als daar een zgn. superspreader rond zou lopen je er zo een paar honderd besmettingen er bij hebt.
  Op luchthavens en in vliegtuigen lijken mij de risico's nog wel een tikkie groter.
  Zou mij niet verbazen als we in de 2e helft van juli constateren dat het een paar geweldige weken waren maar dat de teugels europabreed weer strak getrokken worden.
   
  Erny, PBear, petroman en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. phtvs

  phtvs Mankinds only hope Admin

  Maak daar maar een feit van. In vliegtuigen gaan de mondkapjes nu al af en tienduizenden of meer gaan komende weken op vakantie naar het buitenland. Daar gezellig feesten natuurlijk, even niet aan corona denken en bij terugkomst niet in quarantaine. Geluk is wel dat tegen die tijd veel meer ouderen hun 2e vaccinatie gehad hebben maar ook heel veel nog niet.
  Ik vraag me af hoelang het nog duurt eer er een mutatie ontstaat die jongeren ook doodziek zal maken
   
  PBear, buzz en frans81 vinden dit leuk.
 6. Candyman

  Candyman Diehard Prepper

  Ik denk iets positiever.
  Jongeren bouwen immuniteit op en ouderen zijn gevaccineerd als ze dat willen dus de ziekenhuisopnamen zullen beperkt blijven.
   
  phtvs vindt dit leuk.
 7. petroman

  petroman SHTF Expert

  Dat immuniteit opbouwen was nu juist een puntje van zorg dwz of het nu wel of niet ontstaat. Als hetontstaat dan zal het zich niet beperken tot jongeren (denk ik).
  Misschien dat het virus niet zo goed tegen alle extra "stoffies" in het jonge bloed kan.
  Als je je bloed volpropt met feestdrugs dan zal dat ook invloed hebben op je bloedsamenstelling en ongetwijfelt ook op virussen.
   
 8. Candyman

  Candyman Diehard Prepper

  Feestdrugs nemen om geen last te hebben van corona.
  Ik voel een verdienmodel opkomen.
   
  PBear vindt dit leuk.
 9. wiliam

  wiliam Diehard Prepper

  Wat de jeugd uitzet blijft onverantwoord , maar de ouders zijn geen haar beter.
  Link van besmette jongeren en gedrag ouders:
  Zeker 20 jongeren vlogen van Spanje naar ons land, hoewel ze al positief hadden getest op corona: hoe kan dat? | VRT NWS: nieuws
  2e met ook inhoud over ouders, mocht de vrt in NL niet werken.
  Belgische jongeren besmet tijdens feestvakantie in Spanje; ouders huren appartement om uit te zieken | Buitenland | AD.nl
  Vrijdag spuit nummer 2 gehad, Bill Gates kan me nu besturen :lol:, de ziekte bestond al niet, dus ik raak niet besmet :lol:, en ik heb ineens een aantrekkingskracht. (helaas alleen van muggen). :lol:
  Hoop nu alleen dat de 1.5 meter regel voor de komende 25 jaar ook blijft bestaan.
   
  Laatst bewerkt: 11 juli 2021
  PBear vindt dit leuk.
 10. Jannes

  Jannes Diehard Prepper

  Ik neem aan dat je dit met een flinke knipoog schrijft. ;-)

  Het immuunsysteem van jongeren is een heel stuk beter dan dat van ouderen.
  Leuk detail: bij ouderen neemt de werking van het immuunsysteem af en dat kun je ook zien bij de bepaling van bloedgroepen. Ouderen hebben nog weleens een minder sterke antistof-expressie. Wanneer iemand bloedgroep 0 heeft, dan zie je geregeld een mindere expressie van anti-A en anti-B.
   
 11. M van der Lugt

  M van der Lugt Elementary prepper

  Door dat testen van toegang is het aantal testen per dag gigantisch gestegen. (naar 155.000 per dag). Als dan het aantal positieve testen ook stijgt moet je niet raar kijken. Met zo'n 4,5 % positieve testen waarvan ca. 30% een foute uitslag geeft en vrijwel geen opnames in Ziekenhuis en IC zou ik me niet zo veel zorgen maken. Het is natuurlijk wel een dankbaar onderwerp om een hoop paniekverhalen de wereld in te slingeren. Per saldo zijn er afgelopen griepseizoen ca. 7.500 mensen overleden (tegen 10.760 griepseizoen "19/"20) met corona waarvan ca. 500 zonder aanwijsbare andere oorzaak. Dat ligt maar een weinig boven het gemiddelde van 6.480 dat jaarlijks aan de griep overlijdt. Mijns inziens past het corona virus zich netjes aan zoals griepvirussen doen door minder gastheren te doden en zo voor zichzelf de verspreidingskansen te vergroten.
   
  Jannes vindt dit leuk.
 12. Ray

  Ray SHTF Expert Admin

  Het is een agressievere variant, die delta en het is dus gissen hoeveel mensen ziekenhuiszorg nodig hebben na besmetting. Dat percentage zal hoger liggen dan bij de alpha variant, maar niemand weet precies hoeveel. Ouderen zijn inmiddels gevaccineerd, maar ook daar weten we niet precies hoeveel alsnog serieuze last krijgen van de delta variant.

  En als je dan heel veel besmettingen krijgt, kan ondanks dat ipv 2 a 3 % maar 0,1% in het ziekenhuis belandt, het alsnog flink gaan oplopen. 100.000 besmettingen per week x 0,1% zijn alsnog 100 opnames per week.

  Het is dus erg onduidelijk wat deze deltavariant en deze opleving van het aantal besmettingen ons gaat brengen. Dus ik snap wel dat de touwtjes nu weer worden aangetrokken.
   
  PBear vindt dit leuk.
 13. Candyman

  Candyman Diehard Prepper

  Wat ook nog een probleem kan worden is dat mensen die in de beginfase zijn gevaccineerd nu weer wat kwetsbaarder zijn omdat de bescherming minder word.
   
  PBear vindt dit leuk.
 14. Ray

  Ray SHTF Expert Admin

  Ook dat is een onzekerheid idd. Wel denk dat het bijprikken snel geregeld kan worden nu alle infra daarvoor al werkt.
  De grootste onzekerheid op lange termijn zijn wel nieuwe agressievere varianten, want wereldwijd is dit nog lang niet uitgeraast.

  Ha en nu werd ik zelf vorige week maandag ziek. Flinke griep/verkoudheid dus maar even een testafspraak gemaakt. Kon meteen 's middags dezelfde dag en 24 uur na het eerste telefoontje kwam de uitslag. Geen corona dus.

  Nu een week later ben ik nog steeds verkouden maar aan de winnende hand en vroeg ik me af of de tweede prik wel kan doorgaan. Weer gebeld en het blijkt dat als je geen koorts hebt het geen probleem is, dus ik ga vanmiddag die tweede halen.
   
  Erny, will en PBear vinden dit leuk.