• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Insuline sensor

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Glucosesensoren waarmee diabetespatiënten hun glucose kunnen meten wordt voortaan voor een grote groep diabetici vanuit het basispakket vergoed. Het systeem, Flash Glucose Monitoring (FGM) genaamd, meet via een sensor op je bovenarm de glucose. De actuele glucosewaarde zie je door te de sensor te scannen met een speciale reader of met een app.

https://www.gelderlander.nl/binnenl...ensor-voor-diabetici-in-basispakket~af145cad/


Heb je zo'n sensor en lees je die uit met een app op je mobiel, zorg dan toch ook voor een reader om de sensor uit te lezen. Als backup. In nood, of als je een nachtje de cel in moet of op andere plek komt waar je geen mobiel mag hebben. Of voor het geval iemand je telefoon hackt, of steelt, of je hem verliest of verbindingen vallen weg/langdurig stroomuitval ...nou ja, hoop redenen om toch als backup een reader te hebben.
 

petroman

SHTF Expert
Google heeft toegang tot ziekenhuis dossiers.
En dus kan je daar ook je backup ophalen.

jammer genoeg worden medicijnen voor diabetici alleen vergoed als je zover bent dat je insuline nodig hebt ! Daarvoor dus als je nog niet zo ver bent krijg je niets tot zeer weinig vergoed. Zelfs de bloedonderzoeken niet.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Backup uiteesapp is uitleesapparaat, en jij verwijst naar google.
Dus jouw backup voor je thermostaat is ook google? Of toch gewoon een ouderwetse thermometer je die aan de muur kan hangen.
Sensor en app, of sensor en uitleesapparat heeft niets met ziekenhuisdossier te maken. Net zomin als de bloedwaardes van meer dan vier keer per dag prikken in je dossier staan. Sensor meet actuele bloedsuiker, zodat je op tijd kan bijsturen(of je waarschuwt,want met nachtelijke hypo's dus wel fijn is). Het verbetert kwaliteit van leven.

En als je nog niet op insuline zit,wat vaak bij DM2 het geval is, kan je prima je diabetes omdraaien...dat is een keus, die veel mensen niet willen maken. Dat veel dan niet vergoed wordt, tja, vind ikzelf niet zo'n probleem. Eet lowcarb/highfat en je bent er vanaf.
Overigens, ook mooie resultaten van mensen met DM1 en sensor die de helft minder medicijn nodig hebben met lowcarb/highfat, maar vooral, zich prettiger voelen. Geen zaagtandgrafieken meer gedurende de dag(vanwege koolhydraten eten en dan te hoog zitten)
 
Bovenaan