• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Journalist zoekt prepper [plaats hier je oproep]

phtvs

Sysop
Admin
Laatst bewerkt:
Omdat we regelmatig verzoeken van journalisten krijgen die in contact willen komen met members van dit forum, hebben we besloten alle oproepen te bundelen in deze thread.

Oproepen mogen uitsluitend geplaatst worden NA toestemming van het forum beheer!

Zie: https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/wil-je-een-oproep-plaatsen-lees-dit-eerst.231/


Vermeld in je bericht duidelijk je vraag en motivatie voor wat je zoekt en waarom. Je mag je oproep eenmalig plaatsen. Geef in je post duidelijk je contactgegevens aan.
 

Elodie

Prepper
Beste forumleden,

Voor een artikel in PZC (Provinciale Zeeuwse Courant) ben ik op zoek naar een Zeeuwse prepper. Het lijkt me mooi om je interviewen over wat je drijft, wat voor spullen je hebt, waar je allemaal aan hebt gedacht 'voor het geval dat' en wat voor tips je andere Zeeuwen nog wilt meegeven. Mooi zou natuurlijk zijn als we dat kunnen combineren met Zeeuwse bedreigingen, zoals de kerncentrales en het water. Maar dat laatste is geen must. Ik ga in ieder geval helemaal open het interview in en hoop dat degene die mij te woord wil staan, mij alles kan vertellen over het preppen.

Geïnteresseerden kunnen mij een PM of e-mail sturen, e.kint@pzc.nl.

Met vriendelijke groet,
Elodie

(Ik heb toestemming gekregen van een beheerder om deze oproep te plaatsen)
 

Elodie

Prepper
Eventueel zou ik je wel te woord willen staan, een interview geef ik onder bepaalde voorwaarden.
Ben al eerder geïnterviewd door het blad van De Zeeuwse Stromen, wat je misschien eerst even zou kunnen lezen.
Hallo Amazing Dree, bedankt voor je reactie! Ik probeer je even een PM te sturen.
 

Rijco

Prepper
Goedemiddag,

Mijn naam is Rijco van Egdom en ik werk als redacteur bij de Buitendienst. De Buitendienst is een jeugdprogramma van de NTR voor kijkers van 8 tot 88 jaar dat elke vrijdag om 17.40 uur op NPO3 wordt uitgezonden. Elke week kijken er ongeveer 400.000 (tv en internet) kinderen naar ons programma. We vinden het belangrijk dat de onderwerpen maatschappelijk gestoeld zijn en kinderen aan het denken zetten, maar altijd wel met de nodige dosis humor. Zo hebben we onder andere een aflevering gemaakt over of we wel of niet dieren moeten opsluiten voor ons plezier zoals in dierentuinen (link). Kijk voor meer informatie op onze site: http://www.zapp.nl/debuitendienst

Ik ben momenteel bezig met ons nieuwe seizoen. Het lijkt mij heel tof om een aflevering te maken over preppen. Ik wil dit eigenlijk koppelen aan overstromingen in Nederland. Dus de aflevering bestaat uit de ene kant over hoe groot de kans is dat er een overstroming komt en wat moeten we dan doen. Daarvoor gaan we onder andere bij de Deltagoot filmen waar ze dijken testen. Aan de andere kant wil ik een leuke, enthousiaste prepper laten zien die kan vertellen wat hij/zij doet en waarom. Een onderliggende gedachte is dat ik wil laten zien dat preppen (in zekere mate) slim is maar ook erg duurzaam (zelf verbouwen etc.)

Ik ben dan ook wel op zoek naar iemand die het op een hoger niveau doet. Dus echt iemand die zelf dingen verbouwt, misschien kippen heeft en die slacht enzovoorts. Het lijkt mij leuk als onze presentatoren dan mee kunnen helpen met allerlei handelingen.

De opnames zijn vooralsnog op 22 en 23 maart gepland, waarvan 1 dag besteed wordt aan het prep-gedeelte.

Ik hoop mijn idee duidelijk genoeg te hebben uiteengezet en ik hoop hier iemand te vinden!

Alvast dank!

Rijco van Egdom

Redacteur DE BUITENDIENST
t
088- 7799 844 | m 06 2302 6845
e rijco.van.egdom@ntr.nl
www.zapp.nl/debuitendienst
Aanwezig: maandag tot vrijdagmiddag
 

phtvs

Sysop
Admin
Rijco heeft toestemming om deze oproep te plaatsen.

Ik hoop dat er iemand van de leden bereid is om mee te werken!
 

Dreutel

Prepper goeroe
De insteek van kans op overstroming vind ik zeker interessant, maar ik zou daarbij (op tv) geen kippen gaan slachten in de achtertuin. Ik ga zeker kijken, maar voor geen goud kom ik op de kijkbuis.
 

QuickFix

Diehard Prepper
Lijkt me hartstikke leuk (ook om mee te doen), maar ik ben geen hoog-niveauprepper (in de zin van zelfvoorzienend) helaas. :(

Wanneer het op TV komt, ga ik zeker kijken; het klinkt in ieder geval interessant.
 

Rijco

Prepper
Dag Quickfix,

Leuk dat je mee wilt doen in ieder geval. Kun je kort toelichten in hoeverre jij aan preppen doet? Wellicht is dat al interessant genoeg.

Groet rijco
 

Rijco

Prepper
Haha ja zover was ik ook al, alleen ik begrijp dat privacy nogal op prijs wordt gesteld, vandaar dat ik het vroeg. Ik ben inmiddels gebeld door Jeroen dus helemaal goed. Dank!
 

Kim

Prepper
Goedemiddag,

Ik ben aan het researchen voor een nieuw programma op RTL4 waarin we verschillende gezinnen en hun levensstijl portretteren. We richten ons hierin vooral op de opvoedvisie en laten zien wat men belangrijk vindt om hun volgende generatie mee te geven. Ik ben op zoek naar een prepper-gezin dat verder gaat dan zelfredzaamheid bijbrengen: een gezin waar de kinderen bijvoorbeeld ook leren wat te doen bij calamiteiten. Voor mij is dit onderwerp nog redelijk onbekend, dus ik heb geen idee of er mensen in Nederland zijn die op deze manier leven. (En of deze bereid zijn hun verhaal te delen)

Ik zou graag in contact komen met iemand die me hier meer over kan vertellen en die mij eventueel in contact kan brengen met een dergelijk gezin. Hoop dat jullie me willen helpen! Alvast dank en bedankt dat ik deze oproep heb mogen plaatsen.

Groeten,

Kim Furrer
Redacteur RTL Productions
kim.furrer@rtl.nl
035-7113712
 

Loreen

Last (wo)man standing
Het lastige hier is denk ik om de kinderen te betrekken bij dit soort publieke zaken, zolang preppen nog niet van het negatieve gekkies-imago af is. Nou is @Simurgh natuurlijk heel hard bezig om een down to earth beeld van preppen te laten zien, maar het gros denkt volgens mij bij preppers nog steeds aan doomsday-gekkies. Dan is de vraag of je je kinderen op wil zadelen met dat stigma.

Althans, dat is mijn vraag. Ben benieuwd hoe anderen die zien.
 

phtvs

Sysop
Admin
Het lastige hier is denk ik om de kinderen te betrekken bij dit soort publieke zaken, zolang preppen nog niet van het negatieve gekkies-imago af is. Nou is @Simurgh natuurlijk heel hard bezig om een down to earth beeld van preppen te laten zien, maar het gros denkt volgens mij bij preppers nog steeds aan doomsday-gekkies. Dan is de vraag of je je kinderen op wil zadelen met dat stigma.

Althans, dat is mijn vraag. Ben benieuwd hoe anderen die zien.

Een beetje dubbel eigenlijk. Aan de ene kant heb ik ook zoiets dat je daarmee moet oppassen, aan de andere kant is dit juist een kans om iedereen te laten zien dat het heel normaal is om te preppen en dat een gezin wat wel prept, in niets verschilt met welk ander gezin dan ook. Maar ik zou er persoonlijk wel een probleem mee hebben om mijn (jonge) kinderen in de media te laten verschijnen.
 
Bovenaan