• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Oude ( Leger ) Kleding strippen .

F

frans81

Gast
Iets wat ik dus ben gaan doen ! Gewoon omdat ritsen / Velcro , Cordura kniestukken en Elleboogstukken duur zijn .
Ik heb om mee te beginnen twee slechte Koud weer overalls compleet gestript . Mooie ritsen en verstevigingsstukken en meters Velcro.
Oké je moet het nog los torren maar dat maakt niet uit .

Het is / was een wegwerp item en wordt weer hergebruikt ;)

Vooral die Cordura is een mooi item .
Mooi her te gebruiken op een andere overall of Jas of Broek .
Vooral die beenstukken zijn door hun formaat ideaal .

Foto 3 toont zo'n pak ( ken )

20190118_140329.jpg 20190118_140322.jpg 20180729_142434.jpg
 

Harry Nack

Last (wo)man standing
Ik heb steeds meer moeite met het weggooien van spullen. Enerzijds omdat je er vaak nog iets mee kunt doen of weggeven, anderzijds vervuilen we al voldoende deze planeet met zijn allen.

Nu ook weer, ik heb wel 15 massief houten deuren, ramen met kozijnen en metaal hekwerk. Ik ga ze zelf nooit meer gebruiken maar sls ik een ander blij kan maken of anders de kachel ermee stoken. In dat geval haal ik het messing sluitwerk en scharnieren er wel af.

Ook strippen dus....
 

Flos

SHTF Expert
Ik kom uit een familie waar alles werd gespaard en herbruikt.
Mijn vader oo die goede man is 20 jaar dood. Hij zou zelf zijn poep gezeefd hebben om te hergebruiken.
Dus waarom geen stukken kleding. Waar je ook komt bij Vlaamse ouderlingen. Ze hebben allemaal een blikken koekendoos vol met knopen. Ja je zou er eens een nodig hebben.
 

zonnebrood

Mankinds only hope
Hier net zo, alles wat nog eventueel bruikbaar is word van en uit kledingstukken gehaald. Gesleten Kleding in Lappen geknipt etc. Altijd makkelijk wanneer je een gat in je broek hebt en een bij passend lapje zoekt :)
 

Wafels

Diehard Prepper
Komt me bekend voor en naast kleding een hoop andere dingen ook ( elektra onderdelen en metaal dingen vooral vormen die jezelf moeilijk of helemaal niet zelf kunt maken etc )
Gr will
 

CrossbowClan

Diehard Prepper
Bij ons thuis was dat ook zo. Mijn vader was loodgieter en had een schuur vol met aanverwante spullen waaronder een aantal bakken met schroefjes, moertjes en boutjes waarin ALTIJD hetgene zat wat ik zocht. Mijn moeder had ook een aantal blikken met knopen en ritsen. Oude kleding werdt veelal bewaard om dienst te doen als poetslap. Dus heel herkenbaar :D.
 

zoompro

Specialist
Ik kan me nog herinneren dat ik een jaar of wat geleden een m90 slaapzak van @Larik heb overgekocht. Nog elke vakantie plezier van dat ding! Iets wat voor jou niet meer bruikbaar is, kan voor een ander goud waard zijn.

Verder strip ik ook van alles, boutjes moertjes maar ook elektronica. Thermostaat met Bi-metaal, schakelaars, snoeren maar ook hier en daar wat weerstanden, relais en zekeringen.

Je zal het tijdens een SHTF maar nodig hebben...
 

zonnebrood

Mankinds only hope
Van de week het oude zonnescherm gestript hier. Profielen van de armen, het bevestigingsprofiel (mooi Gepoedercoat alu) en het doek er af gehaald. De rest was te ver heen om nog iets mee te doen.
 
Bovenaan