• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Pompoen-pannenkoek (glutenvrij)

Vempain

Prepper goeroe
Vandaag pannenkoeken gebakken van pompoen en omdat pompoen van zichzelf al best zoet is heb je geen zoete toevoeging nodig om deze te eten. :D Wel een kleine waarschuwing, ze vullen behoorlijk snel dus probeer er niet teveel te maken ;)

Voor ongeveer 6 pannenkoeken heb je nodig:
250 gram pompoen in blokjes (van te voren voor ongeveer 6 minuten gekookt in water.)
1 ei of eivervanger
100 melk (dit keer Rijst-melk gebruikt)
1 theelepel kaneel
Olie om in te bakken (zelf gebruik ik hier meestal kokosolie voor)

Doe alles in een kom en meng het geheel met de staafmixer tot een redelijk glad beslag. Zelf vind ik het niet erg als er nog wat grotere stukjes pompoen inzit maar dat is natuurlijk voor iedereen weer anders.
Doe wat olie in de pan op een lage verwarming en daarna een beetje beslag. Als de bovenkant bijna droog is kun je ze omdraaien om de andere kant te bakken.
image.jpeg

Eventueel kun je deze nog beleggen met wat noten en honing of iets anders dat je erbij vind passen maar zijn ook zeer goed zonder toevoeging te eten:thumbsup:
 
Bovenaan