• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Porto frequenties voor preppers

Pjotr Prep

Specialist
Je kunt het jezelf heel lastig maken, zolang je met niemand een specifieke frequentie hebt afgesproken kun je m.i. het beste de algemen frequenties aanhouden.
Dus de PMR en LPD freq. En daar waar mogelijk aangevuld met Repeaters en Freenet. Dat houdt in dat je een aantal porto”s “beperkt” kunt gebruiken, eenvoudigweg omdat je over niet meer geheugen plaatsen beschik.

Hiermee heb je m.i. De meeste kans om contact uit te wisselen met derden. (Op zeer korte afstand)
 

PlanDoPrep

Senior Prepper
Yep, dat inderdaad. Ik wil contact kunnen leggen met anderen; en ik wil tegelijk ook buiten de voor de hand liggende frequenties gewoon 1 op 1 kunnen praten.
LPD geloof ik niet echt in... wordt dat echt gebruikt???
Ik zie PMR446 als generieke frequentie voor contact met anderen.
LPD is een frequentie die ik kan gebruiken voor porto-porto verkeer zonder te storen of op te vallen - ik denk dat die frequentie niet of nauwelijks gebruikt of gemonitord wordt. Als iemand mij hoort denken ze dat er een LPD porto in de buurt is. Ik verwacht dat de frequenties juist minder interessant zijn voor anderen omdat ze daar het risico lopen gestoord te worden door een legale LPD porto, dus een zendamateur zal eerder iets anders kiezen.

Freenet ga ik programmeren omdat ik daarmee in Duitsland zonder op te vallen kan communiceren én contact kan leggen.
 

hans013

Senior Prepper
Lpd ligt midden in de 70 cm zendamateur band. Als je ergens gehoord wil worden is het daar. Overigens wordt lpd veel gebruikt om te zenden met amateur apparatuur door niet amateurs.

Ik denk dat je hele gedachte bij communicatie de verkeerde kant in gaat. Ik luister hier nagenoeg dagelijks pmr lpd en de rest van frequentieland mee.

Niet opvallen door deze kanalen te gebruiken is er hier niet bij.
 

PlanDoPrep

Senior Prepper
Goeie reactie, heb ik wat aan! Ik zal die LPR eens even programmeren (kost maar 79 van de 100 kanalen) en eens luisteren daar. Ben toch wel benieuwd hoe dat dan gebruikt wordt!
 

hans013

Senior Prepper
Overzichtje
3863b866a3c5de6302df0611f1f95f81.jpg

84a51f5e6e53c9eaa3fdf36dd0a1f375.jpg

2b16a57dd7f29b1f6f1adb3f8471e30e.jpg
 

Pjotr Prep

Specialist
Niet opvallen zal niet meevallen. Er zijn vele luister amateurs en die scannen alle banden af op zoek naar activiteit.

Ikzelf ontvang niet veel op de lpd kanalen, maar dat is mss meer locatie bepaald.
Het is een leuke hobby, ga voor je N. Mag je op heel wat banden Legaal uitkomen. ;-).
 
Bovenaan