• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Preppen op de middelbare

Loreen

Last (wo)man standing
Deze bofkont is de gelukkige moeder van twee pubers, die vanaf komend schooljaar beiden naar de middelbare school toe gaan. Het fijne is dat ze daar kluisjes hebben, zodat ze niet heel de dag met hun zware boeken hoeven te sjouwen.
Mijn dochter (de oudste) had al een speciaal bakje in haar kluisje staan, met daarin enkele "voor het geval dat"-zaken, zoals wat contant geld, een powerbank, zakdoekjes, maandverband, een kleine EHBO-set, dat soort dingen. Zoonlief gaat nu ook, dus voor hem gaan we ook zoiets samenstellen.

Nu vroeg ik me af, wat kan volgens jullie niet ontbreken in een kluis-kit (om er maar even een fancy pancy naam aan te geven)?
En voor de mede puber-ouders, hebben jullie kinderen ook zoiets op school en/of in hun rugzak?

Voor de zekerheid: zakmessen ed zijn niet toegestaan op school ;)
 

Richard434

Prepper goeroe
Ik neem aan dat de school niet heel ver van huis ligt (laten we zeggen max 2 uur lopen).
En dat hij de route naar huis wel weet.

Ik denk de volgende items.

Bus deo voor als hij met een leuke klasgenote wilt praten... ;)
Een ehbo-set, klein met wat dingen waar hij ook mee om kan gaan,
Een klein zaklampje kan handig zijn. Vooral in de wintermaanden... ;)
Wat geld
Stuk touw,

En als hij naar school fietst:
bandenplaksetje en minipompje... ;)
 

Robert

Diehard Prepper
Spannend Loreen. Het enige dat ik kan bedenken buiten het al eerder genoemde zijn wat plastic tasjes die mss nog eens van pas komen (over het fietszadel of voor extra spullen apart te zetten). Mijn dochter zat zich in groep acht te verlekkeren op het idee dat ze een kluisje zou krijgen. En daar moest snoep in. Achteraf gebruikt ze het alleen als opberg ruimte want de boeken erin doen vindt ze te veel werk. Volgens mij heeft ze er alleen een paar euro in liggen. Sinds dit jaar hebben ze er een usb aansluiting in zitten dus dat scheelt weer een powerbank meenemen. Niet dat ze die gaat gebruiken want ze is onafscheidelijk verbonden met die gsm. Helaas. Ze kan precies een hele schooldag vooruit met 1 batterijlading.
Mijn zoon idem dito. Neemt de moeite niet om boeken tussentijds in het kluisje te doen. Bewaart geen snoep in het kluisje want dat wordt meteen burgemeester gemaakt. Kan ook geen afstand doen van zijn phone dus het kluisje wordt niet echt intensief gebruikt. Alleen tijdens de gym want dan hebben ze geen overzicht over hun spullen. Gevaar voor diefstal. Dat is het enige.
 

neoclyps

Survivor
Een extra t-shirt , voor als je vies wordt.
Waterfles 0,5 liter, op school wordt daar echt niet op gelet,ook na de gym kachelen ze gewoon door geen leerkracht die er wat van zegt.
Studentenhaver of ander langzaam verterend eten voor toetsweek etc
Regenpak.

Alles in een goedkope rugzak tegen pottenkijkers
 

martin

Mankinds only hope
Een zuignapje om iemand die zijn contactlens verkeerd heeft zitten te verlossen uit pure wanhoop.
Een pincet om iemand te verlossen van een splinter.
Een aansteker om iemand met een rookverslaving zonder vuur te verlossen van nicotinedrang.
En ja, mijn dochter heeft ook een kluisje in haar schoolkluis.
Dat zuignapje heeft haar flink wat pluspunten opgeleverd toen een leraar zijn contactlens verkeerd had zitten.
En dat pincet was de perfecte contact aanleiding met een jongen waar ze nog steeds een relatie mee heeft :)
 

Vempain

Prepper goeroe
Bij mij op school werden kluisjes ook vaak door andere leerlingen opengebroken.
Zo was ook m'n dure veiligheidsbril op sterkte meegenomen.
Nu is dat toen wel allemaal netjes vergoed door de school geweest maar je gaat je toch afvragen wat ze ermee moeten.
Beter lijkt me dan ook om er niet teveel van waarde en al helemaal niets wat emotionele waarde in je kluis te laten liggen.
Misschien ook wat lichte pijnstillers meegeven zoals paracetemol, met bijvoorbeeld hoofdpijn is het lastiger om je te kunnen concentreren
 

AWOL

Prepper goeroe
Droge sokken, broek en t-shirt/trui? Koters vinden het vaak " niet cool" om een regenpak aan te trekken als zij naar school fietsen... Maar hoe verschrikkelijk was het om met een natte spijkerbroek de eerste paar uur in de klas te zitten?
Reserve fietssleutel? Misschien wat eenvoudig gereedschap ook voor de fiets, tangetje, steeksleutel in de juiste maten. Naast de genoemde deo misschien ook wat gel, niet alleen de neus maar ook de ogen willen wat :)
 

QuickFix

Diehard Prepper
Een tampon en een condoom. :)

Oké, voor een jongen van die leeftijd niet "Cool" (maar vooral ook genant), maar wij weten dat dat soort zaken ook voor hele andere zaken gebruikt kunnen worden in geval van nood. :cool:
 

Flos

SHTF Expert
Naast wat geld een verbanddoosje een aansteker wat reserve ondergoed en kleding zat er bij mij ook een pincet in maar dat is al verteld.
 

zonnebrood

Mankinds only hope
Extra papieren zakdoekjes, vochtig toiletpapier, paracetamol, flosdraad, banden en fietsreparatiesetje.

Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik de achterkant van m'n kluisje gesloopt en gebruikte dat stopcontact wat daar achter zat voor m'n tosti ijzer :D
 

DO-it

Diehard Prepper
Bij mijn zoon vooral EHBO spullen. Was ook wel nodig gezien zijn valpartijen onderweg ;-). Flesjes water, iets van crackers, deo en oploskoffie (tja als je de kantinejuf lief aan kijkt, mam, dan is het hete water gratis). Ik vermoed dat dit jaar de noodles meegaan. Verder bewaren ze daar hun boeken in en aan het eind van het gaan, als het vak in de proefwerkweek gepasseerd is, het boek in de kluis. Zo hoeven ze nooit met een mega boekenpakket te sjouwen.
 

joepmeloen

Prepper goeroe
Laatst bewerkt:
Telefoon nummers en emails van mensen die in geval van nood kan bellen.
Extra setje pennen, potloden linealen (als ze dat nog gebruiken).
Munt geld voor de automaat.
Poncho voor over rugzak.
Energie repen.
Fles water.

Ik zou er sowieso niet te gekke dingen in stoppen, je.moet niet willen opvallen en vergeet niet dat het een beperkte ruinte is waar ook boeken en gymkleding?, endergelijke in moeten.

Ehbo setje, fietsbandenplaksetje, etc, etc dat zouden ze verplicht moeten hebben bij de congierge vind ik.
 

petroman

SHTF Expert
Beste @Loreen ,
Wat is het doel, achterliggende idee van de kluis kit ?
Voor op school onder normale omstandigheden ?
Voor op school onder AHNBV omstandigheden ?
Voor op route school huis onder normale omstandigheden ?
Voor op route school huis onder AHNBV omstandigheden ?

Een aantal van de genoemde zaken had de conciërge altijd wel.
Fietspomp, bandenplak spul en EHBO zaken.

En zoals al gevraagd wat is de afstand tussen school en huis. Wat hebben jullie eigenlijk afgesproken voor het geval dat ?
Op school blijven, naar huis zien te komen ?

Zowel op de MAVO als MTS (ja opa is al wat ouder) heb ik nooit een ontruimingsoefening meegemaakt. Doet de school daar wel aan en mag je dan spullen uit je kluisje gaan halen ?
Loop zelf eens door school en kijk of noodverlichting overal aanwezig is en werkt. Heeft school een ontruimingsplan, ontruimers etc ?

Ok dat gaat niet allemaal in de kluis kit maar hoort er wel bij.
 

Papillon

Diehard Prepper
Een pennen tasje met een mooie schaar erin;) Banden plak spul flesje water, wat eten een telefoon klein zaklampje aan de sleutelbos (nitecore tube) En telefoon nummer in de tas of ergens herkenbaar opgeschreven.
 

Tanfana

Mankinds only hope
Admin
Mijn jongste heeft niet veel in zijn kluisje. Een powerbank met snoertje om op te laden en iets te eten. In zijn ecd heeft hij een leatherman sidekick, geld, paracetamol, pleisters en een bidon. Natuurlijk ook een pennenetui met een schaar en plakband. Als er iets is wat hij niet zelf kan oplossen gaat hij naar de conciërge.

Het komende jaar moet hij 20 km fietsen. Onderweg zijn een aantal 'veilige' huizen van bekenden waar hij altijd terecht kan. Opa en oma wonen vlak bij school. Daar heeft hij een logeertas, eigen kussen en slaapzak. Dus bij slecht weer blijft hij daar slapen.
Als hij met een onbekende mee zou liften app hij het kenteken naar huis. Of maakt een foto met kenteken en stuurt die. Maar hij loopt liever een paar kilometer naar een veilig huis dan dat hij met een onbekende mee gaat.
 

Loreen

Last (wo)man standing
Wat is het doel, achterliggende idee van de kluis kit ?
Voor op school onder normale omstandigheden ?
Voor op school onder AHNBV omstandigheden ?
Voor op route school huis onder normale omstandigheden ?
Voor op route school huis onder AHNBV omstandigheden ?

Zo, dat zijn nogal wat (terechte) vragen :D

Eigenlijk had ik het achterliggende doel expres zo vaag mogelijk gelaten, omdat ik erg benieuwd was naar de dingen die aangedragen zouden worden en of mensen dus zouden reageren met tips als pennen en plakband, of een handboog en waterfilter. Ik dacht als ik het zo ruim mogelijk hou, dan worden de antwoorden ook zo uitgebreid mogelijk, en is er dus ook meer kans dat er iets genoemd gaat worden waar ik nog niet aan gedacht had of waar iemand anders die het topic leest nog niet aan gedacht had, snap je? :)
Dus eigenlijk was mijn idee om het gewoon zo breed mogelijk te houden vanuit eigen ervaringen, zodat iedereen die het topic leest er voor zichzelf de zaken uit kan halen die voor hem/haar relevant zijn.

Wat betreft de afstand, mijn kinderen gaan naar twee verschillende scholen, de een op loopafstand, de ander mag een stuk fietsen.
 

pjotr78

Specialist
Ik zou vooral niet aan te idiote dingen denken, meestal is de afstand huis - middelbare wel te lopen of te fietsen (uitzonderingen daargelaten).

Ik zou vooral richten op praktische zaken voor een schoolweek. Even uit de losse pols:
- spuitbus deo, zowel voor na gym, ook inzetbaar als zelfverdediging indien nodig
- losse (wegwerp) poncho's (meerdere, ook voor die leuke knul/meid of beste maatje)
- stuk ducttape (om een pasje gewikkeld) en tiewraps misschien zelfs een naaisetje om alles te kunnen fixen
- een simpele leatherman met tang (en zo te lezen zonder mes)
- reserve fietslampjes (siliconen model) geeft genoeg licht in geval van nood
- spuitbusje met bandenfix smurrie, vullen en gaan (zal je altijd zien, komen de Koreanen en dan heb je een lekke band)
- (volle) powerbank plus kabeltje

zelf had ik altijd mijn victorinox gewoon op zak, kon je ook je biertjes in een tussenuur mee open maken :fluit: en een stalen lepel vork en mes in mijn locker, de lokale super had altijd van dat lekkere ijs en de rest werd weer gebruikt om de vrijmibo net naast de school te voorzien van gesmeerde crackers met brie enzo :thumbsup:eek:ok andere soorten voer konden genuttigd worden. Deelde overigens mijn locker met een maatje, toevallig had ik een masterkey gevonden die op deze serie paste.....

GreetZ,
Pjotr78
-
 
J

J.J

Gast
Een van de belangrijkste dingen voor een kind is toch wel een SOS bandje of ketting waar persoon en medische gegevens op staan.
Daar staan dus ook adres, en bereikbaar gegevens op zo als email adres, telefoon nummers.

Dit SOS bandje voor uw kind bevat niet alleen de identiteit en de belangrijkste medische gegevens van uw kind, maar is ook nog eens gekoppeld aan het medisch spoeddossier van uw zoon of dochter. Dit dossier kan door medisch specialisten worden opgevraagd door middel van één telefoontje met onze alarmcentrale. Een medische armband is voor een kind extra noodzakelijk, omdat kinderen zelf vaak niet kunnen vertellen wat ze hebben, zeker in het buitenland. Met een medische armband voorkomt u dat uw kind met bijvoorbeeld een allergie, diabetes of epilepsie de verkeerde behandeling krijgt, of dat er te laat een diagnose kan worden gesteld.
https://www.alarmpenning.nl/doelgroepen/kinderen

Als de MOD's het niet belangrijk vinden mag het weg gehaald worden.
 

sterredag

Prepper goeroe
Goed topic! Nooit over nagedacht eigenlijk voor zoiets voor mijn kinderen. Nu zitten ze beiden nog niet op de middelbare school, maar toch :)
Volgend jaar gaat mijn jongste zoon naar het middelbare dus leuk iets om over na te denken inderdaad.

Ik zou dan denk ik denken aan:

setje schone kleding vooral sokken en ondergoed (natte sokken is echt heel vervelend en je zal maar een "ongelukje" krijgen, sta je daar op school)
Iets te eten wat lang houdbaar is (stel bijvoorbeeld het onweert gigantisch en je bent genoodzaakt wat op school te blijven hangen, dan kan dat erg fijn zijn)
Iets te drinken wat lang houdbaar is (blijkbaar is drinken in blik lang houdbaar) vanwege dezelfde reden. School gaat dicht, maar het onweert/stormt gigantisch.
Paracetamol
 
Bovenaan