• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Privacy (je zou er moedeloos van worden)

F

forumlid 1447

Gast
Het was al bekend dat de overheid soms telecom data opvraagt en gebruikt van de mobiele telefoons (staat los van de corona app). Nu maken de telecomproviders zich zorgen omdat er een wet in de maak is: https://nos.nl/artikel/2338328-zorgen-bij-telecomproviders-over-delen-van-reisgegevens-met-rivm.html
Het gevaar staat ook vermeld in de tekst.
"De wet, die nog door de Tweede en Eerste Kamer heen moet, vervalt na een jaar maar kan worden verlengd."
Hoe vaak kan deze wet verlengt worden, of geldt al snel het principe "stilzwijgend verlengen, tot dat hij vernietigd wordt"
Wat betekend, "tot we een beter volgsysteem hebben".
 

Ray

SHTF Expert
Zelfs lang voor het idee van de coronaspoedwet om locatiedata te gebruiken volgde de overheid (het CBS) al massaal de locatiedata van telefoons, daar doet het Autoriteit Persoonsgegevens momenteel onderzoek naar: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/0...gde-het-cbs-al-telefoons-van-burgers-a4002280

Ik begrijp alleen niet waarom providers daar aan mee werkten, zoals Vodafone en nu die coronaspoedwet breed in de media wordt uitgemeten zou het lastig zijn en sputteren ze voor de bühne wat tegen?! :rolleyes:

Telefoons worden dus al veel langer gevolgd om bv. drukte bij Koningsdag te kunnen inschatten (uit het artikel) maar ook bij de diverse demonstraties de laatste tijd hoor je vaak de opmerking dat de overheid aanwijzingen had dat het wel eens druk kon gaan worden. Ze zeggen er niet bij hoe ze dat weten, maar dat lijkt me nu niet zo moeilijk meer te begrijpen. Dat zal uit meer bestaan dan een beetje meekijken op social media. Zelfs hooligans zijn niet zo dom om hun rellen openlijk op het internet te verkondigen. Telefoons en de OV-chipkaart zijn daarmee handige middelen.
 
Bovenaan