Realtime informatie en satelliet beelden van de wereld

Discussie in 'Preppen en Survival Algemeen' gestart door Ray, 1 november 2020.

 1. Ray

  Ray SHTF Expert Admin

  Iedere keer als zo'n orkaan als Goni in het nieuws is, ergens een grote brand woedt of bv. een vulkaan uitbarst kijk ik op websites die realtime informatie geven over het weer en de atmosfeer, bliksem, etc.

  Een paar in mijn verzameling linkjes zijn:

  Earth.nullschool.net:
  Site met realtime wereldwijde windstromingen en temperaturen, golven en zee stromingen en zelfs fijnstof en chemische stoffen in de lucht. Klik op het Earth labeltje linksonder om diverse informatie tevoorschijn te toveren. 'Particulates' als je fijnstof concentraties in de lucht wilt zien, of bv. 'Chem' voor CO2 en SO2 concentraties.

  lighteningmaps.org:
  Site met realtime blikseminslagen wereldwijd, leuk om het onweer te volgen wat over je huis trekt. Zo blijk ik soms net de harde klappen vlak over de grens te kunnen horen van 20 km verderop.

  Sat24.com: Realtime wereldwijde satellietbeelden van bewolking, stormen en regen

  Zoom.earth: Realtime satellietbeelden van bewolking met daaronder gedetailleerde beelden zoals je gewend bent van Google Maps satelliet beelden. Alsof je vanuit een ruimteschip naar de aarde kijkt. Voor het gemak tekenen ze de baan van grote orkanen. Naarmate je dieper inzoomt zijn de beelden niet realtime, kijken of je huis er nog staat (@PBear) gaat helaas nog niet.

  Worldview..earthdata.nasa.gov:
  Satellietbeelden van NASA, veel verschillende data layers, maar iets minder handig in gebruik vind ik persoonlijk.

  Wie weet er nog meer van dergelijke sites met actuele, realtime informatie?
   
  Wafels, netuyas, zonnebrood en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. PBear

  PBear Specialist

  Zoom.earth heb ik op mijn smartphone desktop toegevoegd @Ray. Scherpe afbeelding en om de koers van tyfoons in de toekomst te volgen lijkt die me erg handig.
  Overigens is het me niet gelukt om onze bahay kubo te localiseren. Het huisje is niet groot - het dak meet ca. 8x8m - en staat ergens in een kokospalm plantage, zonder dat er wegen naar toe leiden. Het heeft ook geen officieel adres. Nogal opsec-approved dus :D.
   
  Wafels, Ray en zonnebrood vinden dit leuk.