• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Wist je dit allang, of ga je binnenkort een nieuwe koffer kopen?

  • Jeetje, ik wist niet eens dat er nog mensen waren die dit niet wisten

    Stemmen: 3 50.0%
  • Ja, dit is wel even iets nieuws om over na te denken inderdaad

    Stemmen: 3 50.0%

  • Totaal aantal stemmers
    6

De Bezorgde Burger

Prepper goeroe
Beste mede-preppers (die weleens naar een vliegveld gaan),

Terwijl ik vandaag bezig was met onderzoek voor mijn rugtasreview (nog in de maak), kwam ik een opmerkelijk filmpje tegen over veiligheid van dichtgeritste tassen met slotjes erop. Het blijkt namelijk dat deze in je afwezigheid gemakkelijk geopend kunnen worden met een pen, en daarna weer dichtgemaakt, zonder dat de eigenaar van de tas iets door heeft gehad.

Zie filmpje (vanaf 1:10):


Dit zette mij wel behoorlijk aan het denken over risico's op het vliegveld, zowel over wat er in je tas of koffer gestopt kan zijn zonder dat je het doorhebt ("heeft u deze zelf ingepakt?"), en ook wat eruit gehaald kan zijn zonder dat je het kan zien als ie weer van de bagageband rolt.

Nou is er dus ook wat aan te doen (tot op zekere hoogte), want als je een koffer hebt met een zogenaamd "vast slot" (zie foto), dan kan de rits nog steeds wel op die manier geforceerd worden, maar daarna niet meer terug gesloten worden, en daarmee is de daad dus niet meer sporenvrij. Ik geloof dat deze oplossing in de meeste gevallen afdoende zal zijn, vanwege het fietsenslotprincipe (d.w.z. als je meer/dikkere sloten hebt dan de fietsen er omheen, dan zit je goed).

CyberlitePurple3080105015_macro1.jpg


En bovendien natuurlijk gewoon boerenverstand toepassen: tas nog even controleren en pas afsluiten net voordat je naar de check-in gaat, en de waardevolle dingen die sowieso niet gestolen mogen worden liever bij je houden dan in de ruimbagage laten verdwijnen.

Of, je kan total paranoia gaan, zoals de gast in het volgende filmpje (vanaf 1:17):


Wie van jullie wist dit vanzelfsprekend allang, en indien ja, wat kan men nog meer doen om zich hiertegen te wapenen?

(Mods: als dit niet de goeie forumcategorie is, dan graag even verplaatsen)
 
  • Leuk
Waarderingen: easy

FKAGB

Prepper goeroe
Vroeger, weet niet of het nu nog kan, kon je je tassen op Schiphol laten sealen in plastic. Dan kon er zolang jij de tas nog in bezit had niemand iets toevoegen of wegnemen. Dat gaf een klein beetje extra zekerheid. Nu ga ik al jaren niet meer met het vliegtuig en heb ik die behoefte ook niet, maar als ze willen kunnen ze altijd wel wat in je tas stoppen. Klein sneetje op een moeilijk zichtbare plek en je kunt al een klein pakje naar binnen duwen. Dan hoeft de rits niet eens open.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Ik deed ipv een kabelbinder van dat gekleurde cadeaulint door de oogjes van de ritsen. Voordeel is dat het met een schaar door te knippen is, mocht je geen zakmes bij je hebben. En verder is het erg sterk spul.
Plus, als je tas op de bagageband ligt herken je gelijk jouw tas,...die met die leuke roze linten eraan.

Een sleutelring kan ook, het is even friemelen, maar het kan.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Hoe helpt dat dan tegen de pen-door-je-rits truuk? Of misschien begrijp ik je niet helemaal...
Nee, die pen truuk kan nog steeds, en met een mes een snee maken ook. De geroutineerde boef komt toch wel in je spullen
Maar zomaar even makkelijk openen is lastiger, de gelegenheidsboefjes vinden dit niet leuk.
 

Richard434

Prepper goeroe
Ik was hier van op de hoogte.
Echter zullen smokkelaars niet snel op deze manier iets in je tas doen.
Dit aangezien ze geen controle over jouw koffers hebben en het risico om hun product kwijt te raken hierdoor veel groter is.
De beste truc is zoals @FKAGB al aangeeft om je koffers te sealen met plastic.
Voordelen zijn dat als het plastic kapot is, je meteen naar de douane/politie kan, zonder sporen uit te wissen.
 

petroman

SHTF Expert
De meeste koffers zitten ook bomvol, dus die openen zorgt al voor chaos. En ze zitten tsjokvol.
Folie wrappen kan nog gewoon op schiphol.
 

De Bezorgde Burger

Prepper goeroe
Echter zullen smokkelaars niet snel op deze manier iets in je tas doen, aangezien ze geen controle over jouw koffers hebben.
Dat is helaas niet altijd waar, een aanzienlijk deel van de luchtsmokkel gebeurt juist op zeer gecontroleerde wijze met hulp van medewerkers aan de vertrekkant die de medewerkers aan de aankomstkant inseinen. Lees ook eens het volgende stukje voor een iets ander perspectief: http://www.plasmanadvocaten.com/nieuws/schipholgate
 

De Bezorgde Burger

Prepper goeroe
En ik heb nog een vervolgvraag voor diegenen die vertrouwen op het inwikkelen in plastic: hebben jullie dan ook een methode om te controleren dat het plasticfolie nog hetzelfde is als bij vertrek?
 

pjotr78

Specialist
En ik heb nog een vervolgvraag voor diegenen die vertrouwen op het inwikkelen in plastic: hebben jullie dan ook een methode om te controleren dat het plasticfolie nog hetzelfde is als bij vertrek?
met een permanent marker er iets opzetten in je eigen handschrift lijkt mij een prima optie, kan wat afgesleten zijn, maar wel meteen herkenbaar

GreetZ ,
Pjotr78
 

Niels

Mankinds only hope
Ik heb bewust een harde koffer gekocht. Een dure Samsonite nog wel.
Ook die brug je zo een stukje open om er in te komen. Overal komen ze in.
Dat inshielden lijkt me nog het beste. Wil ik naar Zweden ook doen met de rugzak, maar dat meer in verband met losse delen.
 

FKAGB

Prepper goeroe
Ik heb bewust een harde koffer gekocht. Een dure Samsonite nog wel.
Ook die brug je zo een stukje open om er in te komen. Overal komen ze in.
Dat inshielden lijkt me nog het beste. Wil ik naar Zweden ook doen met de rugzak, maar dat meer in verband met losse delen.
Ik weet niet hoe de situatie in Zweden in, maar ik kon op de terugweg mijn rugzak niet laten sealen. Dat vond ik een minder groot probleem. Ik ga liever het gesprek aan met een Marechaussee dan iemand van de Guardia Civil :). Ik heb wel voor vertrek een rol vershoudfolie gehaald en die om de rugzak gewikkeld. Daarmee was hij in ieder geval niet heel makkelijk te openen en alle losse vakjes zoals de fleshouders waren niet meer toegankelijk. Vershoudfolie is vaak wel lokaal te krijgen.
 

FKAGB

Prepper goeroe
En ik heb nog een vervolgvraag voor diegenen die vertrouwen op het inwikkelen in plastic: hebben jullie dan ook een methode om te controleren dat het plasticfolie nog hetzelfde is als bij vertrek?
Op Schiphol ging mijn rugzak in een behoorlijk groot apparaat. Zoiets als wat ze bij de slager hebben maar dan 30 keer zo groot. Als je tas eenmaal door de douane is ben je daarmee wel safe. Tenzij iemand je tas open maakt, er wat instopt of uithaalt en vervolgens weer terug gaat de vertrekhal in om de tas opnieuw te laten sealen.
 

Changing the Mindset

Last (wo)man standing
Laatst bewerkt:
Bij het uitladen van mijn vliegtuig afgelopen zomer zag ik een tas met gebarsten rits uit het laadruim komen. Cosmetica lag over de band verspreid. Moest ook even bij de tas worden gelegd waarna het geheel werd ingesealed. Was ik even blij met mijn keuze voor een koffer van Samsonite met rubberen rand, vast combinatieslot, stevig kliksloten voor aan de boven en onderzeide die met de hand te vergrendelen zijn voor openspringen. Om de koffer effectief van de band te pakken of om over obstakels te tillen is er naast het combislot een terugverend hengsel geplaatst.

Het in hoogte verstelbare handvat is omwonden met goudkleurig paracord voor herkenbaarheid:D. Die heeft vast niemand:p.
 

zonnebrood

Mankinds only hope
NIET TE OPEN OF TE SNIJDEN.
Rugtassen en draagtassen waar roestvrij in is verwerkt om diefstal van je spullen door opensnijden te voorkomen, opensnijden zou onmogelijk zijn.
Kies voor Pacsafe - Dé Anti-Diefstal Rugzak - ljs.nl‎
Adv.www.ljs.nl/Pacsafe‎070 364 8648


Ik heb er ook over gelezen in: 7e JAARGANG ZOMER 2017 No:02 bladz 60. van Bever.
HOOGWAARDIG MATERIAAL.
Zakkenrollers, opensnijden van tassen, skimmen-het ongewenst scannen van je persoonlijke behoren Pacsave dus tot de verleden tijd.
Om diefstal van de tassen te voorkomen zijn er ook verschillende technieken toe gepast.
Nog meer is te lezen in het boek van Bever.

((((Ik weet dus niet of ik hier meer bij moet zetten, of juist weg laten,,,, maar dan laat een MOT het wel weten))))

Toen ik nog een zonnebroodje was die nog verder afgebakken moest worden, naaiden we altijd kippengaas in de bodem van de rugtassen. Er was destijds een groep zakkenrollers in de stad die wanneer je een lift, bus of metro in/uit stapte ze snel de bodem uit je tas sneden en zo waardevolle spullen opvingen in een grote boodschappen tas.

Ik gebruik overigens om te vliegen een Samsonite koffer of een grote Helly Hansen zeiltas welke we zelf altijd inpakken in huishoud folie.
 
Bovenaan