• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Wat is jou volgende stap?

Harry Nack

Last (wo)man standing
Bijna iedereen heeft nu wel zijn mes filter, rugzak, tent en een beetje voorraad op orde of ziet het als een "on going thing". Stel je hebt dit redelijk op orde. Wat zou jouw volgende stap m.b.t. Preppen voor de toekomst zijn?

Even wat ideeën opratelen.

Meer zelfvoorzienendheid
Consuminderen
Een BOL/BIL (evt buitenland)
Emigreren
Ecologisch leven
Volledig onafhankelijk van energie worden
Een groep gelijkgezinden samenstellen
Met een groep samenleven
Je afzonderen van de maatschappij
Nieuwe mensen overtuigen te preppen
Een lekker drankje in je hangmat uit een kokosnoot drinkend de wereld verbeteren :p
Etc.

Zomaar wat voorbeelden natuurlijk. :fluit:
 

Harry Nack

Last (wo)man standing
Ik zal aftrappen, hoewel de preps een on going thing zijn en ik nog lang niet klaar ben, denk ik na over de volgende stap die ik zou kunnen nemen.

Eén van mijn gedachten is om ergens een flink stuk grond te kopen waarop ik meerdere woonunits/gebouwtjes mag neerzetten. Volledig zelfvoorziening in energie, flinke lap grond om wat te verbouwen en dieren te houden.

Dit zou zijn voor mijn familie en wat prepvrienden. Ik geloof namelijk in samenwerking maar iedereen heeft ook zijn privacy nodig.

Wellicht is het een droom omdat ik in theorie voldoende ruimte heb mijn familie te huisvesten al is dat niet in aparte gebouwtjes.
 

zoompro

Specialist
Ik zou graag off grid willen. De eerste stap is al gemaakt, zonnepanelen en een chargecontroller. Morgen de accu, en dan aansluiten maar!

Het wordt wel een kleine setup, maar ik wil deze in de toekomst uitbouwen. Een grotere accu kost me nog te veel geld, en zo veel ruimte heb ik niet om meer zonnepanelen neer te zetten, ik denk dat ik er net 2 kwijt kan. 2x 180 wattpiek.

Voor nu zullen het wat lampjes zijn, en eventueel het opladen van een telefoon.
Als er interesse is voor een apart topic hierover, en hoe ik het allemaal doe, dan wil ik het best aanmaken.

Verder zou meer ruimte om te preppen wel fijn zijn, zodat ik een grotere voorraad aan kan leggen.

Een jeep Cherokee lijkt me ook wel wat, ach je moet wat te dromen hebben toch?
 

InfernoSis

Diehard Prepper
Een volgende stap is om zeker de voedsel- en waterpreps nog verder uit te bouwen.

Ook de tuin van het huis moet aangelegd worden (daar ben ik aan bezig). Ik wil vooral planten die jaar na jaar blijven opbrengen. Dus vooral bessen, noten en fruitbomen.

En ja, meer zelfvoorzienend zijn is wel een droom voor velen zeker. We hebben een groot stuk veld gekocht (in België), een huisje op laten bouwen, en dat dan dus ook verder uitbouwen. En vooral daar veel bomen en struiken planten.
 

martin

Mankinds only hope
Wat zou jouw volgende stap m.b.t. Preppen voor de toekomst zijn?

Eerst mijn verhuizing daadwerkelijk uitvoeren (ben al 1 jaar bezig)
Hierna moet ik enkele zaken opnieuw gaan uitvoeren zoals het terugdringen van mijn maandlasten (zonnepanelen/zonneboiler/pelletkachel)
Voorraad herzien , maar ik moet ondertussen ook gaan nadenken hoe ik een mix kan maken tussen Nederland en Spanje.
En hoe afhankelijk ben ik straks als ik (nog) ouder ben en moet me realiseren dat ik sommige zaken zal moeten uitbesteden omdat ik fysiek gezien geen 20 meer ben?

Ik probeer het de komende jaren wat kleinschalig te houden.
Ik hoef me in ieder geval niet te vervelen want ik zal op bepaalde punten opnieuw moeten beginnen met moestuin/kippen/energie/waterput.

Maar die suggestie van die hangmat ga ik zeker proberen op te volgen.
 

Rataplan

Mankinds only hope
Op mijn lijst staan nog 101 projectjes die ik wil uitvoeren. Alleen mijn body denk er anders over. Zelfs deze middag nog waren 3 hamerslagen teveel. Wel kon ik het uitschreeuwen van de pijn in mijn elleboog.
Ik ga alvast 2 palmbomen planten om die hangmat te spannen. Zal nog wel even duren voor er kokosnoten aan groeien.

Amai.....Waarom slaat u zichzelf met een hamer op uw elleboog?;)
 

Highway

Last (wo)man standing
Laatst bewerkt:
Sinds het moment dat preppen een basis houding is geworden: meer onafhankelijk, meer zelfstandig, meer verantwoordelijkheid nemen, meer bewustzijn en meer op je-zelf-vertrouwen, en ga zo maar door... is de volgende stap: leven!

Wat er ook gebeuren zal, ik heb naar beste inzicht, naar beste mogelijkheid en naar beste kunnen mezelf voorbereid zodat ik nu onbezorgd kan leven... en dat was precies waarom ik hier ben: om te leven :thumbsup:

 

Lai

Prepper goeroe
Zorgen dat mijn camper eindelijk eens afkomt inc zonnepanelen en toebehoren. (lig dik 2 jaar achter op het plan) Daar in kan ik dan behoorlijk zelfvoorzienend in wonen. Straks dan gas vrij, eigen water zuivering, eigen energie opwekken.
Verder minimaliseren. Niet alles past in campert :(
Emigreren naar zweden staat nog steeds boven aan mijn lijstje. Misschien eerst een stuk grond daar kopen met hutje. (ouders weten er nog eentje bij hun in de buurt, helemaal basic :thumbsup:)
Verder ontwikkelen/leren van het sjamanisme/ kruiden geneeskunde en meer leren over wat er allemaal eetbaar is uit moedertje natuur.
 

joepmeloen

Prepper goeroe
Ik hoor steeds van meer mensen dat ze richting zweden gaan / willen ook van mensen van wie ik t niet zou verwachten... mis ik soms iets?

Back ontopic:
Als je alles voor elkaar denkt te hebben. Doe dan twee weken net alsof je in je eigen verzonnen doomsenario zit en merk hoe dat gaat en of je nog wat mist in je preps.
Zodra je iets mist of merkt dat het niet lukt, meteen stoppen. Je handel en kennis aanpassen verbreden en opnieuw twee weken te trotseren.
Ik zeg 2 weken: langer kan ik helaas nooit vrij krijgen van de baas.
 

Niels

Mankinds only hope
Zweden omdat het een mooi land in. Als prep wil ik er niet naartoe, hoe jammer ik het ook vind.
Ze schaffen contant geld af, dat is eigenlijk al 1.
 

Sun Beh Nim

Last (wo)man standing
Na een jaar vol met andere zaken, ben ik weer lekker bezig met Preppen, hoofdzakelijk het verfijnen van alles dat al in plaats is, ben ook begonnen met het verbeteren van m'n fysiek (heb ik het afgelopen jaar laten versloffen).

Planning is een verbeterde conditie en 10 kilo afvallen, doe nu 3 x in de week hardlopen, het is erg zwaar, maar ik verwacht elke week een kleine verbetering.

Zit nu al beter in m'n vel, gewoon door het gevoel eindelijk weer bezig te zijn.

Voorwaarts:cool:
 
Bovenaan