Ik schat dat we nu een halve liter melk per dag gebruiken. Ik heb nog niet havermout zonder melk geprobeerd. Lijkt mij erg waterig. Pap lijkt mij wat makkelijker klaar te maken dan een brood te bakken als we het over SHTF hebben.
Zou je pannekoeken zonder melk maken, heb je weer speciale pannekoekmix nodig waar melkpoeder in zit, neem ik aan.
Als je een waterzuiverings apparaat en/of tabletten hebt, kun je van elk water iets drinkbaars maken, toch?
Natuurlijk smaakt pannenkoek en havermout anders met water. Maar het kan prima. In havermout doe ik stukjes tuttifrutti, geeft gelijk een zoet smaak. Rozijnen kan ook. En inderdaad, het scheelt een hoop stookkosten als je pap maakt ipv brood, het scheelt ook beleg. Goed opgemerkt.
Vergeet ook niet dat we het hebben over een SHTF situatie, als het een langdurige situatie is, zou je dan nóg die halve liter melk moeten gebruiken? Dat was eigenlijk de gedachte die ik mee wil geven. Veel preppers hebben het ook over op rantsoen gaan als er een SHTF is. Bedenk eens hoe dat voor jullie zou zijn, wat wel, wat niet, twee maaltijden per dag, voeding die vult en genoeg voedingstoffen heeft, welk lekkers ga je missen, welke gewone dingen zijn niet meer te krijgen, test het ook eens een week uit om erachter te komen waar de valkuilen zitten.
Pannenkoekenmeel uit de winkel die je aan kan maken met water zou ik zeker niet preppen, tenzij een enkel pak wat je regelmatig rouleert. Door allerlei toevoegingen bederft die mix snel (dat geldt voor alles, hoe meer er aan een puur product is toegevoegd, hoe meer kans op bederf) Ik herinner me nog iemand die eerst 100 pakken ofzo kocht en daarna zei dat hij wel zou rouleren...qua rouleren zou hij om de dag pannenkoeken moeten eten