• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Hongerige buren, wat doe je er tegen tijdens SHTF?

zanzarra

Senior Prepper
Mijn buren houden van blowen, coke snuiven en zitten heel de dag met een uitkering op hun reet :(

Maar: ja, mijn beeld is wel veranderd. Ik ga inderdaad toch eens kijken of ik niet al een klein groepje van bekenden zo ver kan krijgen dat ze ook wat extra’s in huis halen. Just in case.




Grtz,

Zoom
je zal versteld staan wat dat soort mensen aan ideeen hebben om aan eten te komen, ivm nooit genoeg geld voor hun hobbie
 

hilveramazon55

Elementary prepper
Deze vraagstelling (wat doe je met de hongerige buren/buurt-stadgenoten) is natuurlijk het meest essentiële topic dat alle
preppers bezighoudt. Je zelf voorbereiden is niet zo lastig. Wel wat je doet als mensen rondom je ziek worden of verhongeren.
Dat maakt preppen ook in principe zo lastig. Persoonlijk denk ik dat je ondanks je ferme start attitude al heel snel 'breekt'.
Je laat simpelweg je medemens niet in de steek, dan kan je niet, daar ben je mens voor. Hooguit is je prep voorraad en prep
kennis goed om het als groep wat langer uit te houden.
 

zoompro

Specialist
Lijkt mij ook verstandiger.
Al moet ik wel zeggen dat ik wel selectief zal helpen. Niet iedereen wordt geholpen. Maar mensen die zelf wat aan kunnen leveren qua kennis/materialen en ook bij willen dragen aan het geheel zijn van harte welkom.
 
D

Deleted member 2138

Gast
Ik zou zelf zeer selectief zijn in wie ik help. Redelijk aangewezen op ons eigen maar uiteraard zal ik (gematigd, ook om niet de indruk te wekken dat we veel hebben) een ander selectief helpen. Vooral als er een functie in zit en ik het kwijt kan.

Echter puntje bij paaltje kan ik op de meeste ('bekende') in de buurt nergens van op aan. Wel een paar opties binnen 50m waar ik wat mee kan. (1 ervan zal op termijn verkassen/groeperen als het erg genoeg is/gaat worden, optie is dan om mee te gaan).

Uiteindelijk is smijten met hulpmiddelen ook aandacht vestigen op jezelf voor eventueel minder nette gasten. In onze buurt is dat niet heel handig, te veel labiele geesten hier.

Ik ben best behulpzaam en de moeilijkste niet maar uiteindelijk kies ik voor mijn 'eigen' mensen.
 

Native

Prepper
Persoonlijk denk ik dat bij een SHTF situatie men geen schijn van kans maakt met een bug-in in een (grote) stad. Kan me haast niet anders voorstellen dat grote gewapende groepen huis na huis doorzoeken op jacht naar eten/handelswaar enzovoort. Ik zou als eerste bij een SHTF scenario zo ver mogelijk bij de mensenmassa's vandaan bewegen. (daar zijn waar niemand wilt zijn)
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Persoonlijk denk ik dat bij een SHTF situatie men geen schijn van kans maakt met een bug-in in een (grote) stad. Kan me haast niet anders voorstellen dat grote gewapende groepen huis na huis doorzoeken op jacht naar eten/handelswaar enzovoort.
Je persoonlijke gedachte, is dat gebaseerd op films of feiten?
Ik ga niet uit van filmscripts. Dat is de reden dat ik vaak en al heel lang over Venezuela post.Je kan zien wat er gebeurt in een SHTF die lang duurt. Met grote groepen winkels plunderen, ja, auto's werden gestolen, maar plunderaars die huis na huis plunderen, nee. Wel zijn de rijke buurten gevoeliger voor inbraak, maar dat waren ze al, daarom hebben ze ook hekken en wonen de rijken vaak in compounds met bewaking.
In de stad zelf werken mensen samen aan buurtmoestuintjes(tegen de oogst mét bewaking)ze proberen het dagelijks leven zoveel mogelijk door te laten gaan,school enzo.

Nog even over films. Verdrinking ziet er bij lange na niet uit zoals we dat kennen uit films: dramatisch, wuivende armen, ploeteren in het water, schreeuwen van degene in nood. Iemand die verdrinkt doet dat doorgaans stil, zonder grootse gebaren en snel: in 20 seconden. link
Gevaarlijk om je op film te baseren,je herkent een verdrinking niet als het naast je gebeurt. Liefhebbers van SHTF films zouden bewust moeten zijn dat films gemaakt worden om geld aan te verdienen, commercieel vermaak. Een prepper zou zich ook moeten trainen in het kunnen onderscheiden van echt en onrealistisch en vals. Met films, met nieuws, met informatie en zelfs met vrienden.
 
V

Verwijderd lid 482

Gast
Ik zou als eerste bij een SHTF scenario zo ver mogelijk bij de mensenmassa's vandaan bewegen. (daar zijn waar niemand wilt zijn)


In het engels, maar over bugout en wat mensen verwachten maar er niet is. let even op wat de reaktie is bij 1.18 minut. Gewoon even terug in de realiteit.
 

petroman

SHTF Expert
Persoonlijk denk ik dat bij een SHTF situatie men geen schijn van kans maakt met een bug-in in een (grote) stad. Kan me haast niet anders voorstellen dat grote gewapende groepen huis na huis doorzoeken op jacht naar eten/handelswaar enzovoort. Ik zou als eerste bij een SHTF scenario zo ver mogelijk bij de mensenmassa's vandaan bewegen. (daar zijn waar niemand wilt zijn)

Ik denk dat wijken als Duindorp, de schilderswijk etc. aardig saamhorig worden.
 

Native

Prepper
@Stuudje ik heb geen tv, kijk geen films en volg geen series. Heb daarentegen wél bij het Korps Mariniers gediend en ben gediplomeerd Hike en Survivalinstructeur met veel wilderniservaring. Met name in Arctische omstandigheden. Voelde door jouw aanname de behoefte me toch een beetje te verdedigen. Dat gezegd hebbende denk ik dat je wellicht een punt hebt wat samenwerken betreft.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
@Native, uitleg en wat meer kennis over wie je bent is fijn, verdedigen is niet nodig hoor.Met jouw kennis en ervaring zal je een eind komen! Poeh, ben beetje jaloers.
Ik wilde het toch even gezegd hebben omdat er ook heel veel meelezers zijn, soms hele jonge mensen die nog veel moeten leren, of hele naïeve mensen, die wél uitgaan van filmscripts.
 
Als echt de SHTF uitbreekt, dan ben ik bang dat ik persoonlijk niet anders kan dan plunderen/roven. Heb 2 chronische zieke kinderen, en heb daar medicijnen voor nodig. Dit kan ik helaas niet hamsteren, dus zal wel moeten pakken uit een apotheek/ziekenhuis. Aangezien ik ook gewoon wil overleven, zal ik ALLES doen om dit te bereiken. Dus film scene of niet, denk toch echt dat het een heel reëel beeld is.. Dus denk dat je wapens nodig hebt, of idd het bos in moet vertrekken...
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Eerlijke reactie, en een van wanhoop. Ik denk dat je weinig medicijnen voor chronisch zieken bij gewone mensen thuis zal vinden. Misschien beter om uit te zoeken waar het medicijndepot is.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Een depot/groothandel levert aan apotheek...
Er zijn op dit moment plannen om een grotere voorraad medicijnen aan te leggen, de zogenaamde ijzeren voorraad, omdat er regelmatig/te vaak voorkomt dat medicijnen niet leverbaar zijn. Er moet een voorraad van vijf maanden opgebouwd worden van tevoren vastgestelde medicatie. link
Patiënten krijgen een afgepaste hoeveelheid mee, steeds vaker steeds minder, om zo verspilling te voorkomen.
 

petroman

SHTF Expert
Dat is niet het antwoord.
Joog schrijft dat hij niet kan hamsteren, mijn vraag is dus warom niet ?
Dat kan distributie zijn maar hoeft niet.
 
Bovenaan