Hoe zit dat toch met bemesten…

Discussie in 'Tuinieren' gestart door phtvs, 24 juni 2016.

 1. Jabo

  Jabo Elementary prepper

  Ik kom het hiet niet tegen, maar zijn jullie bekend met bokashi van Tiruo Higa
  Is geweldig spul en heeft vele vele toepassingen ook voor menselijke consumptie als een van de producten.
  Je kan ook er geweldige permacultuur mee doen omdat het briljante van dit spul is dat het ieder uur de bacterieen vermenigvuldigd.
   
 2. Postbezorger

  Postbezorger Senior Prepper

  Dat valt niet te controleren tenzij jij precies weet welke grondstoffen in het medicijn zijn gebruikt. Dat is het grote probleem achter het gebruik van dierlijke uitwerpselen. Ik las ergens dat jij bijvoorbeeld de mest kan gebruiken om grond vruchtbaar te maken en dan het eerste jaar met rust te laten zodat onkruid en het weer eventuele aanwezigheid van reststoffen flink kan verminderen.

  Sowieso compost maken voor sier- en geurplanten. Voor de moestuin is ook prima. Eigenlijk van de enige huisdieren zijn de hond en kat waarvan men het afraad om de uitwerpselen te gebruiken voor compost in eetbare gewassen. Voordeel omdat het uw konijnen zijn, heeft u ook controle op wat er aan eventuele medicatie is toegediend (of niet). Misschien een leuk projectje om uit te zoeken, welke stoffen er in veel gebruikt konijnen medicatie zit en wat er voor nodig is dit op te lossen.
   
  frans81 vindt dit leuk.
 3. frans81

  frans81 SHTF Expert


  Ik / wij gebruiken tot nu toe geen medicatie . Ze krijgen de brokken en de Fibermix van Havens en groenvoer. En ik hoop echt dat medicatie een konijnenleventje lang niet nodig zal zijn .