• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.
Status
Niet open voor verdere reacties.

phtvs

Sysop
Admin
Laatst bewerkt:
Visie/Gouden Regel:

Wij willen een virtuele plek bieden voor iedereen die zich bezig houdt met 'Preppen'. Het woord 'preppen' komt van het Engelse 'prepare', voorbereiden.
Een begrip wat zeer veel onderwerpen bevat. Of je nu je voorbereidt op het tijdelijk niet beschikbaar zijn van elektriciteit, water, gas, de supermarkt, het uitvallen van de pinautomaten door lokale incidenten en rampen (zoals inmiddels ook geadviseerd door de overheid) of je gelooft dat de hele (wereld) maatschappij afstevent op een complete ineenstorting en je geheel voor jezelf moet zorgen.

Zelf(samen)voorzienend zijn, doe het zelf, survival, bushcraft, voedsel verbouwen, medische kennis, tactieken, etc, we zijn hier om van elkaar te leren en contacten te leggen.

Ga fatsoenlijk om met andere forumleden en respecteer dat meningen vaak verschillen. Deel je informatie en laat een ander vrij in zijn of haar keuze. Grof taalgebruik, op de man spelen, is niet toegestaan.

Wij vragen begrip voor het feit dat niet ieder prepper gerelateerd onderwerp hier besproken wordt, zie bv. forumregel over vuurwapens en andere in NL verboden wapens voor niet vergunninghouders.

Ieder forum heeft zo zijn gebruiken, lees jezelf in en vraag leden of het beheer om hulp. Het beheer behoudt te allen tijde het recht om posts, topics of gebruikers te verwijderen die ons inziens onze visie niet ondersteunen.

Mvgr,
De Beheerders.


Forumregels:

Topic starter verantwoordelijk voor de forum thread:

Als een gebruiker een topic opent (Topic Starter, TS) in het forum is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in dit topic. Het openen van een topic brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee dat er vanuit de TS ook gestuurd kan en mag worden. TS kan de moderators verzoeken het topic te sluiten of off-topic reacties eruit te verwijderen. Uiteraard zullen moderators ook optreden waar nodig. TS mag altijd advies inwinnen en hulp vragen aan de beheerders hiervoor. Er staan geen straffen op maar willen de gebruikers erop wijzen dat dit zal bijdragen aan een overzichtelijker forum waar de kennis nog beter gevonden gaat worden.

Vergeet bij het openen van een nieuw topic niet om 'tags' toe te voegen, kernwoorden die het topic typeren en nodig zijn voor de zoekfunctie. Besteed aandacht aan je nieuwe topic, het forum is geen chatbox. Graag iets meer inhoud dan alleen: "Wat is het beste .... voor een prepper".

Citeren:
De grens tussen citeren en copyrightschending is helaas vaag. Daarom wordt op dit forum tot maximaal één alinea geciteerd van het originele bericht, met een deeplink naar het oorspronkelijke bericht. Dit geldt ook voor teksten zonder copyright. Een combinatie van een stukje quoten (maximaal 1 alinea dus) en de rest samenvatting/toelichting in je eigen woorden is tevens toegestaan.
Bij overtreding hiervan zullen moderators zelf naar eigen inzicht citaten inkorten.

Copyright:
Leden mogen geen gegevens op het forum zetten met copyrights. Wil je zoiets plaatsen zorg er dan voor dat je hiervoor toestemming hebt van de recht hebbende of plaats inhoud waar geen rechten op berusten. Bij twijfel dus niet posten. Het plaatsen van links/verwijzingen naar illegale downloads is tevens niet toegestaan.

Link dumping:
Bij het plaatsen van een externe link is een beschrijving verplicht. Mensen moeten a.d.h.v. de beschrijving kunnen kiezen of ze wel of niet de link aanklikken. Enige uitleg waarom de informatie uit de link interessant is voor preppers om te lezen, of bv. één alinea citeren uit de link die duidelijk maakt waar de link over gaat. Uitzonderingen zijn de chat, het topic "Humor" en het topic "Muziek die je wilt delen".

Off-topic posts:
Off-topic posts worden hooguit gedoogd. Het is aan het humeur en de smaak van de dienstdoende beheerders of deze blijven staan. Begrijpelijk zal in het News Only subforum hier streng op gemodereerd worden, in de Koffie Corner wordt meer gedoogd.

Chatbox:
In de chatbox zijn wel discussies over het nieuws, complotten, maatschappelijke en politieke kwesties toegestaan, uiteraard gelden hier ook de forumregels, behalve de regel over link dumping.

Marktplaats:
Voor het gebruik van 'marktplaats' op Preppers-Shelter.nl gelden enkele regels:

Je moet minimaal drie weken lid zijn voordat je iets mag verkopen of zoeken op onze Marktplaats.

Zorg dat de volgende punten aan bod komen in je topic:
  • Altijd een duidelijke omschrijving.
  • Zet 'Gezocht' in de titel als je iets zoekt.
  • Geef aan wat je er voor terug wilt. (Vraagprijs, bieden vanaf,ruilen, etc.)
  • Zorg voor ‘echte’ foto’s van het, door jou aangeboden product.
  • Meld bij een moderator of in je topic, dat je product verkocht is, en het topic op slot kan.
Het forum beheer / Preppers-Shelter.nl is op geen enkele wijze aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de verkoop van de aangeboden spullen, afhandeling, gemaakte afspraken, etc.

Succes met de verkoop!

interviews, journalist of student?
Wil jij in contact treden met preppers voor tv/radio/krant/tijdschrift/afstudeerproject/etc? Allereerst dank voor je interesse, want wij stellen publiciteit zeker op prijs: immers hoe meer mensen 'prepared' zijn, hoe beter men zich redt als de SHTF. Maar: de meeste preppers zijn terughoudend als het om media gaat, vooral foto/film. Privacy, zeg maar. Wees daar op voorbereid.
Wij willen graag dat je vooraf even in contact treedt met de contact personen zodat we kunnen overleggen over de beste wijze van het plaatsen van je oproep. Contact personen zijn @phtvs @Stuudje
(klik op één van de namen en kies dan voor 'Start een conversatie')


Strafbare feiten:
Elk lid dat zich niet aan het wetboek van strafrecht houdt en uitspraken doet die bijvoorbeeld discriminerend zijn of mensen opzet tegen elkaar of uitspraken doet die strafbaar zijn (art 46 wetboek van strafrecht) zullen worden verwijderd van het forum.
Het aanbieden van, vragen om, gestolen en/of anderszins wettelijk beschermd of illegaal verkregen of verkrijgbaar materiaal is hier niet toegestaan.
Het is tevens niet toegestaan om naar websites te verwijzen waar illegale zaken worden aangeboden of linken naar illegale inhoud zoals torrents, films, muziek, etc.

Wapens:
Het bespreken van vuurwapens, of andere wapens die verboden zijn door de Nederlandse wetgeving om te bezitten zonder vergunning, staan wij niet toe.

Zelfverdediging en Persoonlijke bescherming:
Zelfverdediging mag besproken worden, vechtsporten, gebruik van een kobutan, geen probleem. De grenzen zijn hier onduidelijk, binnen de Nederlandse wetgeving wordt alles wat tegen mensen wordt ingezet gezien als 'verboden wapen'. Dit subforum is voorbehouden aan mensen die zich bewust zijn van de grenzen. Het beheer behoudt het recht om zonder opgaaf van reden zaken te verwijderen die ons inziens ongepast zijn. Denk hierbij bv. aan geïmproviseerde chemische wapens, we zitten bv. niet te wachten op discussies over hoe je accuzuur efficiënt kunt gebruiken tegen mensen. Hierbij houdt het beheer het recht zaken te verwijderen die naar onze mening ongepast zijn.

Jagen, vissen, vallen, luchtbuksen, hand- en kruisbogen:
Zolang de Nederlandse wetgeving geldt, valt het verkrijgen van (het meeste) dierlijk voedsel uit de natuur onder stropen. Luchtbuksen, bogen en kruisbogen, zijn legaal in Nederland. Topics over specificaties, zuiverheid, ervaringen, mods, sport etc, toegestaan. Dit subforum is voorbehouden aan mensen die zich bewust zijn van de grenzen. Toegang wordt onttrokken zodra het de kant van inzetbaarheid (ook in een SHTF) tegen mensen op gaat. Uiteraard is schieten op een dier nooit toegestaan, ook niet op je eigen terrein en ook niet als het ongedierte betreft die je normaal wel met bijvoorbeeld gif mag verdelgen.
Denk aan de technieken uit de SAS Survival Guide (vallen en strikken), vissen met zetlijntjes, wildsporen, etc. Ook hierbij houdt het beheer het recht zaken te verwijderen die naar onze mening ongepast zijn.

Commerciële inhoud:
Het direct zonder toestemming plaatsen van commerciële berichten is niet toegestaan op www.preppers-shelter.nl. Hiervoor dient eerst contact te worden opgenomen met één van de administrators. Eventuele commerciële berichten worden zonder pardon of waarschuwing verwijderd. Indien geplaatst door een “first time” poster zal tevens zijn/haar account zonder waarschuwing direct worden verwijderd. Dus ook geen reclame in nicknames, onderschriften, profiel berichten, avatars, of verborgen links. Wij zijn non-profit en promoten niemand behalve preppen in het algemeen . Wil je leden van dit forum producten tot beschikking stellen om te testen/reviewen, mail support@preppers-shelter.nl of pb een van de admins.
Onder commerciële berichten verstaan wij elke link naar een site waar een webshop aanhangt of waar een KVK-nummer op rust, beiden voor eigen (geldelijk) belang, en/of links naar sites en forums die ons inziens dezelfde doelgroep hebben.

Het linken door leden zonder commercieel belang, naar een winkel waar een product gekocht is, of kan worden is wel toegestaan.

Kritiek op het beheer:
Vind je dat een maatregel/waarschuwing onterecht was? Heb je suggesties/problemen met de regels? Het is niet toegestaan dit op het forum zelf te gaan bespreken om te kijken hoeveel steun je kunt krijgen voor je argumenten. Stuur een suggestie, opmerking of onvrede over een maatregel in een privé bericht naar een beheerder, of naar support@preppers-shelter.nl. Niemand acteert alleen, de beheerders acteren als team. Nog steeds ontevreden? Uiteindelijk beslissen de administrators, meer beroep is niet mogelijk en met hun beslissing zal je het moeten doen.

Religie en 'Stokpaardjes':
Uit het verleden is gebleken dat een discussie over religie nooit een goede afloop genoten heeft, discussies over religie staan we dan ook niet toe. Ook kan het beheer je aanspreken over je stokpaardjes, wat dat ook is. Ben je bv. veganist helemaal prima, maar bij ieder gepost recept opmerken dat vlees niet noodzakelijk is wordt niet gewaardeerd.

Anti/Pro Rusland, EU, Oekraïne, Israël, Gaza, overheid enz.
Discussies hierover staan we nog maar beperkt toe omdat het de sfeer op het forum flink kan verpesten. Het heeft geen enkele zin om steeds maar weer te roepen dat naar jou mening de overheid niet deugt, de oorlog in Oekraïne door de VS en de EU is veroorzaakt, Rusland de agressor is en Israël genocide pleegt. Prima dat er topics over deze onderwerpen bestaan, maar beperk je in die discussies tot de actuele ontwikkelingen en laat je stokpaardjes op stal. Wij hoeven en kunnen hier de problemen in de wereld niet op te lossen. Heb je een geweldig idee om wereldproblemen op te lossen, ga de politiek in en leef je uit.

Erotiek
Afbeeldingen, teksten en- of filmpjes met erotisch materiaal of naakte personen mogen niet gepost worden. Naast dat niet iedereen ervan gediend is komen er ook (kleine) kinderen op ons forum. Posts met zulke inhoud worden door het beheer zonder voorafgaande waarschuwing verwijderd.

Bij overtreding van de forumregels kunnen beheerders je post verwijderen of je via privé bericht verzoeken e.e.a. aan te passen en eventueel waarschuwingen uit delen die kunnen leiden tot het niet meer kunnen posten, tijdelijke of zelfs permanente ban.

Algemene voorwaarden/disclaimer:


- Voor het aanmaken van een account is een (permanent) geldig email adres nodig. Hier zal je ook een activatie email ontvangen (controleer uw spam map indien deze niet in uw inbox aankomt).

- Dubbele accounts zijn niet toegestaan (één dezelfde persoon met twee accounts) en wordt gecontroleerd. Tijdelijk kan het recht op posten op dit forum worden ingetrokken indien we via een privé bericht of email om verduidelijking vragen over je account(s).

- Preppers-shelter doet zijn best om de privacy van gebruikers te waarborgen, maar kunnen dit nimmer garanderen. Dat geldt eigenlijk in zijn algemeenheid op internet: Je laat meer sporen achter dan je waarschijnlijk zelf beseft. Wees zelf daarom ook voorzichtig en terughoudend met gegevens over jezelf plaatsen. Denk aan je OPSEC. Door je aan te melden op dit forum is het registratie email adres en je IP adres bekend bij de administrators. Gebruikers die op dit forum handelingen verrichten met als doel gegevens van anderen te achterhalen, welke zij niet zelf vrijwillig en opzettelijk hebben vrijgegeven - zoals het posten van al dan niet zichtbare web bugs om bijvoorbeeld IP-adressen te achterhalen, worden per direct geband.

- Alle bijdragen op dit forum maak je vrijwillig en kunnen geen rechten aan ontleend worden. Je verleent ons een permanente, onherroepelijke, onbeperkte licentie voor het gebruiken, publiceren, of opnieuw publiceren van je inhoud. Nieuwe topics verschijnen bv. ook op ons twitter account. Je behoudt de auteursrechten over de inhoud behoudens de Nederlandse wet.

- Vertrek je van het forum? Je posts blijven gewoon staan, bij het verwijderen van je account wordt alle persoonlijke data verwijderd, privé berichten, IP-adres, emailadres, in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving.
Na opheffen account een nieuw account aanmaken is enkel toegestaan met toestemming van de administrators, dus stuur een email naar de beheerders,support@preppers-shelter.nl
Eerder een ban gekregen en achteraf spijt? Helaas, wie eenmaal een ban heeft gekregen is niet opnieuw welkom als member en stiekem een nieuw account aanmaken is dan ook niet toegestaan en levert je meteen een IP-ban op, waardoor meelezen als gast ook niet meer mogelijk is. (als je niet al meteen een IP-ban hebt gekregen)

- Een gebruiker mag geen auteursrechtelijk beschermde werken of andere in deze website opgeslagen informatie openbaar maken, of verveelvoudigen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders of eigenaren van die inhoud (ook niet via een eigen netwerk).

-Zijn er afbeeldingen of teksten op Preppers-shelter.nl geplaatst waar auteursrechten of gebruiksrechten op van toepassing kunnen zijn, dan zullen rechten blijven toebehoren aan de originele auteur/eigenaar. Vermeend rechthebbenden zich kunnen melden bij support@preppers-shelter.nl, waarna we direct en adequaat zullen reageren. Voor de leden gelden hierin uiteraard de regels inzake copyright en citaten ook. Dus het is verboden om zonder toestemming van de rechthebbenden afbeeldingen en teksten te plaatsen.

- Preppers-shelter.nl maakt gebruik van cookies (wetgeving juni 2012) om de inlog gegevens, ongelezen berichten en de statistieken bij te houden. De website maakt geen gebruik van tracking cookies of andere soorten cookies waarvoor u als bezoeker toestemming moet geven. Eventueel kunt u het gebruik van cookies in uw webbrowser uitschakelen of deze verwijderen. Hiervoor bezoekt u het beste de website van de makers van uw browser.

- We streven naar continuïteit door meerdere administrators en moderators aan te stellen, hierdoor zal het wegvallen van enkele administrator of moderator geen einde van het forum zijn. Het forum, met alle inhoud, gebruikers en informatie, de ten naam stelling, kan echter noodgedwongen moeten over gaan op een andere persoon.

- Het is een groot goed dat we in ons land een wet hebben waarin de Vrijheid van Meningsuiting door de Staat geregeld is. Fantastisch! Maar hier op het forum gelden onze huisregels, dus onze Forumregels. En ja, dat recht hebben wij, want wij zijn niet de Staat. Daarin bepalen wij als beheerder wat wel en niet toegestaan/gewenst/acceptabel is. Wij mogen en zullen berichten of zelfs een gebruiker verwijderen als diens bijdragen ons niet aanstaan. Vrijheid van meningsuiting betekent vooral dat de Staat je niet mag verbieden zelf een eigen site op te zetten om je mening te ventileren, mits niet in strijd met andere wetten. Succes!

- Preppers-shelter.nl sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website, het gebruik van informatie die door middel van deze website is verkregen of de tijdelijke onmogelijkheid om deze website te kunnen raadplegen.

- Deze regels en voorwaarden kunnen op elk moment worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. In de praktijk zal er meestal een mededeling op het forum geplaatst worden.

Indien je niet akkoord gaat hiermee, gelieve dan niet te registreren of gebruik te maken van dit forum.
Als je je account wenst te sluiten, neem dan contact met ons op, via een privé bericht naar een administrator of email naar support@preppers-shelter.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan