Journalist zoekt prepper [plaats hier je oproep]

Discussie in 'Preppers in de Media' gestart door phtvs, 5 januari 2016.

 1. phtvs

  phtvs Mankinds only hope Admin

  Omdat we regelmatig verzoeken van journalisten krijgen die in contact willen komen met members van dit forum, hebben we besloten alle oproepen te bundelen in deze thread.

  Oproepen mogen uitsluitend geplaatst worden NA toestemming van het forum beheer!

  Zie: https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/wil-je-een-oproep-plaatsen-lees-dit-eerst.231/


  Vermeld in je bericht duidelijk je vraag en motivatie voor wat je zoekt en waarom. Je mag je oproep eenmalig plaatsen. Geef in je post duidelijk je contactgegevens aan.
   
  Laatst bewerkt: 6 maart 2017
  J.J en JamHard vinden dit leuk.
 2. Elodie

  Elodie Prepper

  Beste forumleden,

  Voor een artikel in PZC (Provinciale Zeeuwse Courant) ben ik op zoek naar een Zeeuwse prepper. Het lijkt me mooi om je interviewen over wat je drijft, wat voor spullen je hebt, waar je allemaal aan hebt gedacht 'voor het geval dat' en wat voor tips je andere Zeeuwen nog wilt meegeven. Mooi zou natuurlijk zijn als we dat kunnen combineren met Zeeuwse bedreigingen, zoals de kerncentrales en het water. Maar dat laatste is geen must. Ik ga in ieder geval helemaal open het interview in en hoop dat degene die mij te woord wil staan, mij alles kan vertellen over het preppen.

  Geïnteresseerden kunnen mij een PM of e-mail sturen, e.kint@pzc.nl.

  Met vriendelijke groet,
  Elodie

  (Ik heb toestemming gekregen van een beheerder om deze oproep te plaatsen)
   
  phtvs vindt dit leuk.
 3. Elodie

  Elodie Prepper

  Mochten er nog Zeeuwen zijn, die meer over het preppen willen vertellen voor een artikel in PZC. Mijn oproep geldt nog steeds! :) e.kint@pzc.nl of PM.
   
 4. Amazing Dree

  Amazing Dree Survivor

  Eventueel zou ik je wel te woord willen staan, een interview geef ik onder bepaalde voorwaarden.
  Ben al eerder geïnterviewd door het blad van De Zeeuwse Stromen, wat je misschien eerst even zou kunnen lezen.
   
 5. Elodie

  Elodie Prepper

  Hallo Amazing Dree, bedankt voor je reactie! Ik probeer je even een PM te sturen.
   
 6. Rijco

  Rijco Prepper

  Goedemiddag,

  Mijn naam is Rijco van Egdom en ik werk als redacteur bij de Buitendienst. De Buitendienst is een jeugdprogramma van de NTR voor kijkers van 8 tot 88 jaar dat elke vrijdag om 17.40 uur op NPO3 wordt uitgezonden. Elke week kijken er ongeveer 400.000 (tv en internet) kinderen naar ons programma. We vinden het belangrijk dat de onderwerpen maatschappelijk gestoeld zijn en kinderen aan het denken zetten, maar altijd wel met de nodige dosis humor. Zo hebben we onder andere een aflevering gemaakt over of we wel of niet dieren moeten opsluiten voor ons plezier zoals in dierentuinen (link). Kijk voor meer informatie op onze site: http://www.zapp.nl/debuitendienst

  Ik ben momenteel bezig met ons nieuwe seizoen. Het lijkt mij heel tof om een aflevering te maken over preppen. Ik wil dit eigenlijk koppelen aan overstromingen in Nederland. Dus de aflevering bestaat uit de ene kant over hoe groot de kans is dat er een overstroming komt en wat moeten we dan doen. Daarvoor gaan we onder andere bij de Deltagoot filmen waar ze dijken testen. Aan de andere kant wil ik een leuke, enthousiaste prepper laten zien die kan vertellen wat hij/zij doet en waarom. Een onderliggende gedachte is dat ik wil laten zien dat preppen (in zekere mate) slim is maar ook erg duurzaam (zelf verbouwen etc.)

  Ik ben dan ook wel op zoek naar iemand die het op een hoger niveau doet. Dus echt iemand die zelf dingen verbouwt, misschien kippen heeft en die slacht enzovoorts. Het lijkt mij leuk als onze presentatoren dan mee kunnen helpen met allerlei handelingen.

  De opnames zijn vooralsnog op 22 en 23 maart gepland, waarvan 1 dag besteed wordt aan het prep-gedeelte.

  Ik hoop mijn idee duidelijk genoeg te hebben uiteengezet en ik hoop hier iemand te vinden!

  Alvast dank!

  Rijco van Egdom

  Redacteur DE BUITENDIENST
  t
  088- 7799 844 | m 06 2302 6845
  e rijco.van.egdom@ntr.nl
  www.zapp.nl/debuitendienst
  Aanwezig: maandag tot vrijdagmiddag
   
  Dreutel vindt dit leuk.
 7. phtvs

  phtvs Mankinds only hope Admin

  Rijco heeft toestemming om deze oproep te plaatsen.

  Ik hoop dat er iemand van de leden bereid is om mee te werken!
   
 8. Dreutel

  Dreutel Prepper goeroe

  De insteek van kans op overstroming vind ik zeker interessant, maar ik zou daarbij (op tv) geen kippen gaan slachten in de achtertuin. Ik ga zeker kijken, maar voor geen goud kom ik op de kijkbuis.
   
 9. Pr3pper

  Pr3pper Diehard Prepper

  Ik zal het ook wel kijken, maar zelf prep ik totaal niet voor overstroming.
   
 10. QuickFix

  QuickFix Diehard Prepper

  Lijkt me hartstikke leuk (ook om mee te doen), maar ik ben geen hoog-niveauprepper (in de zin van zelfvoorzienend) helaas. :(

  Wanneer het op TV komt, ga ik zeker kijken; het klinkt in ieder geval interessant.
   
 11. Gamble

  Gamble Gast

  Iets voor jeroen van de prepshop?
   
 12. Rijco

  Rijco Prepper

  Dag Quickfix,

  Leuk dat je mee wilt doen in ieder geval. Kun je kort toelichten in hoeverre jij aan preppen doet? Wellicht is dat al interessant genoeg.

  Groet rijco
   
 13. Rijco

  Rijco Prepper

  @Gamble : zou je me eventueel in contact kunnen brengen met Jeroen van de prepshop?
   
 14. Gamble

  Gamble Gast

  Google op prepshop.nl en contacteer ;)
   
 15. Rijco

  Rijco Prepper

  Haha ja zover was ik ook al, alleen ik begrijp dat privacy nogal op prijs wordt gesteld, vandaar dat ik het vroeg. Ik ben inmiddels gebeld door Jeroen dus helemaal goed. Dank!
   
  phtvs en Gamble vinden dit leuk.
 16. Simurgh

  Simurgh Survivor

  Hoi hoi, net Rijco gesproken en een leuk gesprek gehad dus wie weet. Het lijkt mij mooi om mee te kunnen werken aan dit programma voor kinderen die uiteindelijk onze toekomst!
   
  Laatst bewerkt: 28 januari 2016
  J.J, joost, Tanfana en 7 anderen vinden dit leuk.
 17. Kim

  Kim Prepper

  Goedemiddag,

  Ik ben aan het researchen voor een nieuw programma op RTL4 waarin we verschillende gezinnen en hun levensstijl portretteren. We richten ons hierin vooral op de opvoedvisie en laten zien wat men belangrijk vindt om hun volgende generatie mee te geven. Ik ben op zoek naar een prepper-gezin dat verder gaat dan zelfredzaamheid bijbrengen: een gezin waar de kinderen bijvoorbeeld ook leren wat te doen bij calamiteiten. Voor mij is dit onderwerp nog redelijk onbekend, dus ik heb geen idee of er mensen in Nederland zijn die op deze manier leven. (En of deze bereid zijn hun verhaal te delen)

  Ik zou graag in contact komen met iemand die me hier meer over kan vertellen en die mij eventueel in contact kan brengen met een dergelijk gezin. Hoop dat jullie me willen helpen! Alvast dank en bedankt dat ik deze oproep heb mogen plaatsen.

  Groeten,

  Kim Furrer
  Redacteur RTL Productions
  kim.furrer@rtl.nl
  035-7113712
   
  phtvs vindt dit leuk.
 18. markske

  markske Diehard Prepper

 19. Loreen

  Loreen Diehard Prepper

  Het lastige hier is denk ik om de kinderen te betrekken bij dit soort publieke zaken, zolang preppen nog niet van het negatieve gekkies-imago af is. Nou is @Simurgh natuurlijk heel hard bezig om een down to earth beeld van preppen te laten zien, maar het gros denkt volgens mij bij preppers nog steeds aan doomsday-gekkies. Dan is de vraag of je je kinderen op wil zadelen met dat stigma.

  Althans, dat is mijn vraag. Ben benieuwd hoe anderen die zien.
   
  PBear en phtvs vinden dit leuk.
 20. phtvs

  phtvs Mankinds only hope Admin

  Een beetje dubbel eigenlijk. Aan de ene kant heb ik ook zoiets dat je daarmee moet oppassen, aan de andere kant is dit juist een kans om iedereen te laten zien dat het heel normaal is om te preppen en dat een gezin wat wel prept, in niets verschilt met welk ander gezin dan ook. Maar ik zou er persoonlijk wel een probleem mee hebben om mijn (jonge) kinderen in de media te laten verschijnen.