• Helaas zit er een fout in de forumsoftware waardoor je de forumregels moet accepteren voor je deze kunt lezen. Onze excuses hiervoor. Mocht je na het lezen alsnog niet akkoord zijn, stuur dan even een PM aan phtvs
  • Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Nieuwe deursloten in huis (cilindersloten)

D

Deleted member 101

Gast
Nu zit ik al een tijdje te overwegen om mijn cilindersloten van huis te vervangen, voordeur en achterdeur en schuurdeur. De 2e schuur later.
Nu had ik al iets op het oog de 3 pack cilindersloten van de bouwmarkt voor een 100 euro.

Dan heb je de SKG®** beveiliging. Dus niet de 3 sterren, want dat is duurder.

Maar ik zag pas een foto van een scooterslot wat geforceerd was met de kerntrekmethode.
In dit geval een dure Vespa Sprint 4T van een 3000 euro gejat met een schroefje.

16904696_680061062166622_5788682363311806527_o.jpg


Dit is wat men terugvond van de dure scooter. Dus ook altijd een stevig motorslot met ART 5 keurmerk en dan ook om een stevige paal of hek.
Zo'n soort slot https://www.slotenspeciaalzaak.nl/sxp-art-5-kettingslot-120cm.html

Dus de scooter weg met de kerntrek methode of de Roemeense methode.
Men neme een schroef en draait die met een schroefmachine in het slot en trekt die er met een klauwhamer uit of speciaal trek gereedschap wat zich om de schroef sluit. (zie filmpje).

Dit kan ook met de huissloten en dan heeft men toegang tot al onze spullen. En dat had voorkomen kunnen worden voor een 150 euro ( 3 sloten) met kerntrekbeveiliging en dus SKG®*** vereisten. (3 sterren).
Ik zag wat info en verbaasde mij hoe snel een inbreker een slot open heeft.
In 1 minuut.




http://evema.nl/beveiliging/inbraakbeveiliging/inbraakmethodes/

Dus ik koop nu de Nemef veiligheidscilinder 132/9 is van 149 euro bij de Gamma deze week met 20% korting. en voorzien van SKG*** ( 3 pack)
Dus kerntrekbeveiliging die uitgebreide bescherming biedt tegen uitboren en kerntrekken.
Dan ook maar veiligheidsbeslag anti-kerntrek plaatsen. Is wel duur 90 euro per deur.

Dat doe ik dan van vakantiegeld. Maar eerst de cilindersloten deze week.
 

Arie

Diehard Prepper
Ik heb een huis wat 5 jaar geleden nieuw is gelevert met nemef sloten volgens de norm die de politie toen stelde.
Ik weet niet welk type sloten ik heb en of de regels verandert zijn maar ik heb een klop sleutel gekocht voor deze sloten.
Binnen 10sec ben ik zonder schade binnen in de hele wijk.

 
D

Deleted member 101

Gast
Bol.com is wel goedkoper met de zelfde sloten.
En zie dat deze nieuwe sloten ook beveiligd zijn tegen een klopsleutel.
Ik ga ze dus ook maar bestellen.

https://www.bol.com/nl/p/nemef-cili...G-38445544793-S-271753395519-9200000020887353

Ja zie het nu ook, maar in de reacties lees ik het volgende;

Artikel zelf is prima, maar je krijgt in totaal maar 3 sleutels. En niet 3 per cilinder. De andere sleutels blijven bij de verkoper achter. Vind ik een rare manier van werken, waarom sleutels achterhouden? Kunnen wel nagestuurd worden tegen bijbetaling.
 

Arie

Diehard Prepper
Ja zie het nu ook, maar in de reacties lees ik het volgende;

Artikel zelf is prima, maar je krijgt in totaal maar 3 sleutels. En niet 3 per cilinder. De andere sleutels blijven bij de verkoper achter. Vind ik een rare manier van werken, waarom sleutels achterhouden? Kunnen wel nagestuurd worden tegen bijbetaling.

Bij bol.com is het gratis terug sturen.
Heb je geen 9 sleutels stuur je het gewoon terug.

Dit staat er ook bij.

zondagavond besteld en dinsdagochtend geleverd. met 9 sleutels en geen 6 sleutels achtergehouden bij de leverancier zoals in een ander review wordt gemeld. binnen 5 minuten door leverancier slotenwereld.nl teruggebeld nadat ik daarover een voicemail had achtergelaten. geïnstalleerd in enkele minuten.
 

Richard434

Prepper goeroe
In vrijwel elk huis is een professionele inbreker binnen een paar minuten binnen.
Echter, voorkom je met betere sloten en strips wel dat een gelegenheidsinbreker gemakkelijk bij je naar binnen komt.
Ook zal een professionele inbreker dan liever bij de buren naar binnen gaan die hun huis minder beveiligd hebben.

Kort gezegd moet je je huis op 3 manieren "beveiligen" om het zo oninteressant mogelijk te maken voor de inbreker:
Licht, Lawaai, Lange werktijd.

Als een pand goed verlicht is, loopt de inbreker kans gezien en zelfs herkent te worden, dus zal hij liever een ander pand kiezen.
Als de inbraak een hoop lawaai met zich mee brengt (alarm, hond, glas dat moet worden ingeslagen etc) dan trekt dit een hoop aandacht, wat een inbreker uiteraard niet wil.
Als laatste punt, de Lange werktijd. Hoe meer tijd een inbreker nodig heeft om binnen te komen, hoe groter het risico voor hem is om betrapt te worden.
Dus zal hij liever naar een ander huis gaan.
 

wildemossel

Diehard Prepper
Geen enkel slot is 100% proof. Daarom heb ik daarnaast aan de voorkant ook nog 2 "klemmen" (soort dievenklauwen die je kan openen) én dievenklauwen. Aan de achterzijde kan je van buitenaf nergens in... Daarnaast heb ik (op het moment nog slechts maar 1) hond met een ernstig rothumeur naar onbekenden. (de vraag is niet of je er in komt, maar of je er weer uit kan zonder mijn toestemming)
 

Ray

SHTF Expert
Hier weinig keuze in de sloten, gelukkig zijn dievenklauwen en klemmen standaard op iedere deur en raam.

Wat ik zelf kan doen is simpel, die klemmen ook gebruiken en deuren op het nachtslot draaien (en dan niet de sleutel erin laten zitten). Massa's mensen draaien niet hun voordeur op het nachtslot als ze hun toko verlaten, gebruiken niet de middelen die ze hebben en nogmaals laat niet je sleutel aan de binnenkant in de deur zitten.

Een inbreker kan prima door een kleine toegang binnen komen, maar wil een open deur om met de flatscreen aan de haal te gaan. Het eerste wat een inbreker doet als hij binnen is, is het zeker stellen van het liefst meerdere (ruime) vluchtwegen.

Eenmaal binnen gaan de klemmen van de deuren en met die sleutel kan alles van het nachtslot en kan hij even in je schuurtje neuzen. Handig dat één sleutel voor en achter past, inclusief schuurtje.

's Nachts gaan de klemmen hier op de voordeur, 't nachtslot niet, zodat ik zonder sleutel igv brand toch snel de toko kan verlaten.
 
  • Leuk
Waarderingen: J.J

petroman

SHTF Expert
Denk er aan dat draaigrendels al dan niet met slot alleen werken als je thuis bent.
Als je weg gaat dan zitten die er niet op.

En elk slot is zo sterk als de stijl waar die in sluit..
 
  • Leuk
Waarderingen: J.J

Willes

Prepper
@Ray waarom is er voor jou weinig keuze qua sloten? Volgens mij is er voor elke deur een mogelijkheid, ook opdek sloten in SKG*** etc. veiligheidsbeslag.


Anderhalf jaar geleden is er bij mij ook ingebroken, ze hebben gelukkig niks meegenomen maar alles stond al wel klaar. Terwijl ik boven lag te slapen! Ze hebben zelfs naast mijn bed gestaan, en ik lag heerlijk te slapen.. Heb niks gemerkt.. Pas de volgende dag toen mijn buurman aanbelde met de vraag waarom overal op straat wc rollen lagen zag ik dat mijn raam was geforceerd. Echt een k*t gevoel.. Vooral het feit dat ze je kunnen *vermoorden* terwijl je niks in de gaten heb.. Grr gek gevoel

Nu heb ik overal nieuwe kunstof kozijnen wat sowieso allemaal meerpunt sluiting heeft zonder randen waar een koevoet of iets dergelijks tussen kan, overal rolluiken en een alarmsysteem. SKG*** sloten van het merk DOM. Ah gelukkig slaap ik nu weer heerlijk :). Wat je allemaal wel niet moet doen tegenwoordig he, te gek voor woorden. Maarja

Deze sloten waren voor een setje van 3 cilinders 180 euro. Hiervan zijn ook geen klopsleutels, loopsleutels etc. Alleen bij te bestellen met certificaat, maar dat is volgens mij standaard bij SKG*** (Dit was nu dan de duurste cilinderset die ik ze hadden, maar door een speciale actie kon ik ze gratis meenemen. Echte aanrader). Dit icm veiligheidsbeslag met de nodige beveiligingen geeft mij toch een beter gevoel.

Ook een paar tips,

Vervang alle schroeven die in je deur zitten, deze zijn meestal standaard maar een cm lang. Dus hup dikke grove lange schroeven erin. :)
Zelfde bij je ramen, heb je van die klemmen, gelijk vervangen want die zijn zo makkelijk te forceren. Het is ook aan te raden om ze te vervangen door klemmen die je op slot kan zetten, als je dit doet kunnen ze in iedergeval de raam van binnen ook niet makkelijk openmaken. Scheelt toch allemaal weer tijd in de hoop dat ze gepakt kunnen worden.

Als je voordeur degelijk is, met het juiste slotwerk enz, lampje erbij, dan komen ze sowieso niet langs je voordeur. Dus moet je even kijken naar andere zwakke punten, bv je wc raam. Het beste is natuurlijk om er een stalen balk voor te plaatsen, moet je wel zelf maken want diegene die te koop zijn die vond ik echt zwak.


Misschien denken jullie dat dit allemaal teveel moeite is enzo, dat is het ook wel, maar je weet nooit met welke intenties mensen inbreken. Het is beter voorkomen dan genezen! Ik heb het helaas wel eerst moeten meemaken.
 

Flos

SHTF Expert
Sinds ik een dief op heterdaad betrapt heb, heb ik geen last meer van dit soort gasten.
Hij zal het wel gemeld hebben op het inbrekers sindicaad dat ze ten huize Flos schieten met groot kaliber zonder waarschuwen.
En wat sloten betreft die zitten op de deur maar worden niet veel en allemaal gebruikt.
 

Sun Beh Nim

Last (wo)man standing
Sinds ik een dief op heterdaad betrapt heb, heb ik geen last meer van dit soort gasten.
Hij zal het wel gemeld hebben op het inbrekers sindicaad dat ze ten huize Flos schieten met groot kaliber zonder waarschuwen.
En wat sloten betreft die zitten op de deur maar worden niet veel en allemaal gebruikt.

Wahahahhaaaaa, had die kop van die inbreker wel willen zien, BAF schot hagel in je reet!

Betere preventie is er volgens mij niet.

Wat sloten betref is het SKG*** keurmerk wat gehanteerd wordt in Nederland (volgens Politie Keurmerk Veilig Wonen PKVW), als je uitgaat van minimaal drie sterren*** per gevel opening dan is het al 3 tot 6 minuten vertragend.
Je kan het natuurlijk ook volgens eigen verstand doen en het iets zwaarder uitvoeren dan de norm (PKVW) voorschrijft, die norm is ook lastig te bepalen door een leek, hier moet je namelijk een risicoanalyse voor doen en volgens een schema kan je dan bepalen in welke risicoklasse je zit.
Ik was voorheen Adviseur Beveiliging (ABV en PKVW gecertificeerd) dus ik weet nog een klein beetje hoe het werkt.

Het allerbelangrijkste is verlichting buiten en binnen, een inbreker zal niet snel zijn ding doen als er veel licht is.

Sociale controle door buurtbewoners is ook zeer effectief.
 

Ray

SHTF Expert
@Ray waarom is er voor jou weinig keuze qua sloten? Volgens mij is er voor elke deur een mogelijkheid, ook opdek sloten in SKG*** etc. veiligheidsbeslag.

Huurhuis en weinig centen om zelf een paar honderd in degelijk beslag en sloten te investeren. Gelukkig heb ik niet echt te klagen en is de inbraakveiligheid voor zo'n verouderd huurhuis zeker niet beroerd. Dievenklauwen, extra klemmen, stang voor het bovenlichtje en moderne cilindersloten die bij iedere nieuwe bewoner worden vervangen. Hoeveel sterretjes die sloten zijn, geen idee.

Aantal schroeven heb ik wel vervangen door zo lang mogelijke met hogere breeksterkte.
 
  • Leuk
Waarderingen: J.J

Flos

SHTF Expert
Wahahahhaaaaa, had die kop van die inbreker wel willen zien, BAF schot hagel in je reet!

Betere preventie is er volgens mij niet.
Ik heb wel niet geschoten om te doden. Ik heb namelijk patronen met rubberen hagel.
Normaal bloed je er niet van maar het zijn verdomd grote blauwe plekken op jou kont.
 

joost

Prepper
Denk er eens over na als je online ,je nieuwe voordeur cilinders met sleutels besteld,en deze vervolgens naar je huisadres laat sturen......
 
D

Deleted member 101

Gast
Denk er eens over na als je online ,je nieuwe voordeur cilinders met sleutels besteld,en deze vervolgens naar je huisadres laat sturen......
Ik zit me suf te piekeren maar kan de clou niet ontdekken.
De postbode ken ik al jaren, weet zelfs zijn voornaam een goudeerlijke vent.
dus dat is het niet.
Wat kan het dan wel zijn?
 
  • Leuk
Waarderingen: Ray
J

J.J

Gast
Wij hebben antikraak gewoond in een ABN AMRO bank en daar waren mooie sleutels bij, niet het bekende zaag profiel maar met allemaal kuiltjes er in kan je normaal gesproken ook niet bij laten maken.
Wij hebben op onze op onze T5 campertje een Bearlook slot die heef ook een bijzondere slot en sleutel, zou niet te kraken zijn.
 

Dreutel

Prepper goeroe
Er zijn ook sloten met een sleutel die er uitziet als een pin met aan alle kanten kartels. Heeft iemand daar verstand van? Zijn dat veilige sloten. En hoe zit het met elektronische sloten? Zitten er nog lockpickers op dit forum?
 

Tanfana

Mankinds only hope
Admin
Wij hebben op onze op onze T5 campertje een Bearlook slot die heef ook een bijzondere slot en sleutel, zou niet te kraken zijn.

Voor een 'gewone' autodief zijn die te moeilijk. Helaas is de T5 California van mijn ouders een paar jaar geleden wel gejat terwijl die op bearlock stond. Naast de slaapkamer van mijn ouders. De T5 van de overbuurman is diezelfde nacht ook gejat. En een jaar later is bij hem de volgende T5 gejat.... Er zijn teams die gespecialiseerd zijn om dit soort bussen te jatten.
 
  • Leuk
Waarderingen: J.J
Bovenaan