Opmerkelijke verandering in defensie vacatures.

Discussie in 'Preppen en Survival Algemeen' gestart door Postbezorger, 23 november 2020.

 1. Postbezorger

  Postbezorger Survivor

  Als eerste mijn keuze om dit hier te plaatsen. Ik heb geen idee onder welke categorie dit topic precies te plaatsen.

  De afgelopen 5 jaar bekeek ik een aantal keer per jaar het aanbod vacatures defensie. Voor een parttime functie bij de Natres Regio Utrecht. Maar vrijwel geen functies beschikbaar tot ik vandaag dus weer eens een blik werp op de website van defensie. Veel veranderingen.

  Veel regio's vragen om Natres personeel en oudgedienden zijn ook in veelvoud weer welkom. Dan denk ik is dit gewoon toeval, misschien weer meer budget vrij of toevallig een periode van veel uitstroom personeel. Of is die plotslingen vraag omdat defensie iets weet wat wij nog niet weten?

  Nederland kan natuurlijk nu ook braaf wel streven naar die 2% afgesproken binnen de NATO (Die tot op heden net niet gehaald werdt, geloof ik).
   
  PBear vindt dit leuk.
 2. frans81

  frans81 SHTF Expert


  Ga er maar vanuit dat je sowieso altijd te weinig komt te weten ;)
   
  Postbezorger vindt dit leuk.
 3. petroman

  petroman SHTF Expert

  Waarschijnlijk heeft iemand gemompeld dat die oudjes goedkoper zijn. Opleiding hebben ze al gehad en ze gehoorzamen beter.
   
  Tanfana en Roel vinden dit leuk.
 4. Larik

  Larik Diehard Prepper

  Heeft altijd te maken met uitstroom en budget.
  Simpel voorbeeld, als er veel personeel nodig is, gaat de leeftijdsgrens omlaag en bij weinig vacatures kan die weer omhoog.
  Ik heb bij defensie gewerkt en ook 6 maandje ondersteuning bij de opleidingen. Daar was een maximum aantaal mensen die ze weg mochten sturen, ivm personeelstekort. Dat aantal veranderde ook elke periode weer zeiden zij.
  Kwantiteit boven kwaliteit, natuurlijk zonde maar waar.
   
 5. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Is ook van toepassing op brandweer he...meeste brandweerkorpsen bestaan nu uit vrijwilligers.(Staan de meeste mensen niet bij stil)
  En wat nog niet zo algemeen bekend is, is de verandering bij verpleging...een MBO of inservice opleiding wordt gedegradeerd...men(kuch) wil alleen HBO erkennen als volledige verpleegkundige opleiding. Dat zie je terug in de advertenties(en loon) Aan vervolgopleidingen, specialisaties en werkervaring wordt geen enkele waarde toegekend.
   
  frans81 vindt dit leuk.
 6. zonnebrood

  zonnebrood Last (wo)man standing Moderator

  En laat het verschil qua werk tussen HBO en MBO geschoolde verzorgende en verpleegkundige niet zo heel groot zijn. Uit betrouwbare bronnen kan ik zeggen dat je dagen altijd beginnen met kont poetsen en kots ruimen :lol: