• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Quercetine EN Zink

vheeswijk

Specialist
Zink speelt een grote rol in het remmen van virale infecties waaronder Corona. Bij sommigen en vooral ouderen wordt zink slecht opgenomen en deze groepen lopen het risico op een morbide verloop van een COVID19 besmetting.
Maar supplementeren van Zink alleen heeft maar marginale effecten aangezien Zink slecht wordt getransporteerd in de cel. Zink ontplooit vooral antivirale activiteit intracellulair. Zink heeft een zogenaamde ionofoor nodig om de celwand naar binnen te passeren. Goede ionoforen zijn bijvoorbeeld chloroquine en hydroxychloroquine. Het vermaledijde en verketterde medicijn hydroxychloroquine is dus een transportmiddel. Zónder Zink werkt dus ook (hydroxy)chloroquine niet en de meeste studies gedaan met hydroxychloroquine om te kunnen bewijzen dat dit middel niet werkt zijn gedaan ZONDER Zink.
QUERCETINE is een stof waarvan bekend is dat het ook een Zink ionofoor is (Veel referenties). Het wordt een natuurlijk alternatief voor Hydroxychloroquine genoemd. Dit impliceert dan dat ook Quercetine moet worden ingenomen samen met Zink. Quercetine wordt gelukkig nog wel overal gekocht.
Het gebruiken van Zink/Vitamine C zuigtabletten samen met Quercetine zal ongetwijfeld bijdragen aan een goede profylaxe tegen een Corona besmetting.

Referenties:
Zinc and respiratory tract infections: Perspectives for COVID 19
The Natural Alternative to Hydroxychloroquine?
De hydroxychloroquine-oorlog

Google: quercetin zinc ionophore
 

Ray

SHTF Expert
Quercetine komt in heel veel voedingsmiddelen voor. Met name in groenten 't liefst niet stuk gekookt. Het is de meest voorkomende flavonoide in de plantenwereld:
Quercetine is waarschijnlijk de meest wijdverspreide flavonoïde. Het komt in hoge concentraties voor in kappertjes (1800 mg/kg),[1] lavas (1700 mg/kg), appels (440 mg/kg), koolsoorten (broccoli, boerenkool, bloemkool), bessen, frambozen, druiven, sperziebonen, knoflook, tomaat en uien, met name rode uien (de hoogste concentraties komen voor in de buitenste ringen[2]). Veel medicinale planten (zoals de Japanse notenboom en het sint-janskruid), groene thee en vlier danken veel van hun activiteit aan het hoge quercetinegehalte.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Quercetine

Ook bij zink is het lastig er tekort aan te hebben als je een beetje gezond eet en met meer zink kan het lichaam niets.

Om die redenen sta ik zeer sceptisch tegenover dit middel tegen corona.

De 'hydroxychloroquine oorlog' heeft daar niets zoveel mee te maken, want je wilt juist weten wat dat spul uitricht tegen het virus, zonder combinaties met andere middelen. Het is nogal een paardenmiddel en de concentraties nodig bij corona gelijk een chemokuur. Als het niet werkzaam is tegen het virus zonder andere middelen erbij zijn de nadelen veel te groot om het alleen als hulpmiddel voor de opname van zink te gebruiken terwijl daar alternatieven voor zijn.

Gelukkig kan quercetine weinig kwaad, vit C ook nauwelijks en zolang je de zink niet overdrijft is het een vrij veilige cocktail om uit te proberen. :)
 

Wafels

Diehard Prepper
@Ray je schrijft dat het lastig is om een tekort aan zink in je lichaam te krijgen als je gezond eet , zink is een effectief middel tegen bacterieen en
virussen en als een heftig virus (om het even welk virus ) in je lichaam komt dan heeft je lichaam veel zink (extra) nodig om dat virus te bestrijden en dan is zink supplement toch erg prettig om te krijgen . Overigens lijkt het mij dat als zoiets als Covid 19 krijgt en echt ziek wordt dat het je weinig uitmaakt wat en hoeveel medicijn je krijgt zolang als het maar helpt :rolleyes::D
gr will
 

Ray

SHTF Expert
@Wafels Teveel zink heb je niets aan, sterker nog, dan werkt het tegen je. Dat geldt wel voor meer voedingssupplementen en is eerder de regel dan uitzondering. Teveel zink, bv als je preventief dit dagelijks over langere tijd slikt, is zelfs funest voor je immuunsysteem en belemmert de opname van andere stoffen.

Dagelijks heb je zo'n 9a 10 milligram nodig, vanaf 25 mg per dag loop je risico op bijwerkingen en verstoringen in je systeem.
Van te veel zink kun je last krijgen van misselijkheid, buikpijn en diarree. Bij een langdurige overdosis zink kan er een tekort aan koper, bloedarmoede en een verminderde weerstand ontstaan.
Bron: https://www.gezondheidsnet.nl/vitamines-en-mineralen/het-mineraal-zink

De hoeveelheid extra zink die je gebruikt bij infecties is miniem.

Nu kan het slikken van een dubbele dosis nog niet veel kwaad en quercetine al helemaal niet, vandaar dat ik al schreef dat deze combi relatief veilig kan worden geprobeerd, al moet je vooral met het zink niet overdrijven.
 

De Bezorgde Burger

Prepper goeroe
Het is mij toch een beetje te makkelijk om aan te nemen dat iedereen die goed eet al voldoende toereikende zink heeft. Er zijn best een aantal zijdelingse processen die een rol spelen bij het opnemen van zink uit voedsel, remmend of juist bevorderlijk. Zeker bij mensen die al een tekort hebben, is het extra belangrijk om op deze "bijrollen" te letten.

Remmend
  • Fytaten in granen, mais en rijst (m.n. inositol hexafosfaten en pentafosfaten)
  • IJzer (mogelijk aanwezig in hetzelfde multi-preparaat waarmee geprobeerd wordt de zink op te hogen)
  • Cadmium (omgevingsvervuiling)
Bevorderlijk
  • Eiwitten in dezelfde maaltijd (maar niet elk eiwit heeft hetzelfde effect)
  • EDTA
  • Organische zuren (bijvoorbeeld citraat)
Voor degenen die hier meer over willen lezen, hier een link naar het Engelstalig artikel waar deze feitjes uitgelegd worden: https://academic.oup.com/jn/article/130/5/1378S/4686381
 
D

Deleted member 3991

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Heeft iemand hier toevallig al meer ervaring mee? Ik ben veel research aan het doen over wat ik juist allemaal kan doen tegen dit virus, en ik ben alvast begonnen met een vitamine D supplement te nemen en ga nu ook starten met zink. Heeft iemand een voorkeur voor een bepaald merk?

[MOD] Link naar specifiek merk verwijderd. [MOD]
 
Bovenaan