Review schoudertas "PUSH pack" van 5.11 Tactical (EDC/GHB)

Discussie in 'Reviews' gestart door De Bezorgde Burger, 2 september 2019.

 1. De Bezorgde Burger

  De Bezorgde Burger Diehard Prepper

  Introductie

  Beste preppers,

  Toen ik ongeveer 2,5 jaar geleden voor het eerst begon met serieuze praktische stappen te zetten op het gebied van voorbereiding, was een van de eerste zaken die ik op orde maakte een basisvoorziening met voedsel, water en verlichting. Puur gericht op tijdelijke uitval van nutsdiensten. Het tweede wat ik onder handen nam was mijn tasje met zaken dat ik altijd bij me heb als ik onderweg ben. In eerste instantie was het een samengeraapt zooitje van twijfelachtige kwaliteit, maar dit was ook de periode waarin ik met mijn (niet-prepperige) vrouw afsprak dat ik elke maand een bepaald bedrag van ons gezinsinkomen apart mocht zetten om te besteden aan prep-gerelateerde zaken zonder dat ik daar verdere verdere verantwoording over hoefde af te leggen. Het eerste item wat ik aanschafte was een Leatherman Wave multitool, het tweede was een Nitecore MT10A zaklamp, en het derde was een nieuwe schoudertas om alles handig te kunnen dragen: de 5.11 Tactical PUSH pack - tevens het onderwerp van deze review!

  De belangrijkste reden dat ik hier nu een review over schrijf, is dat ik bijzonder tevreden ben over zowel de functionaliteit als de degelijkheid van dit tasje, en ik deze daarom van harte aan eenieder aanraadt.

  Waar hebben we het precies over?

  20190901_171246_HDR.jpg

  De 5.11 Tactical PUSH pack is een veelzijdige schoudertas van 6 liter inhoud. Vanwege de stijl vooral geassocieerd met de term "man bag", maar volgens mij ook prima geschikt voor stoere vrouwen.
  • Inhoud: 6 liter (bij normale vorm, met nog wat mogelijkheden om in volume toe te nemen)
  • Gewicht: 600 gram
  • Materiaal: 1050D nylon (slijtvast en waterbestendig)
  • Hoogte: 25 cm (enigszins flexibel door verstelbare bovenflap)
  • Breedte: 30 cm (met gevulde zijvakken in niet uitgeklapte toestand, zie onder voor toelichting)
  • Diepte: 17 cm (met normale vulling)
  • Kost: in NL shops heb ik deze nog nergens onder de EUR 70,- gevonden
  • Website van fabrikant: https://www.511tactical.com/push-pack.html

  Wat heb je eraan?

  Ik vind zelf een schoudertas wat prettiger dan een rugzak, omdat je zeer gemakkelijk de tas naar je buik kan draaien om dingen te pakken of om de tas te beschermen tegen eventuele grijpstuivers die achter je lopen. Het grootste voordeel van deze tas is wel dat deze ongelooflijk veel organisatie voor je spulletjes biedt, op een ongelooflijk vernuftige wijze. Hij lijkt haast wel ontworpen in samenwerking met een preppersvereniging. Alle vakjes zijn nuttig, stevig en groot genoeg voor waar ze voor zijn. Hieronder geef ik een volledig overzicht van alle functionaliteit.

  Hoofdvak - Het grootste vak van de tas (22 x 19,5 x 10 cm) is afgesloten met een flap. De inhoud van dit vak is zo'n 4 liter, en daar kan dus heel wat in. De gesp kan bovendien nog verlengd worden, waardoor je bovenop het vak nog wat hoger kan bulken, waardoor het zeker een 5 liter vak wordt. Op "zonder jas" dagen (april t/m september) heb ik hier mijn wind/regenjack opgerold in zitten, en onderin ligt ook nog een klosje paracord, en dan nog is er genoeg ruimte over om een zak krentenbollen of een blik soep daarbovenop te lggen. Merk op dat ik deze tas speciaal gekocht heb omdat het hoofdvak hoog genoeg is om een Mora Companion rechtop in te vervoeren! Weinig andere tassen bieden deze mogelijkheid (weet ik mijn vrij uitvoerige onderzoek ten tijde van aankoop).

  Binnenin dit hoofdvak zitten nog een aantal andere vakken, namelijk:
  • Twee insteekvakken voorin - Twee vakken over de hele breedte, die over elkaar heen zitten. Hier kunnen je een paar platte dingen kwijt. Ik heb hier mijn paspoort, mijn notitieboekje en mijn opvouwbare boodschappentas en een pakje zakdoekjes.
  • Mesh pocket achterin - Hier steek je dingen die je makkelijk toegankelijk wil hebben. In mijn geval een zaklamp, een multitool, een reisapotheek en een telefoonoplader.
  • Organizervakjes achterin - Dit zijn wat kleinere organizervakjes die weer achter die meshpocket zitten. Hier zitten bij mij een pen, een potlood, een firesteel, een paar tandenstokers en oortjes voor mijn telefoon.
  Het hoofdvak wordt afgesloten door een flap die aan de voorkant met een gesp dicht kan. Op die flap zitten nog 2 handige vakjes, namelijk:
  • Brillevak bovenop flap - Groot genoeg voor een bril in een bescheiden koker, of iets van vergelijkbare afmeting, afgesloten met rits.
  • Voorvakje in voorzijde flap - Groot genoeg voor een (kleine platte) portemonnee en een pakje kauwgum, afgesloten met rits.
  En dan nog zijn we niet klaar met het opsommen van de vakken, want aan de buitenkant vinden we ook nog:
  • Achtervak - Aan de achterkant van de tas zit ook weer een groot plat vak ter grote van de hele breedte, afgesloten door een rits. Hier zit bij mij nu een grote vuilniszak, een telefoon en toegangspasjes van mijn werk, het is tenslotte ook vooral bedoeld als mijn forensentasje.
  • 2 zijvakken - Laatste maar zeker niet de minste: de zijvakken. Hier bewaar ik normaal gesproken een waterfles aan de ene kant, en een kleine EHBO-kit aan de andere. Deze (twee identieke) zijvakken zijn uitermate ingenieus en zeer geschikt van afmeting, dit is ook zeker één van de hoofredenen om deze tas te willen! Ze worden afgesloten over de hele lengte met 2 ritsen, die geheel naar beneden kunnen en dan zit er een soort elastieken mesh achter die ritsen waardoor dat vak nog verder kan uitbulken. Ik weet niet of mijn uitleg heel duidelijk is, daarom hier nog twee fotootjes erbij om dit hopelijk wat duidelijker te maken:
  Foto 1: Hier zie je het zijvak met de ritsen omhoog. Daarbinnenin zit een stalen Klean Kanteen 550ml waterfles, die er niet uit kan vallen doordat die ritsen aan de bovenkant een stukje naar binnen buigen.

  20190902_002425.jpg

  Foto 2: Hier zie je het zijvak met de ritsen helemaal naar beneden, het elastieken mesh erachter is ook te zien. Hierdoor wordt het vak dus zo groot dat er een 1 liter PET-fles inpast! En aan de andere kant idemdito!

  20190902_002615.jpg

  Dan zijn er tenslotte ook nog een paar secundaire eigenschappen die ook nog het noemen waard zijn:
  • MOLLE bevestigingspunten - Aan de voorzijde buitenkant van de zijvakken kunnen dingen vastgemaakt worden die aan MOLLE willen hangen. Een tijdlang heb ik op deze manier mijn zaklamp in een holster aan de ene kant gehad en mijn multitool in een holster aan de buitenkant. Daardoor zijn ze wel zeer makkelijk grijpbaar, maar ik ben hier toch weer mee opgehouden omdat de tas er dan te opvallend uit gaat zien als preppertas, niet zo geschikt voor het dagelijkse leven in stadse omgeving.
  • Vastmaken aan de riem - Aan de achterzijde zit een soort lus waarmee je de tas in zijn geheel kan fixeren aan de riem, zodat deze op zijn plaats blijft zitten als je rent. Ik heb dit een paar keer gebruikt, maar vind het toch niet zo handig. Om dingen makkelijk te kunnen pakken wil je namelijk de tas naar je buik draaien, en dat kan dan niet meer. Om het zwiepen tijdens rennen te verminderen (sprintje voor de bus ofzo) pak ik de tas meestal gewoon even onder mijn arm.
  • Padding in achterkant en schouderband - Maakt het een stuk comfortabeler om deze tas de hele dag door te dragen, zelfs al is die geladen met 3 a 4 kilo aan zooi.
  • Twee kleine insteekvakjes bij aanhechting van de schouderband - Deze zijn echt behoorlijk klein, ter grootte van een luciferdoosje ofzo. Bovendien kunnen deze niet afgesloten worden. Ik heb hier nu niets in zitten.

  En hoe is die kwaliteit dan?

  Deze tas is zeer robuust gemaakt. Hoogwaardig materiaal, stevig stiksel, kwaliteitsritsen. Ik gebruik deze tas nu al ruim 2 jaar zo goed als elke dag, soms in behoorlijk ruige omstandigheden, en er is echt nog steeds helemaal niets mee aan de hand. Nergens beschadigd, geen loskomend stiksel, alles is nog volledig functioneel. Lichte gebruikssporen is alles wat er op aan te merken is. Vuil is makkelijk af te nemen met een vochtige doek, vlekken zie je bijna niet (op een zwarte ondergrond). Bovendien is het zeer prettig dat je hier gewoon mee door de regen kan wandelen en dat de inhoud dan droog blijft (met uitzondering van een paar druppels die kunnen inregenen in de zijvakken die van de bovenkant open zijn).


  Conclusie?

  Naar mijn idee zijn er maar weinig schoudertassen die zich qua functionaliteit en degelijkheid kunnen meten met deze. De afmetingen zijn ideaal voor een wat uitgebreidere EDC, of juist een wat minimalere GHB. Voor iemand die een dergelijke tas op dagelijkse basis zou gebruiken, is de prijs van 70 euro nog best te doen, aangezien deze tas geheid jarenlang mee zal gaan. Dikke vette aanrader dus!

  Overigens, als je een iemand bent die regelmatig een paar boeken of een laptop moet vervoeren, dan ben je natuurlijk beter af met een rugzak. Daar heb ik ook ergens een review voor geschreven op deze site (zie link).

  Hopelijk hebben jullie hier iets aan als je zelf op dit moment een nieuwe tas aan het overwegen bent. Als er verder nog vragen zijn, beantwoord ik die graag hieronder!


  Met hartelijke groet,
  DBB
   
  JiJi mind, netuyas, Candyman en 6 anderen vinden dit leuk.
 2. frans81

  frans81 SHTF Expert

  Wederom mooie review , duidelijk en uitgebreid (zowat) alles besproken .

  Maar hoe kan het ook anders haha

  Prachtig Scroll werk weer geleverd . Gezien de grote van het gereviewde tasje past het verhaal bijna bij een 120 liter tas :p:D

  Jij hebt jou beroep gemist ( of toch niet :fluit: ) , Schrijver :hug:

  Ik zoek nog iemand die een uitdaging durft aan te gaan :eek:

  Jij bent de juiste , een Biografie schrijven over Frans81 :oops::oops::lol::lol:
   
  Laatst bewerkt: 3 september 2019
  Roel en De Bezorgde Burger vinden dit leuk.
 3. Roel

  Roel Prepper goeroe

  Nou... frans81.... vragen of iemand nog eens iets als de bijbel wil gaan schrijven.....:)
   
  frans81 vindt dit leuk.
 4. Carismo

  Carismo Diehard Prepper

  Het kan zijn dat dit al ergens anders staat...

  1 keer per jaar rond rond de datum van het merk (11 mei) zijn er bij sommige retailers de zogenoemde 5.11 days en zijn er kortingen van 20 % op alle producten van dit merk.. op 70 euro voor deze is dat al een aardige korting en zeker bij oa bij de Rush rugzakken die over de 150 gaan.

  Een andere optie is ze 2dehands proberen te scoren maar deze zijn echter schaars en de weinige diegene te koop staan kosten vaak meer dan met die 20% af...
   
  Laatst bewerkt: 23 juli 2021
  markske en Ray vinden dit leuk.