Student zoekt Prepper [plaats hier je oproep]

Discussie in 'Preppers in de Media' gestart door phtvs, 16 december 2015.

 1. phtvs

  phtvs Mankinds only hope Admin

  Omdat we regelmatig verzoeken van studenten krijgen die voor hun opleiding (journalistiek, fotografie, etc) in contact willen komen met members van dit forum, hebben we besloten alle oproepen te bundelen in deze thread. Ben jij dus student en wil je een oproep plaatsen, zet dan een bericht in deze thread.

  Vermeld in je bericht duidelijk je vraag en motivatie voor wat je zoekt en waarom. Je mag je oproep eenmalig plaatsen en geef erbij aan dat preppers die interesse hebben of meer willen weten je via PM kunnen berichten (het plaatsen van emailadressen of telefoonnummers raden wij af op een publieke website als deze)

  [Op enigzins strenge toon:] Meerdere keren plaatsen alsook mensen zelf via PM gaan spammen wordt allerminst op prijs gesteld, is dan ook niet toegestaan en betekent ook verwijdering van je account incl. berichten.

  Wil je een oproep plaatsen? Lees dit eerst!
  https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/wil-je-een-oproep-plaatsen-lees-dit-eerst.231/
   
  Laatst bewerkt: 29 maart 2016
 2. CA3PP

  CA3PP Prepper

  Hoi!
  Voor een opdracht voor onze studie gaan wij ons bezig houden met een online gemeenschap. Wij zijn namelijk vier eerstejaars studenten aan de Universiteit van Utrecht en we studeren culturele antropologie. Dit houdt in dat wij over het algemeen geïnteresseerd zijn in cultureel gedrag van mensen. Vanuit de opdracht zijn wij op jullie forum gestuit en we zijn er oprecht in geïnteresseerd. We zijn vooral benieuwd naar hoe mensen op preppers-shelter.nl een community vormen. We zouden graag een keer met je willen skypen of een kopje koffie drinken en je wat vragen stellen over je lidmaatschap op het forum. Anonimiteit blijft uiteraard gewaarborgd en niets wordt gepubliceerd.

  We hopen van jullie te horen!
  Janna, Merel, Pam en Rune
   
  vheeswijk, phtvs en Vempain vinden dit leuk.
 3. JKoopman

  JKoopman Prepper

  Hallo,
  Voor mijn studie Grafisch Ontwerp aan de Kunstacedemie Minerva (Groningen) hebben wij de opdracht gekregen om een handboek te ontwerpen. Het onderwerp was vrij te kiezen en na wat wikken en wegen heb ik ervoor gekozen om een handboek te ontwerpen om in een post-apocalyptische wereld te overleven. Voor deze opdracht moet ik ook één of een aantal interviews afleggen die iets te maken hebben met dit onderwerp en zo ben ik hier terecht gekomen. Zijn er mensen die het leuk lijkt om een aantal vragen voor mij te beantwoorden? Het kan via Skype of ergens afspreken met een lekker kopje koffie. :) Het zal verder niet gepubliceerd worden en je naam / identiteit zal nergens worden onthuld.

  Ik hoop op een leuke reactie! Je kan het hieronder laten weten of mij een persoonlijk berichtje sturen. :)

  Jochem Koopman
  koopmanjochem@gmail.com
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 maart 2016
  Pr3pper vindt dit leuk.
 4. Pr3pper

  Pr3pper Diehard Prepper

  Eventueel via mail kan ik wel wat vraagjes beantwoorden.
  Misschien heb je iets aan mijn topic het grote "beginnen met preppen" topic.
  En op overheidswebsites staat al genoeg algemene informatie over hoe te handelen bij bepaalde situaties.

  Kijk gerust eens rond en je zal al heel wat info vinden. Misschien heb je ook wat aan preppers in de media, hierin staan al flink wat interviews etc.

  En het zou denk ik heel leuk en handig zijn voot andere als je het hier uiteindelijk ook zou willen delen.

  Als je eventueel een email wilt sturen.
  Pr3pper.preppers.nl@gmail.com

  Groetjes en succes.
   
 5. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Ja, het zou inderdaad leuk zijn als jullie een handboek gaan schrijven, als degenen die daaraan meewerken dat ook mogen lezen.
  Mogen wij ook vragen stellen? Waarom is je oog gevallen op de post-apocalyptische wereld?
   
  logan1202 vindt dit leuk.
 6. JKoopman

  JKoopman Prepper

  Bedankt voor de snelle reacties! Hartstikke leuk! :)

  Ik heb voor dit thema gekozen omdat ik al een aantal jaren geïnteresseerd ben in films, series en spellen met dit thema. Helemaal door 'The Last of Us' en het recent uitgekomen 'Fallout 4' ben ik er nog meer in getrokken. Echter is 99% van de bevolking niet voorbereid op zulke situaties en voelen zij ook niet de behoefte om dat te doen. Het idee is om in dit handboek een aantal standaard survivaltechnieken te beschrijven en uit te leggen. Dit kan iets simpels zijn als hoe je een vuurtje moet maken, maar ook zaken als het houden van kippen of een kompas maken om zo je weg te vinden. Maar mocht er dus 'iets' gebeuren, dan zou je dit handboek uit de kast kunnen pakken en gaandeweg proberen te overleven. Misschien word het ook wel een kist met daarin het boek en een aantal basic survival spullen als een zaklamp / duct tape / lucifers / etc., maar ik zit nog grotendeels in de onderzoeksfase. Als het uiteindelijk af is zal ik het hier ook zeker plaatsen! Leuk dat jullie zo geïnteresseerd zijn. :)

  @Pr3pper ik zal je op korte termijn even een e-mail sturen!

  Als er nog anderen zijn die mij hierbij kunnen helpen hoor ik het graag! :)

  Jochem
   
 7. Ray

  Ray SHTF Expert Admin

  Een compleet handboek voor na een SHTF kon wel eens heel erg groot en uitgebreid worden. Alleen al het hoofdstuk voedsel verbouwen zal een flinke worden.
  't Is misschien ook een idee om een handboek te schrijven voor een flinke ramp met een kerncentrale, een nogal actueel onderwerp tegenwoordig met die rammelende centrales vlak over de zuid grens.
   
  Changing the Mindset en Pr3pper vinden dit leuk.
 8. Pr3pper

  Pr3pper Diehard Prepper

  Ja en een basis, met vooraf voorbereiden. Beetje als dick berts misschien
   
 9. Erny

  Erny Prepper goeroe

  Ik lust geen koffie, wel andere vloeibare zaken, maar woon wel in Groningen dus kan best een keer wat met je babbelen. ;) Ben wel benieuwd naar je opdracht.
   
 10. Ray

  Ray SHTF Expert Admin

  Zoiets inderdaad, dat boekje moet @JKoopman als eerste eens lezen. :)

  Bij verreweg de meeste rampen is stap één om het zelf een week of twee thuis uit te zingen. Ook de overheid geeft toe dat igv een overstroming 90% toch echt even voor zich zelf zal moeten zorgen. Ze schatten dat ze hoogstens een procent of tien tijdig kunnen evacueren, dat zal bij een andere rampen (bv chemische) niet anders zijn. Een handleiding hoe je het twee weken thuis uitzingt is beter te behappen dan een uittreksel maken van alle informatie die de afgelopen vier jaren op het oude forum en hier is verzameld, de 60Gb verzamelde data op mijn PC en de terabytes die ik nog mis. ;)
   
 11. Pr3pper

  Pr3pper Diehard Prepper

  Ik zou inderdaad iets vooraf doen. Bv
  1. Wat te hebben ok 3 dagen uit te zitten. Wat te hebben voor 1 of 2 weken.
  2. Aantal scenarios uitwerken en wat te doen tijdens de ramp.
  3. Achteraf.

  Op deze manier is het ook interessant voor beginnende preppers.
   
  Ray vindt dit leuk.
 12. Pr3pper

  Pr3pper Diehard Prepper

 13. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Tja, en dan reageer je omdat je zo'n jongen best wil helpen, en hoor je er niets meer van.
   
  Pr3pper vindt dit leuk.
 14. petroman

  petroman Mankinds only hope

  Misschien was het niet de bedoeling dat iedereen zo snel ging reageren ?
  Overigens gebeurd het wel vaker dat de vraagsteller zich niet meer meld maar dat er wel enthousiast wordt gereageerd door de forumleden.

  Mompelt iets over een 60m2 grote BB bunker met vocht problemen.
   
  phtvs en Pr3pper vinden dit leuk.
 15. Flos

  Flos Mankinds only hope

  Normaal wordt de vragen steller meteen uitgekafferd . Van doe ik niet aan mee of je bent al de zoveelste of veel geluk met jou project dibiel. Dat de meesten niet meer durven reageren.
   
 16. Loreen

  Loreen Diehard Prepper

  Dat heb ik op dit forum nog niet een keer zien gebeuren...
   
  dubbel0, phtvs en sqeaky vinden dit leuk.
 17. Flos

  Flos Mankinds only hope

  Dat klopt maar op het oude forum was wel zo .
   
 18. AWOL

  AWOL Prepper goeroe

  Dat gebeurde op het oude forum met name wanneer duidelijk was dat de vraagsteller geen enkele moeite had gedaan zich enigszins in te lezen in de community en het fenomeen preppen, of de veelvoorkomende behoefte aan garanties over anonimiteit.
   
 19. Riffy Bol

  Riffy Bol Prepper

  Geachte iedereen,

  Van moderator JamHard heb ik toestemming verkregen om via deze weg een oproep te plaatsen:

  Mijn naam is Riffy Bol en ik ben derdejaars student journalistiek aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Als deelprogramma in een alternatief studietraject ben ik momenteel bezig met antropologie, ofwel het nauwkeurig bestuderen en kennis nemen van een bepaalde groep, subcultuur of stam.

  Vanwege het feit dat ik al van kinds af aan gefascineerd ben door alles wat met survival te maken heeft (en groot fan ben van fictieve apocalyptische settings als in The Walking Dead, DayZ en The Division) lijkt het me ontzettend leerzaam en interessant om enkele dagen of weken mee te lopen met een of meer Nederlandse preppers. Mijn vraag aan u is of hier mogelijkheden voor zijn, en zo ja, op welke manier, op welke locatie en op welk tijdstip.

  De inhoud van mijn antropologische onderzoek zal met name bestaan uit observaties van een afstandje, afgewisseld met interviews met een of meerdere preppers over hun bestaan en bezigheden, waarom zij hiervoor hebben gekozen, wat hun verwachtingen zijn, etcetera. Daar tegenover zal ik mijn eigen kennis van en inlevingsvermogen in het preppen vergroten door zelf ook veel te lezen en onderzoek te doen. Zo ben ik als 'side-project' al enkele maanden bezig met het verkennen van de gevolgen van verschillende mogelijke rampscenario's in Nederland (bijvoorbeeld klimaatverandering, landbouwproblemen, nucleaire of financiële systeemcrashes, overstromingen, terrorisme of epidemieën).

  Graag hoor ik van u of, hoe en wanneer dit mogelijk zou zijn. U zou mij er een heel groot plezier mee doen, en ik hoop zelf dat een gedetailleerde en nauwkeurige schets van de Nederlandse preppers-community de 'stroming' wat meer begrip en kennis kan bijbrengen bij de 'buitenwereld'. Anonimiteit kan ik indien gewenst garanderen; het verhaal draait niet zozeer om een individu als wel om de overkoepelende 'subcultuur' waar die persoon deel van uitmaakt.

  In afwachting van uw reactie,

  Met vriendelijke groet,
  Riffy Bol
   
  phtvs vindt dit leuk.
 20. Dreutel

  Dreutel Prepper goeroe

  @Riffy Bol,
  Dat meelopen heeft bij mij weinig zin, want ik leid net zo'n leven als ieder ander. Alleen mijn voorraadkast is wat beter gevuld, en ik heb wat kampeerspullen. Ik hoef geen karrenvrachten boodschappen te doen, want ik vul enkel aan wat verbruikt is. Ik stap niet rond met een schietijzer en draag geen camouflagekleding. Niets spannends dus,
   
  vheeswijk, logan1202, petroman en 3 anderen vinden dit leuk.