Verlichting maken uit frisdrank

Discussie in 'Vuur, Verwarming, Verlichting en Energie' gestart door Vempain, 19 december 2015.

 1. Vempain

  Vempain Prepper goeroe

  Op youtube zijn er vele filmpjes over het maken van lichtstaafjes die je zelf kunt maken van mountain dew frisdrank, baking soda en waterstofperoxide.
  Omdat ik niet heel erg goedgelovig aangelegd ben leek me het een mooi moment om te gaan testen of het echt wel zo gemakkelijk werkte.
  En om het verschil te zien heb ik ook meerdere type frisdranken gebruikt op basis van sinaasappel of citroen dit omdat hier vaak een gele kleurstof aan is toegevoegd.
  De merken die getest zijn:
  -Fanta sinaasappel
  -spa limoen en cactus
  -mountain dew
  - multivitamine bruistablet (van de action)

  image.jpg
  De manier zoals het op de filmpjes uitgelegd wordt, heb je een bodempje frisdrank nodig, ongeveer een theelepel "baking soda" en 2 dopjes waterstofperoxide (verkrijgbaar bij de drogist) en hoef je het alleen met elkaar te schudden.

  Bij de spa en fanta was er geen reactie te zien waardoor deze licht zou geven. Bij de mountain dew was dit zo goed als niets en kwam er met het multivitamine bruistablet een hele lichte gloed vanaf maar is zeker niet te vergelijken met bijvoorbeeld een breekstaafje.
  image.jpg
   
  dimidrie, Amero, Ray en 4 anderen vinden dit leuk.
 2. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Tja die filmpjes....fijn dat je tijd en energie erin steekt om het zelf te testen.
  Ik heb één keer Mountain Dew gezien...ik dacht dat je zelf ging lichtgevenals je dat opdronk...zoveel kleurstof.
  Er is een campagne geweest tegen Mountain Dew vanwege verboden middelen in het drankje.

  “Gebromeerde plantaardige olie hoopt op in het lichaam en onderzoeken wijzen erop dat consumptie zou kunnen leiden tot hartproblemen, gedragsproblemen en verminderde vruchtbaarheid. Daarnaast zijn er meldingen dat bij hoge consumptie zenuwaandoeningen, geheugenverlies en ontstekingen kunnen optreden. Broomhoudende verbindingen staan ook wel bekend om het gebruik als vlamvertragers, aldus de voedselwaakhond. foodwatch is verbaasd dit soort stoffen nog aan te treffen in supermarkten: “Het is verontrustend dat dit soort illegale producten kennelijk door de veiligheidschecks van de grootste supermarkten van Nederland komen en ongestoord in het winkelschap belanden.”
   
 3. Dreutel

  Dreutel Prepper goeroe

  Mountain Dew. De naam van dit product heb ik wel eens gehoord, maar ik dacht dat het één of ander "moonshine" product was. Sterke drank dus. Weer wat geleerd! Blijkbaar is het zoiets als Fernandez, waarvan de kleur ook aan chemicaliën doet denken.
   
 4. RDNK76

  RDNK76 Senior Prepper

  Mountain Dew dronk ik vroeger echt met liters tegelijk..... tot ik plat ging met een maagzweer, echt troep dat gerei
   
 5. Panzer

  Panzer Survivor

  Dus, het werk niet begrijp ik?
   
 6. Vempain

  Vempain Prepper goeroe

  Het werkt wel alleen zo minimaal dat je er geen profijt van hebt
   
 7. Panzer

  Panzer Survivor

  Ok, maar dan begin er niet aan als het nauwelijks werkt.