Zink suppletie en de hersenen

Discussie in 'Gezondheid, medisch en verzorging' gestart door vheeswijk, 29 april 2019.

 1. vheeswijk

  vheeswijk Survivor

  Mineralen blijven mij boeien. Ik heb in het oude forum al veel hierover geschreven: Borium en Zink.
  In dit forum heb ik gepost over Diabetes (Magnesium) en Artritis/Artrose (Borium+Magnesium) en er zijn mensen van dit forum die successen hebben geboekt met deze suppleties en daar blij mee zijn.
  Zink speelt een grote rol in de hersenen. Zink moet aanwezig zijn in cellen die neurotransmitters afgeven. Het zou grote rol spelen in het geheugen en vermindert ADHD symptomen.
  Zink versterkt het immuun-systeem, is een krachtig antioxidant, is goed voor hart en bloedvaten en speelt een rol in de insuline-glucose huishouding (Diabetes).
  Zink speelt een rol in angsten en depressies, ADHD, en voorkomt autisme.
  Het heeft ook een gunstig effect op verschillende vormen van dementie waaronder Alzheimer.

  Enige tijd geleden ben ik begonnen met het testen van Zink op het geheugen (ik ben 73 jaar) en de invloed op de suiker en insuline spiegel. Dit laatste experiment (diabetes) is nog niet afgerond. Hierover rapporteer ik later.

  Ruim 45 jaar geleden heb ik chemie gestudeerd met als bijvak Russisch. Ik ben toen ook 2 maal in de USSR geweest en ik heb me daar toen aardig kunnen redden. Ik heb daarna 40+ jaren de taal echter nooit meer gebruikt en ik had deze vaardigheid al vergaand verloren. Heel recentelijk heb ik de taal weer opgepakt als hobby en ik kwam tot de pijnlijke ontdekking dat ik erg veel woorden niet meer kon herinneren of reproduceren laat staan de grammaticale regels toe te passen. Het lukte me gewoon niet om de taal weer op te pikken. Ook nieuwe woorden kon ik er gewoon niet instampen. Het was overduidelijk dat mijn geheugen mij behoorlijk in de steek liet. Ik ben toen maar gestopt met de SKYPE lessen van een Russische docente.

  Ik herinnerde mij wel dat ik al eens iets had gelezen over Zink en geheugen en heb als experiment Lucovitaal Zink Methionine & Koper (Google) aangeschaft. 1 pilletje per dag. Na ca. 10 dagen waren de resultaten opmerkelijk en kon ik me al redelijk redden via SKYPE. Het effect van Zink-suppletie is voor mij overduidelijk en zeer verrassend. Bij mij werd zowel het lange termijn als het korte termijn geheugen sterk verbeterd.

  Ik kan nu iedereen, vooral ouderen, die hun geheugen willen 'opfrissen' dit product van harte aanbevelen. Ook lijkt een experiment met dementerende ouderen hoogst wenselijk. Baat het niet dan schaadt het ook niet. Prijs ca. 5 euro.
   
  Draakje, Pignonwiel, Erny en 5 anderen vinden dit leuk.
 2. martin

  martin Diehard Prepper

  Ik ben erg sceptisch van aard maar ik wil best wel het experiment aangaan. Ik ben nu al een jaartje of 5 met Spaans bezig en het gaat echt zeer moeizaam. Het verstaan gaat prima maar zodra ik iets moet terugzeggen moet ik zowat alle woorden gaan "opzoeken" in mijn geheugen. Dus ik weet ze wel maar het kost me soms 10 seconden voordat ik het juiste woord weet en dat praat niet echt lekker. Engels / Duits spreek ik zonder enige moeite. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het aanleren van een taal iets is wat je beter kan doen als je jong ben. Hoe jonger hoe makkelijker. Kijk naar kinderen van migranten. Als ze een jaar of 7 zijn en ze gaan 1 a 2 jaartjes met Nederlandse leeftijdsgenoten dan praten ze vloeiend Nederlands.
  Ik zal proberen om nog eens 2 weken "duolingo" toe te passen en dan eens 2 weken met zink supplement.
  En dan domweg naar de resultaten vergelijken.
  Ik hou je op de hoogte van het resultaat.
   
  markske, Tanfana, Erny en 4 anderen vinden dit leuk.
 3. Wafels

  Wafels Diehard Prepper

  @vheeswijk ik wil het best eens proberen , ook al denk ik dat mijn hersenen iets meer nodig zouden hebben dan
  zo'n pilletje:rolleyes::D wat zink doet met de hersenen weet ik niet , maar ik weet wel dat zink belangrijk is oa voor het immuunsysteem .
  gr will
   
  vheeswijk vindt dit leuk.
 4. vheeswijk

  vheeswijk Survivor

  Wafels vindt dit leuk.