• Helaas zit er een fout in de forumsoftware waardoor je de forumregels moet accepteren voor je deze kunt lezen. Onze excuses hiervoor. Mocht je na het lezen alsnog niet akkoord zijn, stuur dan even een PM aan phtvs
  • Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Welke pan ?

Roomboter

Elementary prepper
Ik ben aan het kijken voor pannen die geschikt zijn om buiten mee te koken op b.v. een petroleumstel of woodstove. Gietijzer lijkt mij erg zwaar maar prima geleiding. Heb geen zin om mijn BK pannen daarvoor te gebruiken. Is emaille een oplossing of weet iemand een andere optie. Het liefst zwarte pan ivm roetaanslag, maar prijs technisch ook weer niet mega duur.
 

Flos

SHTF Expert
Bij ons is er een site dat je wat je wilt weg gooien kan weg geven. Zo reageer ik telkens als men pannen weg geeft. ( op iets anders reageer ik ook wel ) ik heb al een hele hoop pannen van rvs en aluminium tot gietyzer en gemailleert . Die gebruuik ik als ik buiten ga koken. Is er een stuk of voldoet ze niet meer vliegt ze op de schoothoop.
 

FKAGB

Prepper goeroe
Ik heb zelf al jaren een aantal plaatstalen pannen van De Buyer. Deze zijn lichter en goedkoper dan gietijzer. Ze hebben een goede geleiding van de warmte en nagenoeg onverwoestbaar. Het enige wat kapot zou kunnen gaan is dat er een handvat afbreekt maar omdat het plaatstaal is is dit zelf weer te lassen. Eenmaal goed ingebrand bakken de pannen absoluut niet aan en schoonmaken is simpel te doen met heet water zonder sop. Als ze echt smerig zijn dan vul ik ze met water en dan gaan ze op het vuur. Paar minuten koken en alle viezigheid is weer verdwenen.
 

Tanfana

Mankinds only hope
Admin
Wij hebben voor verschillende omstandigheden pannen. Van Dutch Oven tot mestin.

Is het om buiten te koken achter het huis of als je op hike bent en alles in een rugzak moet meenemen? Voor hoeveel personen kook je? Hoe kook je, warm je op of maak je een stoof die uren moet pruttelen.
 

Piroska

Specialist
Ik kook het halve jaar buiten en gebruik wel gewoon mijn le Creusetpan , het is inderdaad wel zwaar maar kookt erg goed op hout. Ook emaille pannen gebruik ik graag. Roetvorming is niet te voorkomen maar je haalt het er zo weer af.
 
  • Leuk
Waarderingen: Erny

Flos

SHTF Expert
Ik kook het halve jaar buiten en gebruik wel gewoon mijn le Creusetpan , het is inderdaad wel zwaar maar kookt erg goed op hout. Ook emaille pannen gebruik ik graag. Roetvorming is niet te voorkomen maar je haalt het er zo weer af.
In huis kook ik op inductie kookplaten. Als je deze daar voorgeschikte pannen eens op een ander kookvuur gebruikt is het niet meer interessant ze nog op inductie te gebruiken. Wegen krom getrokken. Vandaar dat ik andere pannen buiten gebruik.
 

Piroska

Specialist
In huis kook ik op inductie kookplaten. Als je deze daar voorgeschikte pannen eens op een ander kookvuur gebruikt is het niet meer interessant ze nog op inductie te gebruiken. Wegen krom getrokken. Vandaar dat ik andere pannen buiten gebruik.


Ja in dat geval lukt het niet met je binnenpannen buiten koken. Bimnen kook ik ook vaak op hout, dus hier maakt het niet uit.
 
  • Leuk
Waarderingen: Flos
Bovenaan