• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Het grote covid-19 topic

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Fijn, weer een getekend verslag(visuele samenvatting, sketchnotes) van de persco...
Zie ook corinematser.nl

EZnVTAwXsAk_POR
 
F

forumlid 1447

Gast
Wat mij van groter belang lijkt dan het sterftepercentage afgemeten tegen de hele bevolking, is de sterftekans in geval je een Covid-19 besmetting oploopt. Dat percentage is gemiddeld toch heel wat meer dan bij een griep-epidemie. Wat mij betreft genoeg om beschermingsmaatregelen serieus te nemen.

Covid-19 tast het afweersysteem aan, maar de meeste mensen die dood gaan sterven niet door het Covid-19 virus,
maar door de longontsteking die het verzwakte lichaam aanvalt.
Verzwakte personen zijn dus het slachtoffer.
Voor elke gezonde persoon is er een keuze.
Door gezond eten, gezond leven en een goed afweersysteem, is Covid-19 slechts een virus als de griep.
Kinderen hebben vaak nog gezonde longen, kunnen hun temperatuur hoger op laten lopen als bescherming,
zijn conditioneel vaak gezonder, en zijn dus beter bestand.
Ook hebben ze een ander afweersysteem, waardoor ze minder ziek zijn.
We zouden eigenlijk een heel seizoen niet moeten reizen, gezond leven, afstand houden, niet samenscholen,
en van het geld dat overblijft, veel groente en fruit eten.
En blijven werken, zorgen verzwakken een mens ook.
En als je toch op vakantie gaat, ga buiten het seizoen,
vermijd de grote druktes, kus geen "vreemden", vrienden en bekende, drink met mate,
en geniet van je familie en gezin.Zo bescherm je jezelf, je geliefd , je familie, en meteen je hele omgeving.

PS. Aan longontsteking gaan normaal 4 miljoen mensen ,per jaar, dood
 

Wafels

Diehard Prepper
@william dat Covid 19 het afweersysteem aanvalt ben ik met u eens , maar of je persé dood moet gaan aan een ''longontsteking'' dat weet ik zo
net nog niet .Het lijkt mij dat als iemand een gat in zijn afweersysteem heeft , dat het goed mogelijk is dat hij wellicht dan dood zal gaan aan hetgeen
zijn zwakke plek is die door dit Covid 19 zal verergeren en Covid 19 geheel buiten beeld blijft ???
Maar ik ben geen dokter hoor , het is zo maar een idee van mij :rolleyes::D
gr will
 

Jannes

Prepper goeroe
@Wafels @wiliam

Waar mensen uiteindelijk aan overlijden bij covid-19 is divers en vaak overlappend. En misschien niet eens altijd geheel duidelijk. Er wordt nog steeds bijgeleerd.

Er is oa sprake van longontstekingen, van zulk erge littekenweefsel in de longen dat er niet genoeg zuurstof opgenomen kan worden, trombose (klontjes bloed in de bloedbaan), etc.
Er zijn zelfs mensen die Covid-19 overleven, maar vervolgens zo verzwakt zijn dat het dokteren niet lukt om ze van de beademingsapparatuur te krijgen. En dan overlijd je alsnog.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator

Wafels

Diehard Prepper
Laatst bewerkt:
@Stuudje dat zijn enge dingen dit soort wetten want het geeft ''de wet'' de mogelijkheid om deze regels ook te gebruiken
voor andere doeleinden en je weet helemaal niet hoelang zo'n wet gehandhaafd blijft ( 1 jaar of 10 jaar of wellicht nog langer ) , tevens ik denk dat veel mensen niet eens beseffen hoeveel macht je ''de wet'' geeft hiermee . want veronderstel je ligt in bed met een vriendin(nen) , breken ze je voordeur open en wordt je gearresteerd omdat je intiem bent met een vreemde (n) en de 1,5 meter niet handhaaft in je eigen huis
men lacht er waarschijnlijk om wat ik hier schrijf (en als mods vinden dat wat ik hier schrijf ongepast is verwijderen ze het maar) maar het is toch dit soort macht wat je bepaalde mensen geeft en dat vind ik eng .
(en het is niet enkel hier hoor waar men wetten wilt maken en hebben ,dit is dan wel een voorstel vanuit de US
maar je kunt zien dat men er daar ook mee bezig is , hier gaan ze nog iets verder en willen ze nog meer rechten hebben ( https://www.congress.gov/bill/116th-congress/house-bill/6666/text )
gr will
 

phtvs

Sysop
Admin
Gelukkig is er geen enkele aanleiding om te vrezen dat het kabinet de wetgeving misbruikt. Een overheid wat op zo'n grote schaal misbruik zou willen maken van hun macht, heeft geen wetswijziging nodig. Er zijn legio voorbeelden van landen die gebukt gaan onder een dictaat van de overheid zonder dat wie dan ook in zal kunnen grijpen. Wie controle heeft over politie en leger heeft controle over de bevolking. Simpel voorbeeld: Suriname
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Een goedkope ontstekingsremmer verbetert de overlevingskansen van ernstig zieke coronapatiënten. Het is als zodanig de eerste behandeling, melden onderzoekers van de universiteit van het Britse Oxford. Het gaat om het medicijn dexamethason. De wetenschappers spreken over een enorme doorbraak. Behandeling met dexamethason verminderde het aantal sterfgevallen met een derde van de patiënten aan de beademing. Bij degenen die alleen zuurstof kregen ging het om een vijfde minder.
https://www.nationalezorggids.nl/zi...amethason-helpt-bij-zware-coronagevallen.html

Dexamethason is een bekend medicijn. Het is in feite een zusje van prednisolon. Het wordt vaak in het ziekenhuis gegeven, bijvoorbeeld bij COPD of bij misselijkheid bij chemotherapie.

Dat is een “enorme doorbraak”, aldus hoofdonderzoeker Peter Horby van de Universiteit van Oxford. Het grote voordeel is dat het middel al op de markt is, als middel dat onder meer wordt gebruikt bij astma, reuma, bepaalde ontstekingen en tegen misselijkheid. Een behandeling kost nog geen 40 euro. Bij milde corona-infecties lijkt het medicijn overigens geen verschil te maken.
https://www.demorgen.be/nieuws/oxfo...covid-19-bestrijdt-enorme-doorbraak~b50195f2/
 

Ray

SHTF Expert
Vooral omdat het niet zwart wit is, zoals het plaatje stelt. Een masker voorkomt niet 100% of zelfs maar 80% de kans op besmetting, maar verkleint die kans en dat varieert met het type mondmasker en hoe je hem gebruikt (en daar blinkt de gem. burger niet in uit).

Mensen op straat zetten zo'n ding op, zitten eraan, zetten hem af en gebruiken hem vervolgens opnieuw. :rolleyes:

Maatregelen werken bij elkaar opgeteld. Mondmasker, handen wassen en afstand houden verkleint de kans, drukte vermijden, goed ventileren, etc. Bij elkaar opgeteld misschien wel 95%. Alleen een mondmasker zoals het publiek hem gebruikt, maar voor een klein deel daarvan.

Daarom is alleen een mondmasker niet genoeg om alles los te gooien.
 
V

Verwijderd lid 482

Gast
Plus als ik dan zie hoe snel mensen een masker afzetten als ze in het OV uitstappen dan snapt 99% het nog steeds niet.
Denk dat het eerder komt omdat 99% van de mensen de maatregelen helemaal zat zijn. Als je kijkt naar het aantal besmettingen tegenover de gehele bevolking is het voor de meeste mensen toch een soort van ver weg show. Geen besmettingen ( of erger) in de naaste omgeving maar wel de "lasten" van de maatregelen.

En nu zal er wel weer een " Ja , Maar" aankomen.
 

Ray

SHTF Expert
Boeiend, vragenuurtje van kamerleden aan o.a. het OMT momenteel live op TV.

Sommige politici echter.... Fleur Agema: "Ja, maar in de Telegraaf staat dat het alleen zo is omdat het makkelijker te communiceren zou zijn naar de bevolking" :rolleyes: Je spreekt nu met de woordvoerder en baas van het RIVM truffel, die het voor je verduidelijkt, daarmee zijn eventuele uitspraken in het verleden gedaan en de manier waarop de Telegraaf daarover bericht verleden tijd.

Ook blijft ze vragen naar de resultaten van een uitgevoerd onderzoek waarvan de resultaten al bij het vorige rapport zijn bijgesloten als bijlage. Ook nadat ze daar twee keer op gewezen is EN aanvullende uitleg krijgt. :confused:
Pffttttt, knap dat Jaap van Dissel kalm en rustig blijft antwoorden, andere tweede kamerleden zie je wat scheef kijken of lachen. :lol:

Ook veel vragen over de politieke keuze om vliegen met volle vliegtuigen toe te staan (terecht), waarvan het kabinet tactisch afschuivend zich baseert op advies van het RIVM, want het advies van het RIVM geeft geen 100% duidelijkheid (weet ook Rutte en De Jonge), ze hebben zelf inderdaad geen honderd vliegtuigen de lucht in gestuurd voor een onderzoek, maar baseren zich op wat er in de literatuur wereldwijd bekend is en niet alles literatuurbronnen laten exact hetzelfde zien.

Lekkere simpel zwart/wit antwoorden, "Zo zit het en nooit anders", bestaan ook hier niet, maar dat lijkt niet iedereen in de tweede kamer zich te beseffen. Voortschrijdend inzicht mag kennelijk ook niet.

Bovendien:
Ook het internationale speelveld en - regelgeving speelt een rol in de overweging geen extra maatregelen (in vliegtuigen) te nemen. Het is volgens de bronnen niet zinvol heel erg af te wijken van wat andere landen doen.
Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/pol...afstand-houden-vliegtuig-niet-nodig-mondkapje

Internationaal wordt trouwens een medisch mondkapje geadviseerd, maar daar wil het kabinet niet aan wegens schaarste.

Het is een politieke beslissing, niet dat van het OMT. Die gaat al helemaal niet over het 'internationale speelveld en regelgeving', wat het kabinet wel meeweegt. Je zou van tweede kamerleden verwachten dat ze begrijpen dat het kabinet weliswaar constant afschuift op het OMT (ook een politiek spel), maar toch echt zelf verantwoordelijk is voor de besluiten. :)

Het lijkt alsof sommige partijen alleen uit zijn om vliegen af te vangen en hierdoor bijdragen aan twijfel en onrust. Dat is jammer, want bij deze sessie zitten geen politici die verantwoordelijk zijn voor de uiteindelijke maatregelingen/versoepelingen in het vragenbankje, maar wetenschappers die verduidelijken aan de hand van welke data en verspreiding/nieuwe besmettingen van het virus ze tot hun adviezen aan het kabinet komen.

Het blijft toch een raar spelletje, politiek. En dan verwachten ze het het volk dat allemaal begrijpt en er kaas van heeft gegeten? :)
 

Ray

SHTF Expert
Antiviruswaanzin wraakt rechter in kort geding: https://nos.nl/artikel/2338488-viruswaanzin-wil-andere-rechter-in-zaak-tegen-coronamaatregelen.html

"... Laten ze eens kijken op Facebook, wat daar allemaal gepost wordt. .... Laat de mensen eens wakker worden wat er werkelijk speelt. Dit is gewoon mishandeling (beperking bezoek ouderen, doelt ze waarschijnlijk op) "

En Remdesivir is goedgekeurd voor gebruik bij coronapatiënten: https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/...25/eerste-medicijn-tegen-covid-19-goedgekeurd
 

Ray

SHTF Expert
Nieuw onderzoek naar de langdurige gevolgen van Covid-19 van start.
Van de miljoenen mensen die door het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 getroffen zijn, zijn er gelukkig ook al weer heel veel genezen verklaard. Maar gaandeweg is wel duidelijker geworden dat de term ‘genezen’ zeker in het geval van coronapatiënten die ernstig ziek zijn geweest, niet betekent dat ze per ommegaande weer helemaal de oude zijn. Veel patiënten houden klachten. En er zijn aanwijzingen dat het virus de longen blijvend beschadigt. “Er ontstaat een nieuwe longziekte,” zo waarschuwde het Longfonds eerder al.
bron: https://www.scientias.nl/nieuw-onderzoek-naar-langdurige-gevolgen-van-covid-19-van-start/
 
Bovenaan