is bushcraft eigenlijk wel nuttig?

Discussie in 'Preppen en Survival Algemeen' gestart door EVAQ8, 7 juni 2020.

 1. De Bezorgde Burger

  De Bezorgde Burger Diehard Prepper

  @Roel, ervaring was ik niet vergeten hoor, staat in de 2e zin van de 3e paragraaf van mijn zelf-citaat hierboven. :fluit:
   
 2. Roel

  Roel Prepper goeroe

  Ik zag het!:)
   
 3. EVAQ8

  EVAQ8 Senior Prepper

  bedankt voor de reacties!
  heel fijn dat er hier direct en duidelijk gereageerd wordt.
   
 4. Laaglander

  Laaglander Senior Prepper

  Ja ik ken ze wel. Het zijn er inderdaad niet veel, maar ze bestaan.

  Als stadsbewoner die is geboren en getogen in een dorp met een Boswachter als vader, zat Bushcraft er al jong in en nog voordat het beestje een naam had gehad.
  Bushcraft is de vaardigheden leren die onze voorouders hadden, met gebruik van moderne middelen om zo langere tijd in de natuur te kunnen overleven op een minimalistische manier.

  Bushcraft leert je vooral denken in oplossingen ipv problemen en denken aan de primaire levensbehoeften en daar aan te kunnen voldoen met middelen van buiten ipv in je tas.
  Dergelijke vaardigheden zijn in elke levenssituatie toe te passen en kunnen zeker zelfredzaam zijn in geval van een SHTF op elke plaats in de wereld en in elk soort omgeving.
  Dus als je mij persoonlijk vraagt of Bushcraft nuttig is om als achtergrond te hebben, dan zeg ik volmondig ja!
  Het is ook gewoon heerlijk om je af en toe even terug te trekken van de moderne achtbaan waarin we leven en als je werkt in het werkveld waarin ik werk, om even weg te zijn van alle gekken die bestaan in onze wereld.
  Het bos is veiliger vertoeven dan de stad.
  Rust is heerlijk en je leert jezelf pas echt goed kennen als je in situaties komt waarin je jezelf nog nooit geplaatst hebt....
   
  EVAQ8, Tanfana, Wafels en 5 anderen vinden dit leuk.