Mentaal gezond blijven in crisistijd

Discussie in 'Gezondheid, medisch en verzorging' gestart door Stuudje, 21 maart 2020.

 1. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Ik wil dit topic gebruiken voor tips en links naar nuttige websites die je mentaal stabiel kunnen houden in crisistijd, zoals deze bijna lockdown waar in we vooral helpend zijn als we fysiek afstand houden (social distancing) en de clubs,cafe's,kerkdiensten,maar ook onze familie in verpleeghuizen of instellingen voor gehandicapten niet meer kunnen bezoeken.

  [​IMG]
   
 2. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  PBear vindt dit leuk.
 3. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  JE MIND IN GOEDE CONDITIE HOUDEN IN SPANNENDE TIJDEN
  Het vergt nogal wat van ons. Thuis werken, omgaan met gevaar voor onze gezondheid, je privéleven regelen, omgaan met je dierbaren, en voor hen zorgen waar nodig, zakelijke beslissingen nemen…en alles wat daar bij komt kijken. Soms staat de boog superstrak gespannen. Deze tijd is niet een gemakkelijke. Hierbij een aantal tips die je het hopelijk iets comfortabeler maken.

  https://jojanneke.me/fijnthuiswerken/#mentale-veerkracht
   
  Ray vindt dit leuk.
 4. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

 5. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Mind heeft pagina opgetuigd met vele verwijzingen naar chat, lotgenoten, telefoon, afleiding, mail, elke middag livestream, enz

  https://wijzijnmind.nl/corona
   
 6. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

 7. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Gezien de maatregelen om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken tot het hoogst noodzakelijke, krijgen steeds meer ouderen minder bezoek. We willen immers niet dat ouderen worden besmet met het coronavirus. Maar dat heeft wel grote impact: veel ouderen zitten veel alleen thuis. ANBO heeft daarom vorige week woensdag een telefoonlijn geopend voor ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, praktische vragen hebben of graag een praatje willen maken.

  https://www.anbo.nl/nieuws/minder-s...nbo-medewerkers-zitten-klaar-voor-een-praatje
   
 8. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Wat doet de coronacrisis met onze mentale gezondheid, en welke invloed hebben we daar zelf op? Twee deskundigen vertellen erover, en geven tips.

  link
   
 9. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Tips voor ouders, verzorgers en begeleiders van jeugd en gezinnen.

  tips voor ouders en/of verzorgers voor de omgang met de nieuwe thuissituatie.
  tips voor jongeren en jongvolwassenen voor de omgang met de nieuwe thuissituatie.
  tips voor de begeleiding van kinderen tot en met twaalf jaar.
  tips voor de begeleiding van kinderen vanaf twaalf jaar.

  Alle links hier te vinden.
   
 10. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  Meditatie kan je helpen met kalmte en balans in chaotische tijden. Hier een gratis 3-delige videocursus: Basiscursus mediteren. Aanmelden kan hier
   
  PBear vindt dit leuk.
 11. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

 12. Stuudje

  Stuudje Mankinds only hope Moderator

  [​IMG]
   
  buzz, PBear en Pjotr Prep vinden dit leuk.
 13. Papillon

  Papillon Diehard Prepper

  Kies een boek over een een onderwerp wat je echt graag eigen wilt maken.. Lees dat boek 15 x, Aangezien we maar een klein gedeelte echt goed opslaan na 1 x lezen heb je nu de tijd het van buiten te leren.
   
  frans81 en Tanfana vinden dit leuk.
 14. Ray

  Ray SHTF Expert Admin

  Ik heb de afgelopen weken in m'n hoofd afscheid moeten nemen van een aantal plannen en zekerheden. Het gaat nu even anders, niets aan te doen een nieuwe realiteit waaraan ik me moet aanpassen. Dat kostte even tijd, om van de ene mindset over te gaan in de andere, dat ging niet van de een op andere dag, maar de rust is nu terug.

  @Stuudje en @netuyas Ik ben groot fan van het oude werk van Wende. Eerste de Franse chansons, toen dat geweldige concert in Carre. De huidige electronische toer trek ik slecht helaas.
   
 15. buzz

  buzz Senior Prepper

  Mijn mentale gesteldheid wordt op dit moment vrijwel uitsluitend bepaald door hoe het lichamelijk met mij af zal lopen. Sinds een paar weken zit ik in een medische molen en het wachten is op uitslagen van onderzoeken en scans. Als deze "verkeerd" zijn is er dan nog gelegenheid voor behandeling en/of operatie, of ligt alles vol met corona patienten? ik probeer het van me af te zetten want als ik daar te lang op door ga denken word ik bang en gedeprimeerd.
   
  Mayo, zonnebrood, frans81 en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. Ray

  Ray SHTF Expert Admin

  Gezondheid is niet te koop, schreef @Flos al in het andere draadje.

  Je hebt het voordeel dat je in het Noorden zit en hier kennelijk een andere aanpak plaats vind dan in de rest van Nederland: https://www.preppers-shelter.nl/for...en-als-het-hier-komt.4910/page-32#post-108979

  Er is gelukkig uit de zorg ook aandacht voor de reguliere patienten en deze worden gescheiden gehouden van de corona gevallen. Bij steekproeven onder Brabants zorgpersoneel bleken daar wel gevallen bij te zitten, maar geen had het via zijn werk opgelopen. Zorgpersoneel is zich als geen ander bewust van de potentiële gevaren en in tegenstelling tot de normale burger, handelen ze daar ook naar.

  Sterkte iig.
   
  PBear vindt dit leuk.
 17. netuyas

  netuyas Elementary prepper

  Heb ongeveer hetzelfde. Ik kan het enorm waarderen dat ze haar eigen weg volgt en lak heeft aan de commercie, maar het hoogtepunt voor mij is qua chanson Vivre/Laat me

  het latere werk vind ik ook minder
   
  DO-it, Ray en Flos vinden dit leuk.
 18. Flos

  Flos Mankinds only hope

  Mooi hè.
   
 19. frans81

  frans81 SHTF Expert

  Ik gaf het bericht een " Leuk " ;) Maar het is eigenlijk helemaal niet Leuk .
  Daarom Sterkte @buzz en hoop ik op een meevaller :rolleyes:
   
 20. PBear

  PBear Specialist

  Mijn "Leuk" is hetzelfde bedoeld als die van @frans81. Natuurlijk is er niets leuk aan zo'n zorgelijke situatie. Tobben zal er echter niets aan veranderen. Ik hoop voor je dat de uitslagen van de onderzoeken en scans gunstig voor je uitpakken. Is dat niet het geval, dan kan je proberen contact te houden met je behandelaar om te zien of die toch nogeen gaatje voor een behandeling kan vinden. In elk geval sterkte gewenst! :thumbsup:
   
  frans81 vindt dit leuk.