Over smaak valt niet te twisten zo vindt ik pasta dus niet te vreten. Uiteraard kopen we dan eerst gewoon een potje om te proberen.
Ik wil hier toch even op reageren op een irritante en belerende manier. (ja, ik ben ik een kut humeur, heb weer eens flink last van nek/rug/schouder pijn)
Je hebt bepaalde zaken zoals voedingsstoffen.
Die zijn belangrijk om te kunnen overleven.
Koolhydraten zijn wel het meest belangrijk en dan kom je uit op rijst, gedroogde bonen, linzen, havermout, of pasta. Aardappelen ga je niet eens tegenkomen want dat is eigenlijk een voedselsoort wat men aan vee zou voeren.
En je zult deze voedingsstoffen moeten aanvullen met vetten en eiwitten.
Dan zit je nog met de noodzaak van vitamines en mineralen.
En dat je water nodig zult hebben is denk ik wel duidelijk.
Als je pasta niet te vreten vind dan is dat niet zo raar. Pasta is ook niet te vreten zonder een juiste toevoeging van kruiden en/of specerijen.
Een aardappel heeft de redelijk unieke combinatie dat er een bepaalde smaak aanwezig is die je zonder toevoeging zou kunnen waarderen. Denk hierbij aan het bakken van een aardappel, het frituren of het pureren.
Een reiskorrel of een pasta (spaghetti) heeft vrijwel geen smaak.
De uitdaging (minimaal) zit hem in het vinden van toevoegingen om het alsnog smakelijk te maken.
Ik wil hierbij benadrukken dat het totaal niet noodzakelijk is. Je lichaam heeft alleen maar die koolhydraten nodig en het maakt niks uit of het lekker is, of neutraal.
Maar dat is hetzelfde als alle andere zaken. Je kunt prima met een glas water en een bord bonen de dag overleven.
Maar met een goed glas wijn, een lekkere curry en een gegrilde kip met witte rijst kan het toch net wat betere ervaring zijn als een bak voedingstoffen met dezelfde waarde.
Mijn advies zou zijn om eens wat te gaan experimenteren met voeding. Het is leuk om te doen en je gaat mogelijk ervaren dat zelfs een neutrale witte rijst verrukkelijk te combineren zal zijn met een zelfgemaakte curry die (qua basis ingrediënten) 10 jaar houdbaar is.