• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Arajes

Ik gebruikte kant-en-klare pita's maar die hebben de neiging om af te brokkelen.

Dat kom omdat je pita broodjes maar iets van 3 a 4 minuten lang mag afbakken (op 180 graden)
De meest gemaakte fout is dat men ze een minuut of 10 in de oven doet waardoor ze zo hard worden als beton. En dat komt dan weer omdat men denkt dat die broodjes "lekker bruin" moeten zijn. Maar dat is dus ook een misvatting. Wil je ze een kleur geven dan maak je de broodjes nat (gewoon 2 seconden onder de kraan).
Eigenlijk kun je geen kant en klare pita broodjes gebruiken in een recept wat nog in de oven moet. Of je moet eerst dat gehakt grillen in een grillpan voor 10 minuten, dan broodje vullen en nog max 4 minuten in de oven. Maar dat is dan weer het mooie van dingen in de praktijk proberen. Stel dat het in 1 keer perfect zou zijn geweest?
 
Dat kom omdat je pita broodjes maar iets van 3 a 4 minuten lang mag afbakken

Nee, ze brokkelen al af als je ze gaat vullen dus zo uit de verpakking. In de oven gaat het juist wel goed omdat de sappen van het vlees erin trekt. Ook moet je ze insmeren met olijfolie. De pita's waren heerlijk zacht en smeuïg maar niet zompig. Alleen de randjes van de pita's waren knapperig maar niet overdreven hard.
 
Doen we hier in ook: insmeren met olie, zout eroverheen en in de koekenpan / geribbelde bakplaat om ze een leuk patroontje te geven.
Als ze bol gaan staan om keren en wachten tot ze weer bok staan, dan weet je dat de binnenkant heet gestoomd is en snij je ze ook makkelijker open.
 
Ik denk dat die broodjes in de link niet uit de oven komen maar uit een contactgril/tostiapparaat. De vulling zit zo mooi vastgedrukt in het broodje, dat lukt je niet in een oven. Het gehakt moet dan al wel gaar zijn voor je die er tussen stopt.
 
De vulling zit zo mooi vastgedrukt in het broodje, dat lukt je niet in een oven.

De truc is dat je de broodjes vult met rauw gehakt en die vleeskant dan even dichtschroeit in een hete koekenpan of grillplaat. Beetje olie op de broodjes en dan de oven in.
 
Terug
Bovenaan