@martin moet ik de groente niet voorbakken?
Komt er dan niet te veel vocht uit?
Ik heb een omvormer met 2KW vermogen in de BOV dus dat moet lukken
Nee dat moet echt niet.
Sterker nog, het is af te raden.
Als je iemand in een pizzarestaurant een pizza ziet bakken dan zal men ook nooit de groente voorbakken.
De reden dat we deze fout maken komt doordat je in een normale oven de groente nooit gaar zal krijgen op 220 graden en dan moet je wel voorbakken.
Op 320 graden heb je dit effect niet (het vocht zal gelijk verdampen).
Ik ben benieuwd naar je eigen ervaring en het is aan te raden om zelf je deeg te maken met de kneedfunctie van een broodbakmachine.
En varieer met een dunnen en wat dikker bodem. Met minimaal en wat meer beleg. Met en zonder olie na het beleggen. Met veel en met minimaal wat kaas. Je komt als snel tot de conclusie "less is more"
En de kruiden uiteraard niet vergeten. (oregano/tijm/marjolein).
Gedroogd kan je het als eerste er op doen (dus je beleg op de kruiden)
Vers kan je het beter na het bakken er op doen.
Of een hand rucola na het bakken is ook erg lekker.
Of de kruiden droog in het deeg verwerken.
Eigenlijk kan je oneindig variëren en je kan natuurlijk ook die pan op het midden van de tafel zetten op een mooie zomerse dag. En dan met een paar flessen wijn een stuk of 5 extra gasten uitnodigen en ze zelf de pizza's laten beleggen en afbakken.
Neem dat ding eens mee op een SC en je heb gelijk een stel vrienden er bij