• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

DataLeaks, gehackte websites en systemen

phtvs

Sysop
Admin
Vandaag kreeg ik een bericht dat Deezer is gehackt en er email adressen, namen en geboortedata zijn gejat. Ik wil hier een overzicht bijhouden van dataleaks.

Op Wikipedia staat een complete lijst met alle dataleaks ooit.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_data_breaches


Heb je een account bij een website wat gehackt is:

- wijzig onmiddellijk je wachtwoord. Gebruik je hetzelfde wachtwoord ook ergens anders, wijzig het daar dan ook.
- Wees bedacht op verdachte email berichten op het e-mailadres wat je gebruikt.
- Is het een website waar je creditcard betalingen hebt gedaan, informeer de creditcard maatschappij onmiddellijk!


We beginnen dus met Deezer.

We were recently informed that one of our former service providers suffered a cyberattack in 2019 that allowed a hacker to misappropriate non-sensitive personal data about our users.

Deezer's systems and databases have not been affected and remain secure.

The exposed data includes information such as names, dates of birth and email addresses.

No information regarding passwords or payment details is involved in this incident, and the consequences appear limited.
 

martin

Mankinds only hope
Ik zou iedereen willen adviseren om eens een kijkje te nemen op deze site:

https://haveibeenpwned.com/

Ja, die site is betrouwbaar en hoewel je niemand kunt vertrouwen zou ik toch adviseren om je e-mailadres er in te stoppen.
Je krijgt dan een overzicht van alle bekende lekker waar je e-mailadres is terug te vinden is.
Firefox / Apple / Google werken tegenwoordig samen met deze site om je proactief te informeren als jouw e-mailadres in de database word gevonden.

Het gevaar van een hack is dat zodra blijkt dat iemand met emailaders phtvs@phtvs.nl ooit het wachtwoord "shelter@132" heeft gebruikt de kans heel reëel zal zijn dat dit wachtwoord ook bij bol.com te gebruiken is. En dan is het even het afleveradres aanpassen en een flinke bestelling proberen te plaatsen (het is maar een fictief voorbeeld).
 

RockyFlats

Ruttaan
Ik ben het even kwijt, maar hier past vast de vermelding dat het geweldige MESHTASTIC😉 voor noodcommunicatie, nu het in de wereld toch wel nijpend wordt, beschikt over digitale versleuteling van berichten!
Wie had dat gedacht, dat zo'n eenvoudige en goedkope module zoveel zou kunnen!👍
Geweldig gewoon! Wij van Meshtastic adviseren Meshtastic, nu het nog kan. Mis die communicatiemogelijkheid niet, en zie: https://www.preppers-shelter.nl/threads/meshtastic.5609/page-2#post-131619
 

phtvs

Sysop
Admin

Privacywaakhond: aantal meldingen datalekken stabiliseert, ernst neemt toe​

Iedereen in Nederland moet ervan uitgaan dat zijn of haar data zijn gelekt of dat dat nog gaat gebeuren. Dat zegt de Autoriteit Persoonsgegevens bij de presentatie van de datalekrapportage over 2022. "Mensen zijn vaak heel naïef over het beheer van persoonsgegevens. Ze geven ze te makkelijk af of zijn te naïef over beveiliging."
https://nos.nl/artikel/2477901-priv...ingen-datalekken-stabiliseert-ernst-neemt-toe
 
Bovenaan