Flos
SHTF Expert
Ik wil even terug komen op het experiment van de maand oktober.
Het stukje vlees dat oorspronkelijk 1464gr woog heeft niet 3 weken maar 5 weken in mijn koude keuken gehangen.
Bijna elke dag heb ik het gewogen in het begin verloor het tot 30gr per dag.
Later is het gewicht verlies afgenomen.
Na ongeveer 3 weken kwam er groene kleur door de neteldoek wat mij aan schimmel deed denken.
Maar het rook allesbehalve slecht.
Vandaag vond ik even wat tijd. Dus ik haalde het van de haak en woog het voor de laatste maal.
Het heeft bijna 1/3 van zijn gewicht verloren.
Dus heb ik het uitgepakt. De vele kruiden om het vlees hebben het vocht opgenomen en zijn wat gaan schimmelen.
Met een mesje wat af geschraapt en met de kaasdoek schoon geveegd heb ik een mooi stuk vlees over.
Nu moet het verdikt komen hoe zou het er van binnen uit zie.
Heb ik een mooi stuk droog vlees of is het iets wat zelf mijn kat niet zou lusten.
Wel ik moet @martin echt teleurstellen.
Het vlees is mooi rood gebleven droog tot in de kern maar niet uitgedroogd.
En wat zeker is de smaak is voortreffelijk.

Het stukje vlees na de opknap beurt.

Ik heb het midden door gesneden en een paar hele dunne plakjes af gesneden.
En het is verdomd lekker.
Experiment geslaagd.
Het stukje vlees dat oorspronkelijk 1464gr woog heeft niet 3 weken maar 5 weken in mijn koude keuken gehangen.
Bijna elke dag heb ik het gewogen in het begin verloor het tot 30gr per dag.
Later is het gewicht verlies afgenomen.
Na ongeveer 3 weken kwam er groene kleur door de neteldoek wat mij aan schimmel deed denken.
Maar het rook allesbehalve slecht.
Vandaag vond ik even wat tijd. Dus ik haalde het van de haak en woog het voor de laatste maal.
Het heeft bijna 1/3 van zijn gewicht verloren.
Dus heb ik het uitgepakt. De vele kruiden om het vlees hebben het vocht opgenomen en zijn wat gaan schimmelen.
Met een mesje wat af geschraapt en met de kaasdoek schoon geveegd heb ik een mooi stuk vlees over.
Nu moet het verdikt komen hoe zou het er van binnen uit zie.
Heb ik een mooi stuk droog vlees of is het iets wat zelf mijn kat niet zou lusten.
Wel ik moet @martin echt teleurstellen.
Het vlees is mooi rood gebleven droog tot in de kern maar niet uitgedroogd.
En wat zeker is de smaak is voortreffelijk.

Het stukje vlees na de opknap beurt.

Ik heb het midden door gesneden en een paar hele dunne plakjes af gesneden.
En het is verdomd lekker.
Experiment geslaagd.


