Gisteren zag ik bij de slager hier een mooi stuk varkensvlees (lomo). Een stuk van ongeveer 2 kilo, vlees waarvan wij in Nederland harskarbonades snijden. Dus mals vlees met een klein randje vet.
Ik kocht het maar wist nog niet wat ik ermee zou gaan doen. Toen ik mijn voorraad kast opentrok waar ik verschillende kruiden, specerijen en complete boemboes bewaar, wist ik het eigenlijk meteen.
Ik ga Tja Sieuw/Char Sui maken of wel geroosterd varkensvlees. Eerst sneed ik het vlees in karbonades, toen in reepjes, daarna in de zakjes marinade gezet een nacht.
De volgende dag braadde ik het vlees en liet het zachtjes doorgaren. Nog wat kleine aanpassingen gedaan met extra honing en wat kruiden.
Heerlijk, ik at het met brood uit de oven en gewoon witte rijst.
Daarna snel een appje naar Nederland om wat zakjes bij de kopen voor de voorraad.
De basismarinade kost ongeveer 1.15€ per zakje.